Galatasaraylı futbolcular birbirine sarılıp şampiyonluk şarkıları söylerken, her ihtimali göz önünde bulunduran güvenlik kuvvetleri bir anda sarı kırmızılı takımın etrafında bir güvenlik çemberi oluşturdu.

Galatasaraylı futbolcular bu güvenlik çemberinin içinde şampiyonluk sevincini yaşadı.


Tam bu esnada Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topuz, Galatasaray İdari İşler Sorumlusu Şükrü Hanedar ile tartıştı.

Kavgayı araya girenler önledi.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 90 dakika sonrası yaşananlarla birlikte Fenerbahçe için bir anlamda tarih tekerrür etmiş oldu.




Fenerbahçe çok üzgün...

Asrın derbisinde gülen taraf Galatasaray oldu. Kadıköy'de 0-0 sonuçlanan maçın bitiş düdüğünün ardından yabancı maddeler ve sahaya taraftarların girmesi nedeniyle sarı-kırmızılı futbolcular, güvenlik güçlerinin kalkanı altında soyunma odasına gitmek zorunda kaldı.

Bu olay, Fenerbahçe'nin iki sezon önce, yine son hafta mücadelesinde yaşadığı olayı akla getirdi.

2009-2010 sezonunda Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk ettiği Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertli takım, hem lig şampiyonluğunu Bursaspor'a kaptırmış hem de çıkan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan 2 resmi maçı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası almıştı.

Nitekim bu akşam Kadıköy'de meydana gelen istenmeyen görüntüler sebebiyle sarı-lacivertli kulüp, bir kez daha "son hafta maçı cezası"na çaptırılacak.

GS TV böyle yayınladı..!! Galatasaray’ın şampiyonluğuyla birlikte Saracoğlu Stadı karıştı. Fenerbahçeli futbolcuları alkışlayan sarı laciverli taraftarlar sahaya indi. Maçtan sonra şampiyonluk sevincini yaşayan sarı kırmızılı oyunculardan Melo, Semih ve Sabri formalarını çıkarıp sallayınca tribünler bir anda tepki gösterdi. Sahaya inen binlerce sarı lacivertli taraftar emniyet güçleri ile çatıştı. Polise koltukları fırlattı. Kaleci Volkan taraftarları önlemeye çalışırken, güvenlik güçleri biber gazı sıkarak olaylara müdahale etti. Sarı kırmızılı oyuncuları soyunma odasına gönderdi. Sahaya giren taraftarlar basın odasının kapısını kırmaya çalıştı. Gazetecilerin makinalarını parçalayıp, ellerindeki görüntüleri almaya çalıştılar.

(Galatasaray TV, Hürriyet)





Editör: TE Bilisim