ANKARA- Benzin fiyatlarına üç haftada üçüncü zam geldi. 9 Mart’ta 10 kuruş, 19 Mart’ta 8 kuruş zamlanan benzine dün de 5 kuruş zam geldi. 3 hafta önce 4.53 lira olan benzinin fiyatı böylece 4.67 liraya çıktı. Son zamdan sonra bir arabanın deposu 256.3 liraya dolacak. Üç hafta önce bir depo 248 liraya doldurulabiliyordu.

5 TL’ye hızla koşuyor
Uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatı sürekli artıyor. Ancak dün kısmi de olsa bir gerileme yaşandı. Bu gerilemenin olduğu gün benzine yine zam geldi. Mart ayının ilk zammı 9 Mart’ta geldi. 10 kuruş yapılan zamla benzinin litresi 4.53 liraya çıktı. Bu zammın ardından önce motorine zam geldi. Ancak bu zamların yeterli olmayacağı ve yeni artışların yolda olduğu söyleniyordu. Ardından ikinci bir zam 19 Mart’ta ikinci zam geldi. Benzinde İran’la ilgili de senaryolar dikkate alındığında 5 TL senaryoları da güçlenmeye başladı. 5 TL’ye 34 kuruş kaldı.

En pahalısı Türkiye’de
Türkiye yapılan son zamla birlikte en pahalı benzin liderliğinde diğer ülkelerle arayı açıyor. Türkiye’de 4.66 lira olan benzinin litresi, İtalya’da 4.28, Hollanda’da 4.25, Yunanistan’da 4.11, Belçika’da 4.07, Fransa’da ise 4.04 lira.

Bu yılın başında 112 dolar seviyesinde olan ham petrol, marta kadar sürekli artış gösterdi. Şubat ayının başında 118 dolara, sonunda ise 120 dolar seviyesine çıktı. Mart ayı başlarında 121 dolar seviyesinde olan ham petrol 126 dolara kadar çıktı.

Benzine sürekli gaz gelmesi gözleri EPDK’ya ve Enerji Bakanlığı’na çevirdi. Ancak yetkililer benzinin uluslararası piyasalardaki koşullardan kaynaklı arttığını belirterek, herhangi bir şey yapılmasının mümkün gözükmediğini dile getirdiler. (Radikal)
Editör: TE Bilisim