Esenler Belediyesi’nce düzenlenen 3. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’nin Afrikalı misafir çocukları, Miniatürk Parkı ve Boğaziçi’ni gezdiler.

3. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’ne katılmak üzere Cezayir, Etiyopya, Gabon, Gambia, Gine, Güney Afrika, Mısır, Nijer, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya ve Moritanya’dan Esenler’e gelen yaklaşık 150 çocuk, sabah Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde hep birlikte kahvaltı yapıp bir birleriyle tanışma imkânı buldu. Esenler Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın ve Başkan Yardımcısı Aydın Polat da kahvaltıya katıldı. Yemek sonrasında Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın, misafir çocuklara kısa bir konuşma yaptı.

Dünyanın bir çok yerinde savaş ve çatışmaların hüküm sürdüğü bir dönemde belki dünya barışına katkı sağlarız düşüncesiyle üç yıldan beri dünya coğrafyasının değişik ülkelerinden çocukları Esenler’e davet ederek Barış Ekmeği Festivali düzenlediklerini söyleyen Aydın, “İstiyoruz ki, bu dünyanın barışı, bu dünyanın çocukları eliyle atılsın. Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha da anlamlı hale getirmek ve dünya barışına katkı sağlamak için düzenlediğimiz Barış Ekmeği Festivali’ne katılmanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum, sizleri Esenler’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Sıcak kıtanın sıcak çocukları, kahvaltının ardından Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nin bahçesinde laleler arasında hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Miniatürk Parkı’na ulaştılar. Afrikalı misafirler, Ayasofya'dan Selimiye'ye, Rumeli Hisarı'ndan Galata Kulesi'ne, Safranbolu Evleri'nden Sümeli (Sümela) Manastırı'na, Kubbet-üs Sahra'dan Nemrut Dağı Kalıntıları'na, Boğaziçi Köprüsü’ne kadar pek çok kültür ve medeniyetin izlerinin bir araya getirildiği, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş eserleri büyük bir dikkatle incelediler. Rehberler eşliğinde Miniatürk’ü gezip eserler hakkında bilgi alan ve kısada sürede adeta bir Türkiye turu atan Afrikalı çocuklar, bol bol da fotoğraf ve kamera çekip bu güzel atmosferi ölümsüzleştirmeye çalıştılar.
BOĞAZİÇİ’Nİ GEZDİLER

Afrikalı misafir öğrenciler, buradan otobüslerle Kabataş Vapur İskelesi’ne giderek buradan yatla Boğaziçi turuna çıktılar. İstanbul’un güzelliklerini Boğaziçi’nden seyreden misafir öğrenciler, yolculuk boyunca hep birlikte oyunlar oynayarak ve şarkılar söyleyerek hoşça vakit geçirdi.

Esenler’de 4 gün sürecek 3. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali boyunca “barış” temalı birçok etkinliğe imza atıp 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına ayrı bir renk katacaklar.


Haber: Muharrem Erdemir


Editör: TE Bilisim