Şakirin Camii'nde ki törene Yeşilçam'da bir döneme damga vuran Ediz Hun, Kadir İnanır, Zuhal Olcay, İlyas Salman, Cihat Tamer, Nuri Alço, Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay, Yusuf Sezgin, Menderes Samancılar, Şevket Çoruh gibi sanatçılar hazır bulundu. Törene ayrıca CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da katıldı. Cenazede Turan’ın kızı Beliz Turan’ın yanı sıra Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da hazır bulundu.

Süleyman Turan'ın tabutunun üzerine Türk Bayrağı ve Fenerbahçe dövizleri konuldu. Şakirin Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Süleyman Turan'ın naaşı Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine katılan Ediz Hun, “Bildiğiniz gibi biz beraber sinemaya girdik 63 senesinde. Hep birlikte olduk. Çok samimi, sevecen, esprili bir insandı. Sanat kabiliyeti de çok yüksekti. Büyük bir kayıptır. Mekanı cennet olsun. Kibar ve nazik birisiydi. Benim çok yakınımdı. Ailemi tanıyor, çocuklarımı tanıyor. Zor kontrol edebiliyoruz şu anda kendimizi. Büyük bir acı bizler için. 57 senedir beraberdik” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim