İSTANBUL - Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında bazı illerde aramalar yapılıyor.

28 Şubat operasyonunun 4. dalgasında aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 18 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 12'sinin emekli asker olduğu, aramaların Ankara dahil 6 ilde yapıldığı belirtildi.

Operasyon kapsamında Ankara, İstanbul, Kars, Denizli ve Erzincan'daki adreslerde arama başlatıldı.

Korgeneral Tevfik Özkılıç'ın lojmanında arama yapılıyor. İzmir'de bir emekli tümgeneral gözaltına alındı. Emekli Tuğgeneral Kenan Deniz'in evinde arama yapılıyor. Erzincan'da da bir muvazzaf generalin evi aranıyor.

ÇETİN SANER GÖZALTINDA
Operasyonda, İzmir'de gözaltına alınan emekli Korgeneral Çetin Saner'in Karaburun ilçesindeki yazlığında arama yapılıyor.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında emekli Korgeneral Saner'i bu sabah Karaburun'da gözaltına aldı.

Polis, Saner'in yazlığındaki aramayı sürdürüyor. Emekli Korgeneral Hakkı Kılıç ve Mustafa Bıyık hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Denizli 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda da arama yapılıyor.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na geldi. Ekiplerin sabah saatlerinde başladığı arama çalışmaları devam ediyor.

Soruşturmada Batı Çalışma Grubu'nun şeması üzerinden gözaltılar yapılıyor. Soruşturmada ilk üç dalga 12, 19 ve 25 Nisan'da yapılmıştı.

ARINÇ: BİR AN ÖNCE SONUÇLANDIRILMALI
Yeni dalgaya ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Demek ki soruşturma devam ediyor. Bir an evvel iddianame varsa iddianamenin ortaya çıkması veya eğer takipsizliğe bağlanacaksa bir takipsizlik kararının bir an önce sonuçlandırılmasını ben şahsen bir hukukçu olarak da bir siyasetçi olarak da arzu ederim. Önemli bir konu. Yeni gözaltılar olacaksa soruşturma bir an evvel bitmeli diye düşünürüm. Yargı sürecidir. Soruşturma biterse arkasından kovuşturma safhası başlar. Bir an evvel bu yargılamalardan sonuç alınabilir'' dedi.

(ntvmsnbc)


Editör: TE Bilisim