Aylin Aslım’ın avukatı aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:

Aylin Aslım’ın, uzunca bir süredir İzmir’li bir şahıs tarafından internet ortamında (özellikle Twitter’da) taciz edildiği kamuoyu tarafından bilinmektedir. Şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve İstanbul Başsavcılığı tarafından şahsın kimliği ve adresi tespit edilmiş, ikametinde arama yapılmış, delil tespiti amacıyla bilgisayarlarına el konulmuştur.

Hakkındaki soruşturmaya rağmen bu şahıs, hem Aylin Aslım’a ve arkadaşlarına, hem de takipçilerine karşı tacizlere devam etmiştir. Taciz mesajları dayanılmaz bir hale gelince, Aylin Aslım “Abazan trollerin en neşeli saatleri bu saatler. Adamsınız, adamın dibisiniz. Sizin de işiniz zor be... “ şeklinde bir twit atmıştır.
İnternet medyasında aceleyle hazırlanan haberlerde geçtiği gibi, bu mesajın muhatabı Aylin Aslım’ın takipçileri değil, kendisine taciz ve hakaret mesajları gönderenlerdir. Ne yazık ki, Aylin Aslım’ın tacizcisine karşı vermiş olduğu cevap, kendisini “abazan“ların sözcüsü zanneden @cihatakbel rumuzlu bir kişi tarafından linç kampanyasına dönüştürülmüş ve tacizin boyutu daha da artırılmıştır.

Konunun ne olduğunu bilmeden her türlü twit atanların yanı sıra takipçi kazanmak için her hashtag ibaresine twit atanların da devreye girmesiyle ortaya TT (trending topic) konusu olan bu durum çıkmıştır. İnsanların kişilik haklarını ihlal eden @cihatakbel rumuzlu ve ona destek olan diğerleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Bilinmelidir ki, rumuzlar internette anonimlik hakkının bir parçasıdır fakat tacizin maskesi olamaz. Rumuzların arkasına saklanılarak soruşturma dışı kalınacağı inancının adalet önünde geçerli olmadığını hatırlatmak isteriz. Kamuoyuna saygıyla bildiririz.
Editör: TE Bilisim