Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen görüşme, basına kapalı olarak iki saate yakın devam etti. Görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

Barzani

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan görüşmede PKK konusunun da gündeme geldiğini, Barzani'nin bu konuda aynı yaklaşım tarzına sahip olduklarını söylediğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan Irak'ın iç siyaseti hakkında da yorumlarda bulundu ve ''Irak'taki gelişmeler pek de hayra alamet değil. Özellikle mevcut Başbakan'ın gerek kendi koalisyon ortaklarına olan davranışları, gerek Irak'taki yapılanma içerisindeki ben merkezli, adeta şartları zorlayıcı yaklaşımları, Irak'taki gerek Şii grupları, gerek sayın Barzani'yi, gerek Irakiye grubunu ciddi manada rahatsız etmektedir. Bunlar da bu süreci olumsuz şekilde etkilemektedir, bunun üzerinde durduk'' diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, Saddam'ın devrilmesinden sonra göreve getirilen Barzani ile görüştü

Haşimi ile de görüştü

Barzani daha sonra Türkiye'de bulunan ve ülkesinde hakkında ölüm mangaları oluşturmak ve desteklemek suçlamasıyla soruşturma yürütülen firari Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile İstanbul'daki Conrad otelinde bir araya geldi.



Yarım saat süren ve basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından otelden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Tarık Haşimi, görüşmenin amacının, Barzani'nin ABD ziyareti ve kendisinin Körfez ülkeleri ziyaretlerinin sonuçlarını paylaşmak olduğunu belirtti. (BBC Türkçe)
Editör: TE Bilisim