Hakan Nergis diyor ki : Herkesin egzersiz gereksinimi farklıdır ve bu amaç doğrultusunda egzersiz tercih edilmeli. Örneğin ; kilo mu almak istiyorsun, kilo mu vermek istiyorsun, kas kütlesini artırmak istiyorsun vb. hedefler koyulmalı. Bu hedefler doğrultusunda amaçlara ulaşılmak için gereken yapılmalı.
Her bireyin farklı olduğunu belirten Nergis, kişilerin yaşı, sağlık durumu, aile geçmişindeki hastalıklar, spor geçmişi gibi unsurlara dikkat etmek gerektiğini belirtiyor. Spor salonuna gelen bireyler ya da spor yapan kişiler eğitmenlerinden hastalıklarını saklıyor. Burada sadece kişinin hastalığının bilinmesinin dışında ailesinde varsa tansiyon hastası, kalp hastası, şeker hastası durumları da belirtmesi gerektiğini belirtiyor. Egzersize başlamadan önce doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini de ekliyor. 
Günümüzde en fazla karşılaşılan hastalığın kalp-damar hastalıkları olduğunu, 35 ve 40 yaş üstü kişilerin egzersiz yaparken dikkat etmesi gerektiğini , eğitmeninin ve doktorunun istediği testleri mutlaka yapması gerektiğini belirten Nergis, sporun sıklığının, yoğunluğunun ve süresinin bilinçli bir şekilde ayarlanması gerektiğini belirtiyor.
İlk bir haftalık süreçte düşük tempoda yürüyüş, bisiklet gibi büyük kas gruplarının daha fazla aktif egzersizle başlanması gerektiğini, egzersiz öncesi yemek yeme süresinin 1.5 – 2 saat önce olması gerektiğini ve aşırı yağlı besinlerden kaçınılmasını belirtiyor. Egzersizin ilk bir hafta maksimum  yarım saat sürmesi gerektiğini ve zamanla bu sürenin artırılması gerektiğini belirtiyor. Egzersiz önce doğru bir ısınma ve egzersiz sonrası iyi bir soğuma yapılmasını şiddetle tavsiye ediyor.
80 yaşına gelmiş hiçbir spor yapmamış kişinin bile spor yapabileceğini belirtiyor. Önemli olan noktanın egzersizin yoğunluğu, sıklığı ve süresinin olduğunu bununla kişinin varsa problemlerinin saptanması gerektiğini belirtiyor.
HAKAN NERGİS ‘ in size bir mesajı var. Egzersizi bir yemek alışkanlığı gibi hayatınıza monte etmeniz gerektiğini belirtiyor. Spor ve sağlıkla kalın 
https://www.facebook.com/hknrgs10
http://hakannergis.blogspot.com.tr/
HAKAN NERGİS  ‘’ SPOR KOÇU ‘’

Editör: TE Bilisim