Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Burhan Kuzu, geçtiğimiz sene Temmuz ayında Ankara Üniversitesi'nde yaşadığı yumurtalı protestoyu gerçekleştiren öğrencileri affettiğini söyledi. Öğrencilerden davacı da olmadığını hatırlatan Kuzu, "Öğrenciler yumurta attıktan sonra saçım çıktı." şeklinde espri yaptı.

Burhan Kuzu İstanbul Üniversitesi İktisat Kulübü tarafından düzenlenen, 'Ekonomi Zirvesi 2012' konferansına katıldı. Kuzu, konferans öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'nın şike konusunda verdiği kararı sorması üzerine, futboldan anlamadığını belirten Kuzu soruları cevaplamadı. Kuzu, "Ben futboldan hiç anlamam bana başka alanda sorun. Anayasa sorun. Samimi olarak söylüyorum. Benim hiç anlamadığım bir alan. Bunu net olarak söylüyorum. Zaten tuttuğum takım da yok. Milli Takım dışında hiçbir takıma ilgim de yok. Türkiye'de huzur olsun diye genellikle hep maçların berabere bitmesini isterim. Bunu da burada söylemiş olurum." cevabını verdi. 

Basın mensuplarının, öğrencilerin protesto için dışarıda beklediğini hatırlatması üzerine Kuzu, "Onlar herhalde bana karşı değildir." cevabını verdi. Basın mensuplarının "Sizin için geldiklerini söylüyorlar" ifadesi üzerine Kuzu, "Yok, ben onlara ne yaptım? 30 sene bu çatı altında öğretim üyeliği yaptım. Odam da şu yan taraftaki oda. Ben burada 10-15 sene yılın hocası seçildim. En çok sevilen hocaydım burada. Onlara beni anlatın siz." dedi. 

Gazetecilerin, 2011 yılı Temmuz ayında Ankara Üniversitesi'nde karşılaştığı yumurtalı protestoyu hatırlatması üzerine Kuzu, esprili bir cevap verdi. Kuzu, "Saçım çıktı ondan sonra. Yani ben onlardan hiç şikayetçi değilim. Öğrencilerden davacı da olmadım biliyorsunuz. 120 yumurta yemişim ben bir anda. Ben orada davacı olmadım. O anda olmadım. Hani sonradan salim düşünüp de filan değil. Ama o hareketin doğruluğu anlamına gelmiyor tabi ki. Ben onları bağışladım. Onlar da kendileri bilirler." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim