Merterli tekstilci işadamlarından oluşan Merter Platformu, Van Depremi sonrası Erciş’e 100 bin parça kullanılmamış giyim eşyası desteğinde de bulunarak yaklaşık 1 milyon lira bağış toplanmasını da sağladı.
 
Yapılan bu çalışmalar ve toplanan bağışlar nedeniyle Türk Kızılayı’nın 144. Kuruluş yıldönümünde düzenlenen iftar yemeğine davet edilen Merter Platformu Yönetim Kurulu Üyeleri adına Başkan Cengiz Acar, altın madalyasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Madalya töreni sırasında Başbakan Erdoğan’a Merter Platformu’nun çalışmaları ve yeni dönemdeki planların yer aldığı bir kitabı hediye eden Başkan Cengiz Acar, her zaman desteğe hazır olduklarını iletti.
 
Türk Kızılayı’nın 144. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, Kızılay’ın 170 bağışçısına altın madalya verdi. Haliç Kongre Merkezi’nde önceki gün düzenlenen iftar yemeğine, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan ve Dilek Sabancı gibi iş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Editör: TE Bilisim