Geçtiğimiz ay Bodrumda rahatsızlanan ve İzmitte özel bir hastaneye kaldırılan Tunca Yönder çocukları tarafından sahip çıkılmamış ve Büyükşehir Belediyesi Kartal yakacıktaki Sanatçı Yaşamevine SE-SAM Başkanı Yılmaz Atadeniz tarafından yatırılmıştı.Tunca Yönder'le beraber senarist Ali Fuat Kalkan için kapılarını açan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür eden SE-SAM Başkanı Yılmaz Atadeniz sözlerine şöyle devam etti;

"Başta Kadir Topbaş bey olmak üzere,Belediye kültür müdürü Abdurrahman Şen beye sanatçı yaşamevi müdürü Fatih Aksu beye ve çalışan tüm personele tek tek teşekkürlerimi sunarım.Ayrıca kurban bayramlarını ve Cumhuriyet bayramlarını kutlarım.Burada o kadar güzel bir yer yapmışlar ki beş yıldızlı bir otel gibi,3 katlı 46 odalı ve 77 kişinin rahatlıkla kalabileceği bir yer.Deniz manzaralı bahçeli her türlü rahatlığın olduğu bir yer.İhtiyacı olan sanatçılarımızı biz buraya yerleştirmeyi düşünüyoruz.Bize başvuru yapacak sanatçı kardeşlerimize kapımız açık olacak.Onları bekliyoruz.Bizde tespit yaparak ihtiyaç sahibi sanatçılarımızı buradaki yaşamevine yerleştireceğiz.Kendi evleri gibi rahat edecekleri bir yer burası. " dedi.

Sanatçı Yaşamevi ilk müdavimlerinden olan Yapımcı- Yönetmen Tunca Yönder ise sözlerine şöyle başladı " Ben şu an 74 yaşındayım benim hiç kimsem yok.İkinci eşimden geçen yıl ayrıldım. Parkinson hastasıyım ve konuşmakta yürümekte zorluk çekiyorum.Bu hastalık beni çok üzdü ve hastalığım üzüntü ile beraber çok hızlı nüksetti.Bodrumda rahatsızlandım ve ilk yardım eden kişi sevgili abim SE-SAM Başkanı Yılmaz Atadeniz ve Korhan Yurtseven oldu. Önce beni Kocaeli fizik tedavi merkezine yatırdı orada bir ay kaldıktan sonra beni Kartal Yakacıktaki Yaşamevine getirdiler.İyiki de getirdiler burayı çok sevdim.Ben huzur evinde kalacak adammıyım dedim ama burada fikrim değişti. Personeli çok yakın ilgi gösterdi.Bende belediye başkanına,kültür müdürüne,yaşamevi müdürüne ve personele teşekkür ediyor iyi bayramlar diyorum. " dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kartal Yakacık Yaşamevi her sanatçıya açık bir yer. SE-SAM Başkanı Yapımcı ve Yönetmen Yılmaz Atadeniz başvuru yapacak tüm sanatçılara burada kalmaları için her türlü desteği vereceğini de açıkladı.

Yazı ve Fotoğraflar: Muharrem ERDEMİR
Editör: TE Bilisim