Derishow’un Nişantaşı mağazasındaki sergi mekanı Derishow Alt Kat’ta,
fotoğraf sanatçısı Sıtkı Kösemen’in “Tarihte İlk Heykelcilik Okulu” adlı sergisi için özel bir davet düzenlendi.
 
Antik kent Aphrodisias’ta yer alan dünyadaki ilk heykelcilik okulunda gerçekleştirilen kazılardan çıkarılan rölyefleri konu alan sergide Sıtkı Kösemen, klasik çalışmaların çok dışında bir noktada duran ve güçlü yüz ifadeleri ile öne çıkan bu rölyeflerden etkilenmiş.

Sıtık Kösemen, Bike Gürsel
Klasik antik heykellerden çok farklı bir yerde duran, hiç görmeye alışık olmadığımız şaşkın, ciddi, cesur, korkak yüz ifadeleri ile ilk çağlardan kalma bir portreler sergisi niteliğindeki fotoğraflar, aralarında Cem Lokmanhekim, İdil ve Timuçin Unan ve Bike Gürsel gibi isimlerin olduğu davetliler tarafından da ilgi ile karşılandı.
 
Sıtkı Kösemen’in Tarihte İlk Heykelcilik Okulu adlı sergisi Derishow Alt Kat’ta 09 Haziran 2012’ye dek görülebilecek.
 
Derishow Alt Kat: Valikonağı Cad. No: 20/1 Nişantaşı

 
Sıtkı Kösemen 

Sıtkı Kösemen 1955’de doğdu.
ODTÜ mimarlık fakültesini bitirdi.
İlk fotoğraflarını 1975’de sergiledi.
1978 yılından bu yana “toplu konut” alanından Mimarlık ve Proje Geliştirme çalışmaları dışında birçok kişisel ve karma sergi, 6 Albüm, 9 Kitapta yer alan fotoğraf projeleri gerçekleştirdi.
İstanbul Modern, Galerist, Galeri Nev, C.A.M., Art Basel, Foto Europa, Art Histerium, Saatchi Gallery, Louisiana Museum gibi sanat kurumları yanında İtalya, Yalta Ukrayna, Tiblis, Kopenhag, Paris, Taşkent, Semerkant, Londra’da Uluslararasi Sergilere katildi.
Video enstalasyonları arasında ‘Türkiye Portreleri’ (1999), ‘Avrupalı’ (1999) , ‘İlham’ (2002), ‘Pervari’ (2002),  ‘Istanbulu Dinliyorum Gözleri Kapalı’ (2006), ‘Gazete Okuyor musunuz’ (2008) Ice Cream They Scream (2009) gibi video projeleri yer almaktadır.
Leica Camera tarafından ‘Leica 2002’de uluslararasi 12 sanatçıdan biri olarak secildi. Sanatçının 9 kitap projesi bulunuyor.

İdil-Timuçin Unan


Cem Lokmanhekim


Sıtkı Kösemen
Editör: TE Bilisim