Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin düzenlediği 1. Çanakkale Kısa Film Festivali'nde ‘’Onur Ödülü’’ Türk Sineması'nın zarafet kraliçesi Filiz Akın’a verildi. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve festivalin kapanış gecesinde Çanakkalelilerle buluşan Akın geceye, eşi Sönmez Köksal ile birlikte katıldı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü, Çanakkale Belediyesi Başkan vekili ve Çanakkale Valisi’nin eşinin katılımıyla gerçekleşen gecede sanatçıya büyük ilgi gösterildi. Kısa film yarışmasında ilk 3'e giren ve ‘’Jüri Özel Ödülü’’ alan filmleri dikkatle izleyen sanatçı, öğrencileri ayrı ayrı kutladı. ‘’Çanakkale ruhu’’nu çektikleri kısa filmlerle anlatan öğrencilerle ilgili duygularını paylaşan sanatçı; "Çanakkale ruhunu kısa bir zamanda anlatmak ve mesajı vermek çok zordur. Bu topraklarda ne sevgilerin, ne duyguların, ne dostlukların, ne hayatların kaybolduğunu bize anlattılar. Çok kıymetli bir iş yapmışlar. Hepsini tebrik ediyorum’’ dedi.

Festivalin birinci olan filmi ‘’Dumlupınar Son Dalış’’ın yönetmenine ödülünü veren Akın öğrencilere başarılarının devamını diledi. Sanatçı ödülünü alırken ise ''Beni çok güzel, çok sıcak karşıladınız. 50 senedir karşınızdayım. Bana gösterilen sevgiye, şefkate, saygıya bütün kalbimle teşekkür ediyorum'' dedi.

Sanatçıya ödülünü Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Yücel Acer verdi.

Editör: TE Bilisim