Sektörün deneyimli isimlerinden Mustafa Ünal, Elkotek Şirketler Grubu’nda İcra Kurulu Üyeliği görevine getirildi.

İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Telekomünikasyon Mühendisliği yüksek lisansı ve Doğuş Üniversitesi’nde MBA yapan Ünal, son olarak Global İletişim’de İş ve Ürün Geliştirme Müdürü olarak görev yaptı.

Elkotek’te İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapacak olan Ünal, Elkotek’in sunduğu ürün ve hizmetlere ilişkin stratejik planlamalardan, iş geliştirme ve stratejik işbirlikleri kurulmasından sorumlu olacak.



Elkotek Hakkında:

1982 yılında kurulan Elkotek, erişim çözümlerine, PBX ses çözümlerini ve kendi Ar-Ge ürünü Inteliex IP Ses Platformu çözümlerini ekleyen, birleşik teknolojiler konusunda hizmet veren ilk ve tek katma değerli dağıtıcı firmadır. Elkotek , 2004 yılından beri Türk Telekom ve TTNET Çözüm Ortaklığı kapsamında, tüm Türkiye sathında 1 milyon adetin üzerinde ADSL hat satışı ve servis hizmeti vermiştir. 3,5 milyon adet üzerindeki ADSL modem satışıyla Türkiye'nin öncü ADSL uç cihaz tedarikçilerinden biridir. Elkotek, 2009 yılında da Türk Telekom’un Kurumsal Satış Kanalı olmuştur. Eğitimli ve tecrübeli teknik servis ekibi ile her seviyede satış sonrası destek ve proje yönetimi sağlanmaktadır. 2010 yılından itibaren, 100’ü aşkın iyi yetişmiş ve deneyimli mühendis ile Alcatel-Lucent Teletaş’a, kendi merkezlerinde ve muhtelif yurt dışı noktalarında Ar-Ge hizmeti verilmeye başlanmıştır. Aynı zamanda, TTNET’e kendi merkezinde yazılım test hizmetleri ve Belçika’nın en büyük telekom operatörlerinden Telenet’e yazılım geliştirme ve test hizmetleri verilmektedir. 2011 yılının başında, Siemens Enterprise Communications’ın Türkiye’deki kurumsal iletişim çözümleri tedarikçi şirketi olan SEN EC (Elkotek EC)’nin tüm hisseleri Elkotek tarafından satın alınmıştır. Uzun bir süredir Siemens Enterprise Communications kurumsal iletişim çözümlerinin Türkiye’deki distribütörlüğünü yapmakta olan Elkotek’in SEN EC’yi (Elkotek EC) satın alması sonrasında, Elkotek EC, Siemens Enterprise Communications’un Premier Distribütör’ü olmuştur ve bu sayede Siemens Enterprise Communications’un portföyündeki tüm ürün ve çözümlerin Türkiye’deki distribütörlüğüne devam etmektedir.

Magazin Sortie olarak Mustafa Ünal'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Editör: TE Bilisim