Senaryosunu Turan Eser’in kaleme aldığı, Mahmut Akgül’ün rejisini üstlendiği Gençlerin Türküsü organizasyonunun orkestra şefliğini ise Zafer Gündoğdu yaptı. Etkinliğe destek vermek amacı ile katılan genç sanatçı Serdar Kemal bestelediği Anlatamıyorum şiirini bağlaması ile icra etti.
 
Serdar Kemal Sahnede
 
Avusturya Alevi Gençlik Topluluğu bundan tam 3 ay önce “Farklı kültürel kimliklerin, dillerin, dinlerin ve tüm mazlumların müsaibliği için, ayrımcılık, nefret ve ırkçılığa dur demek için, Alevileri ve Aleviliğin evrensel öğretisini anlatmak için, semahımızı dünya barışına dönmek için, Anadolu’nun ozanlarını, aşıklarını, bilginlerini, şairlerini, Avusturya`nın Ozanlarıyla, sairleriyle, sanatçılarıyla ve aydınlarıyla buluşturmak için, Avusturya İşçi marşını ve Mozart’ın Türk marşını söylemek için, Aleviliğin sesini, sazını, sözünü, aşkını, Mozart’ın besteleriyle müsaibleştirmek için, Banazlı Pir Sultan Abdal’ı, Salzburglu Mozart ile buluşturmak için Gençlerin Türküsünü söylemek istiyoruz" diye yola çıktılar. Ve Viyana’da gerçekleştirdikleri Gençlerin Türküsü organizasyonu ile on binleri yan yana getirerek tarih yazdılar. 
 
Gençler bir taraftan Halkların kardeşliği bağlamında tarihin karanlık geçmişine ışık tutarken bir taraftan da, ne Türkiye’de, ne Avrupa’da, ne de Dünya’da Sivaslar, Dersimler, Uludereler, Solingenler, Ausschwitzler, Matthausenler olmaması için türküler söylediler. Dünya barışı için semah döndüler. Ayrımcılık, nefret ve ırkçılığa dur demek için, zalimliği anlatmak, mazlumu anlamak için, Banazlı Pir Sultan Abdal’ı, Salzburglu Mozart’la buluşturdular. 
 
Avusturya Alevi Gençlik Topluluğu bu tarihsel buluşmanın yanı sıra şimdi de etkinliğin gelirinin bir bölümünü Türk Mimar Mühendis Odaları, Tabipler Odası ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun işbirliğiyle Van’lı depremzedeler için yapılacak projeye, bir kısmını da Avusturya’da yapılacak Mozart ve Pir Sultan Abdal heykellerinim yapımına aktararak bir tarih daha yazacaklar.
Editör: TE Bilisim