"Batıcı kafa asıl darbeyi sanata vurdu"

Film Arası adlı sinema dergisine konuşan Yılmaz Erdoğan, geçmişte yapılan devrimlerin sanata en büyük darbeyi vurduğunu söyledi.

Sinemasından şiir anlayışına, güncel konulardan Türkiye’deki sanat algısına kadar birçok konuda görüşlerini paylaşan Erdoğan, toplum mühendisliğinin toplumsal değerlere büyük zarar verdiğini söyledi. Geçmişte yapılan devrimlerin en büyük darbeyi sanata vurduğunu belirten Erdoğan, “Batıcı kafayla Divan Şiiri’ni madara ettiler” dedi. Mizah için “Tehlikeli iştir; kellen gider” diyen Erdoğan, “Bizde günde beş kez ezan okunur ama filmlerde ezana yer verilmez” eleştirisinde bulundu. 

Yılmaz Erdoğan tepkilere twitter'dan yanıt verdi.

Yılmaz Erdoğan’ın bu çıkışına ilk tepki sosyal medyadan geldi.

Kalemitikit ‏ @Kalemitikit
Yılmaz Erdoğan'ın yeni şiiri:sıcak ve jakuzili yalılarda vazgeçtim solcu olmaktan/son model jeepimde otlu peynir kokusuydu marabam...Iykk!

bekirtas ‏ @erdemli1toplum
Yılmaz Erdoğan "filmlerde neden ezan okunmuyor" diye sormuş.Vizyontelede imamı kekeme yapıp hicvedeceğine ezan okutsaydın sibop.

Engin Bas ‏ @enginbas
Sayın Kültür Bakanım, Yılmaz Erdoğan'a verdiğiniz 500 bin TL'nin 10'da birini bana verin size bütün gün ezan çekeyim.....

action__man ‏ @action__man
Allah'ım sen kimseye Yılmaz Erdoğan yalakalığı, Nihat Doğan cehaleti, Erol Köse terbiyesizliği verme, amin.

Damla Gokdel ‏ @Damlag
Bir insan butun dunyayi kazansa ama ruhunu kaybetse ne olur? Cevap Yılmaz Erdoğan :)

sema ankaralı ‏ @semaankarali
fetullah hoca da seni görecek mi yılmaz erdoğan?

Gökhan Vots ‏ @GokhanVots
Geçen hafta: Kültür Bakanlığı'ndan Yılmaz Erdoğan'a 500 bin lira! Ve bu hafta Yılmaz: Filmlerde niye Ezan yok? / Yalakalık mı! Ço'ayıp...

Cihan Yıldız ‏ @achnyldz
adama sormazlar mı bunca senedir aklın nerdeydi yılmaz erdoğandiye. nasıl bir olaya girdin de kafanda "ampul" yandı birden.

BilgeMoÇo ‏ @BilgeMoco
RTE "istediğimiz oyunu destekleriz" deyince Yılmaz Erdoğan "Aziz Allah" diye sahneye fırladı.. :) Gerçekten iyi mizahçısın YIlmaz.. Aferin.

yhyr Ѿ ‏ @dreamsworkers
Düzene yenilenlere bir yenisi daha eklendi Yılmaz Erdoğan

(Ulusalkanal.com.tr)
Editör: TE Bilisim