TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, Meclis'teki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla TBMM'deki 23 Nisan törenleri de başladı.

MECLİS'İN AÇILIŞININ 92. YILDÖNÜMÜ
TBMM, bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile açılışının 92. yıldönümünü kutluyor. Kutlamalar çerçevesinde ilk tören, TBMM Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'teki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu. Törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, milletvekilleri ve TBMMidari personeli katıldı. BDP'den ise törene kimsenin katılmaması dikkat çekti.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ 92 YAŞINDA


ANITKABİR'DEKİ TÖREN
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki devlet erkanı daha sonra Anıtkabir'i ziyaret etti. Törene,TBMM Başkanı Çiçek'in yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMMBaşkanlık Divanı üyeleri ile çok sayıda milletvekili katıldı.

Heyetin, Aslanlı Yol'da yürüyüşünün ardından TBMM Başkanı Çiçek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Çiçek ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

TBMM Başkanı Çiçek, Anıtkabir Özel Defteri'ne, şunları yazdı:


''Aziz Atatürk,

İlk başkanlığını yaptığınız, öncülüğünüzde milli mücadelemizi yürüten ve çağdaş Türkiye'yi kuran meclisinizin açılışının 92. yıl dönümünde TBMM Başkanlık Divanı olarak huzurunuzda olmaktan heyecan duyuyoruz.

Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve bize kazandırdıklarınız dolayısıyla minnet ve şükran duygularıyla doluyuz. TBMM, ülkemizin kalkınması ve Cumhuriyetimizin yücelmesi için yaklaşık bir asırlık tarihinde olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edecektir.

Ülkemizin daha da gelişmesi, demokrasimizin ilerlemesi, temel hak ve özgürlüklerin hakim olması ve ülkemizin muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkarılması en önemli amacımızdır.

Milli egemenlik ilkesi ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda gösterdiğiniz büyük idealler bizim için daima yol göstericidir.

Aziz ruhunuz şad olsun.''


ÇİÇEK KUTLAMALARI KABUL EDECEK
Anıtkabir'de ve Birinci Meclis'te yapılacak törenin ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te kutlamaları kabul edecek.TBMM Genel Kurulu, Cemil Çiçek'in başkanlığında özel gündemle toplanacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı oturumda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşma yapacak. Meclis Başkanı Çiçek'in ev sahipliğinde, TBMM Tören Salonu'nda resmi kabul yapılacak. Kabule Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

KILIÇDAROĞLU RESEPSİYONA KATILMAYACAK
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 23 Nisan nedeniyle vereceği resepsiyona katılmayacak.

(Ensonhaber.com)http://www.ensonhaber.com/ankarada-tbmmnin-acilisinin-92-yildonumu-toreni-2012-04-23.html
Editör: TE Bilisim