Mimarsinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf bölümünde önceki gün Canon ve iş ortağı Teknomaks işbirliği ile “EOS Cinema” ile ilgili bir seminer gerçekleştirildi. Canon’dan Ürün Müdürü Cüneyt Akman ve Teknomaks’tan Satış Yöneticisi Onur Akyol’un sunumlarıyla gerçekleşen seminere üniversite bünyesindeki katılımcıların dışında fotoğraf ve video sektöründen 60’ı aşkın seçkin konuk katılım gösterdi. Ayrıca ünlü Görüntü Yönetmeni ve Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Burak Kanbir yaptığı yorumlarla seminere katkı sağladı. Seminerin ilk bölümünde fotoğraf ve video özellikleri ile dikkatleri üzerine çeken EOS 5D Mark III tanıtımı gerçekleştirilirken, ikinci bölümde Canon’un sinema ve reklam sektörü için merakla beklenen kamerası EOS C300 tanıtıldı. Son bölümde ise kullanıcılar iki kamerayı da test etme imkanı buldu.

Canon, fotoğraf ve video özelliklerini üstün nitelikli kameralarda birleştirmesi ile yeni bir devrin öncüsü olmuştur. Bu yeni dönemde fotoğrafçılar videoya, video profesyonelleri ise fotoğrafa kayıtsız kalamamaktadır. Bu seminer bu durumun en güzel örneğini göz önüne sermektedir.

Canon ve iş ortağı Teknomaks bu gibi seminer ve tanıtım aktivitelerini ülke genelinde gerçekleştirmeyi planlıyor. (haberindeks)
Editör: TE Bilisim