Suriye'nin başkenti Şam'da bu sabah iki şiddetli patlama meydana geldi. Devlet televizyonu patlamaların, 'terörist' saldırı olduğunu açıkladı.

EN AZ 55 ÖLÜ
Suriye İçişleri Bakanlığı, saldırılarda en az 55'ten fazla kişinin öldüğünü, en az 372 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Saldırının, istihbarat karargahının bulunduğu Kazaz semtinde, sabah 07:50'de, insanların iş ve okullarına gittiği bir sırada meydana geldiği bildirildi.

ANNAN'DAN ŞİDDETE SON ÇAĞRISI
Saldırı sonrasında bir açıklama yapan Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, tüm taraflara şiddete son verme ve sivilleri koruma çağrısı yaptı.

EN KANLI SALDIRI
Suriye'de 14 ay önce başlayan ayaklanmada, bugünkü saldırılar yaşananların en kanlısı oldu.

Şam'da son olarak 27 Nisan'da bir patlama meydana gelmiş, patlamada 9 kişi ölmüş, 26 kişi de yaralanmıştı. Dün de Dera kentinde Birleşmiş Milletler gözlemcilerini taşıyan konvoya bombalı saldırıda bulunulmuş, saldırıda konvoyu korumakla görevli 8 Suriye askeri yaralanmıştı.

TÜRKİYE VE ABD'DE KINAMA
Türk Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklama ile Şam'da düzenlenen saldırıyı kınadı. Sivillerin ölümüne yol açan ve hiçbir şekilde kabulü mümkün olmayan saldırının şiddetle kınandığı bildirilen açıklamada, Türkiye'nin samimi arzusunun, Suriye'de şiddetin ve akan kanın bir an önce durdurulması ve halkın meşru taleplerinin ivedilikle karşılanması olduğu vurgulandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney'in, ABD hükümeti adına yaptığı açıklamada ise bu tür saldırıların, muhalifler adına yapıldığına inanılmadığı belirtilerek, "Suriye'de aşırı unsurların olduğu açık. Esad'in kendi halkına karşı uyguladığı gaddarlığın sebep olduğu kaostan yararlanmaya çalışıyorlar" dendi.

HABERTURK.COM VE AJANSLAR
Editör: TE Bilisim