Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kanserojen içerikli tekstil ürünleri insan sağlığını ciddi boyutlarda tehdit ediyor.
 
Bununla birlikte gelişen teknoloji sayesinde giysiler, hastalık alarmı verdiği gibi, istenmeyen durumların önüne geçiyor, hatta tedavi de edebiliyor. Kalp krizini haber veren atletlerden, başta mantar olmak üzere ayak sağlığına katkı sunan çoraplara; iç giyim ve spor giysilerde özel liflerin kullanımıyla termal konforun sağlanmasına dek pek çok yenilik de tüketicileri bekliyor.
 
5. Uluslararası Ekoteks Tekstil Sempozyunu’na katılan ABD, Almanya, İspanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’den uzmanlar, dünya çapında hayata geçirilen tüm bu yenilikleri, tehditleri ve denetim uygulamalarını “tekstilde mükemmelliğe giden yol” başlığı altında masaya yatıracaklar.
 
Açılış konuşmalarını Ekoteks İcra Kurulu Başkanı Nilgün Özdemir, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ile TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin  yapacağı sempozyumun ilgi çekmesi bekleniyor.
Editör: TE Bilisim