tarafından dördüncüsü gerçekleştirilen  yayınının bu seferki konuğu, sevilen oyuncu Çağkan Çulha’ydı. KizlarSoruyor.com üyelerinden gelen yüzlerce soruyu cevaplayan Çağkan Çulha, kadına karşı şiddetin artmasını toplumsal saygının azalmasına ve herkesin eşit görülmemesine bağladı. Çağkan, "Kadın, erkek, gay, transeksüel... herkesi eşit gördüğümüz zaman, inanın çok mutlu olacağız" dedi.
Kadın ve erkeklerin farklı bakış açılarından hayata dair merak edilen her konuda fikir alışverişine olanak sağlayan sosyal paylaşım platformu, dünyanın son trendi ünlülere internet üzerinden online olarak soru sorulabilen #AskMeAnything (#AMA) röportajlarını adı altında Türkiye'de sürdürüyor. Serinin son konuğu, zeki, iyi eğitimli, kültürlü, kendine ve dünyaya açık, buna rağmen son derece mütevazi ve sempatik tavırlarıyla hemen enerjisini hissettiren genç oyuncu Çağkan Çulha oldu.  canlı yayınına katılan oyuncu .
 
 
“Kadına şiddet sadece fiziksel değil her alanda var”
Çağkan Çulha’nın “Kadına karşı şiddetin nedeni nedir?” şeklindeki soruya yanıtı; “Kadına şiddet sadece fiziksel değil her alanda var. Toplumumuzda hâlâ kadın çalışmamalı, evde oturmalı, ev işi yapmalı gibi düşünceler var. Herkesi eşit görmeyi başarabildiğimiz zaman, kadın erkek gay trans her neyse, inanın çok mutlu olacağız” şeklinde oldu.
 
 
“Flörtsüz bir çocukluk yaşadım”
Kendisine yöneltilen “Hiç platonik aşk yaşadın mı?” sorusunu yanıtlayan Çağkan Çulha;
“Gençken çok şıpsevdi ve çekingendim. Bir sürü platonik aşkım oldu. İlk sevgilim lise 1. sınıfta oldu. Yani bayağı flörtsüz bir çocukluk yaşadım ve çok platonik aşk yaşadım” dedi.
 
 
“İlişkilerde en büyük hata, karşı tarafı dikkate almadan, kendince beklentilere girmek”
KizlarSoruyor.com üyelerinin “İlişkilerde yapılan en büyük hatalar neler?” sorusuna Çağkan Çulha’nın verdiği yanıt; “Karşı tarafı yok sayarak, kendi algımızla kurguladığımız beklentilere girmek ve bu beklentileri karşı tarafa yansıtmadan, karşı tarafı yargılamak en büyük hatadır” şeklinde oldu.
 
 
“Artık tüketim toplumu olduk. İlişkiler de o yüzden kısa sürüyor”
Çağkan Çulha üyelerin “Ünlülerin ilişkileri neden kısa sürüyor?” şeklindeki sorusuna yanıt olarak “Bu durum ünlülerle alakalı bir şey değil. Çağımızın hastalığı bu. Çünkü bir tüketim toplumu olduk. Her şeyi çok çabuk tüketiyoruz. Artık her şey elimizin altında ve hiçbir şeyin kıymetini bilmiyoruz” dedi.
 
 
Çağkan Çulha’nın cevapladığı sorulara şu linklerden ulaşabilirsiniz:
 
 
Çağkan Çulha’nın cevapladığı diğer sorulardan bazıları şöyle:
 
  • Ülkemizdeki gelir dengesizliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Yani bir oyuncunun kazancı ile asgari ücretle çalışan bir işçinin geliri arasındaki uçurum farkından bahsediyorum.
Çağkan Çulha
  • Asgari ücretle herhangi bir meslek grubunun yıllık gelirinin karşılaştırılmasını yanlış buluyorum. Sağlıklı isleyen bir vergi sisteminde herkes kazancı kadar devletine karşı sorumluluğunu yerine getiriyor. Bu isleyiş sonucunda da devlet vatandaşlarına karşı sorumluluklarını yerine getirebilmek için gerekli fona sahip oluyor. Burada değinmemiz gereken konu her vatandaşın toplumsal bilince sahip olup sorumluluklarını yerine getirip vergi kaçırmamasıdır. Eğer illa bir meslek grubunu karşılaştırmak istiyorsanız bence milletvekilliğini ele almalısınız. Asgari ücret gelirine sahip bir vatandaş adi üstünde asgari koşullarda yaşamını idame ettirmeye çalışıyorken, o vatandaşı temsil eden milletvekillerinin maaşlarının bu kadar orantısız olması bence daha çok üzerinde düşünülmesi gereken bir durum.
    "Mevzu vatansa gerisi teferruattır" deyisiyle kodlanmış bir millet olarak milletvekilliği gibi vatani sorumluluklara sahip meslek gruplarının görevlerinin gönül borcu şeklinde gerçekleştirilmesinden yanayım. Milletvekillerinin emeklilik koşullarına baktığınız zaman parlamentonun her secimde baştan aşağı yenilendiğini varsayarsak ülke milletvekilliği maaşlarını kaç sene daha döndürebilir dilerseniz bunu hesap edin. Sonra diğer emeklilerimizin durumunu göz önünde bulundurun. Tabii ki temennim asgari ücretin daha yaşanılabilir standartlarda olması.
 
fall88
  • Eğer oyuncu olmasaydınız hangi mesleği seçerdiniz? Kendinize oyunculuk dışında hangi mesleği en yakın görüyorsunuz?
Çağkan Çulha
  • Sporla ilgili bir meslek yapabilirdim, çünkü hem mutlu olup hem para kazanabileceğim bir meslek daha ne olsun?
 
SinirliBiber
  • Erkekleri, evlilikten kaçmaktan vazgeçirebilecek bir kadın var mı? Varsa özellikleri nedir?
Çağkan Çulha
  • Evlilik benim kaçtığım bir olgu değil. Zaten evleneceğim kadının özellikleri sorunuzun cevabı olacaktır. Şu ana kadar bunun cevabını bulamadım, bulsaydım evlenirdim.


MarilynWomanson
  • Bir transseksüel kadın olarak tabii ki TV ve oyuncu camiasının bizlere bakışını merak ediyorum. Sizce transseksüel kadınların dizi film sektöründe yeri var mıdır?
Çağkan Çulha
  • Yaşadığımız bütün sorunların temeline indiğimizde insanların ayrıştırıldığını görürsünüz. Birbirimizin her halini kabul ettiğimiz zaman birlikte yaşamayı öğrenebileceğiz. Salt olarak insana değer vermemiz gerekli. Her insanın yaşadığımız bu evrende eşit hak ve özgürlükleri olmalı. Kucaklamayı bilmeliyiz.
 
Pireneler
  • Kadınlar için hayat zor en azından onlardan böyle duyuyorum. Ya erkek olmanın zorluğu nedir?
Çağkan Çulha
  • İnsan olmanın zorluğu var. Birlikte insan gibi, insanca, insanı severek yaşayabilmenin zorlukları...





    Ünlü oyuncu Çağkan Çulha:“Kadın, erkek, gay, transseksüel… Her ne olursa olsun, herkesi eşit görebildiğimiz zaman mutlu olacağız”
 
DeliGeldu
  • En beğendiğiniz usta oyuncular kim? Kendinizi oyunculuk konusunda nasıl bulursunuz?



    Çağkan Çulha
  • Al Pacino izlerken farklı bir elektrik alıyorum. Çok sahnesini filmi izlerken durdurup geri sarıp tekrar tekrar izlemişliğim vardır. Oyunculuk konusunda her zaman daha iyisini hedefliyorum. Mesleğimde saygı duyulan kişiler tarafından kabul görür bir hale gelebilmek benim için kâfi.
      
Oğulcannn_
  • 18 yaşında yalnız yaşamaya başlamışsınız. Bu sizin için zor olmadı mı, size güç destek veren şey neydi? Ve hayat felsefeniz ne, kısaca bahseder misiniz?
Çağkan Çulha
  • İnancım güç ve destek verdi. Zor süreçler de yaşadım ama bugünlere gelmemde o zorlukların büyük payı var. Ev kirası nasıl ödenir, ev nasıl döner gibi sorumlulukların yanıtını erken yaşta öğrendim. İleride çocuğum olursa 18 yaşında kendi evine çıkmasını isterim.


Thaisse
  • Bu hayatta ki amacınız ne?
Çağkan Çulha
  • Hayattaki amacım bu dünyadan göçerken arkamda bırakabileceğim değerler yaratabilmek.


Protonium
  • Ne kadar zamandır sporla uğraşıyorsun ve yaptığın sporla ilgilenenler için tavsiyelerin nelerdir?
Çağkan Çulha
  • Crossfit, yüzme, koşu ve futbol sporlarını yapıyorum. Spor hayatımın bir parçası. Sporla ilgileniyorsanız kulaktan dolma bilgilerle değil, sizi ticari olarak sömürmeyen bilgi sahibi uzmanlarına danışın. Keyif alacağınız bir spor dalını yapın ki hayatınızdan çıkmasın.
      
sarışınnbayan
  • Kadınları tanıdığınızı düşünüyor musunuz? Bir kadının en hassas noktası nedir?
Çağkan Çulha
  • Ömrüm boyunca tanıyacağımdan şüpheliyim (hepsini)... Bir kadının en hassas noktası, biz erkeklerin hiçbir zaman algılayamadığı o meşhur bilinmeyenleri, anlaşılamayanları.
     
Turboscan
  • Abi kızlar bana bakmıyor ya birkaç taktik verir misin?
Çağkan Çulha
  • Kendinin farkına var, kendini keşfet, gerisi gelir.
 
Psycho_girl
  • En kötü huyunuz nedir? Hayatınızda yaptığınız en çılgınca şey neydi?
Çağkan Çulha
  • Tez canlılık en kötü huyum. 18 yaşımdayken hiçbir güvencem olmadan evi terk etmek yaptığım en çılgınca şeydi.


Kafasınagöree
  • Sanat için soyunur musun?
Çağkan Çulha
  • Eğer içinde bulunduğum proje gerçekten doğru bir amaca hizmet ediyorsa ve bu amacın ifade edilişi gereği, gerçekten soyunmam gerekiyorsa tabii ki soyunurum.


Felan_Diil_falan
  • Bir kadında hiç haz almadığınız karakter ve huylar nelerdir?
Çağkan Çulha
  • Varsayımlar yaratarak kendi kurguladığı düşüncelerle beni yargılamasından hoşlanmam.
     
Sakaryalim
  • Dizi dünyasında özellikle oynamak istediğiniz bir kategori var mı? Bir dizi ya da sinema filmi teklifi geldiğinde değerlendirme kriterleriniz nelerdir? Ünlü olmadan önceki Çağkan ile Ünlü olduktan sonraki Çağkan arasında fark var mıdır?
Çağkan Çulha
  • Kendimi kategorize etmeyi düşünmüyorum. İyi yorumlayabileceğim her rolü oynamak isterim. Projenin gayesi nedir, ben projeye nasıl hizmet ediyorum, projenin bana katacakları neler, onlara bakarım. Artık daha çok insan benden haberdar olduğu için topluma karşı kendimi daha çok sorumlu hissediyorum.
     
shekahkaha
  • Nasıl bir kadınla hayatınızı birleştirmek isterdiniz? Dış görünüş olarak nasıl olmalı veya neler dikkatinizi çeker?
Çağkan Çulha
  • Hayatım boyunca dostum olabilecek bir kızla hayatımı birleştirmek isterim. Hayatımı bütün güzellikleriyle, olumsuzluklarıyla paylaşabileceğim bir kız. Bunun yanında hayatta gördüğüm güzellikleri paylaşırken mutlu olacağım bir kız. Belli bir fiziksel özellik takıntım yok, insanların aurasına inanıyorum. Beni etkilemişse tamamdır.
 
Editör: TE Bilisim