Diva, yalnızca Atatürk'ün değil, İsmet İnönü'nün de kabrini ziyaret ettiğini belirterek görevden alınan subaylarla ilgili olarak; "Başta Sayın Komutan ve emri iradelerindeki konuyla ilgili cezalandırılan her kimler ise o kişilere maddi ve manevi her türlü imkanlarımı da seferber edeceğimi kendilerine Bülent Ersoy sözü ile hazır olduğumu bildiririm." açıklamasını yaptı.

Diva Bülent Ersoy'un Anıtkabir açıklaması şöyle:

Kamuoyunun Dikkatine;

Biraz önce almış olduğum bir haber ile şaşkınlık ve üzüntümü zaat-ı alalileri sizlerle paylaşmak istedim.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Büyük Ata’mızı ziyaret edip, çocuk denecek yaşlarımdan bugünlere değin gelen büyük Ata’ya olan derin sevgi ve engin saygılarimı ifade edebilmek adına huzurlarına gidip ebedi istirahatgahına kendilerini vede en büyük silah arkadaşlarından birisi olan Merhum İsmet İnönü paşayı da ziyarete gittim.Her iki rahmetliye de dualarımı ettim saygılarımı sundum.

Bu arada ziyaretim öncesi ve esnasında da ne Anıtkabir komutanlığı nede komutanların dan herhangi özel şahsi taleplerim olmamıştır.

Kendime ait olan yürüyen sandalye mi kendi aracımla getitirip 9 kişilik ekibimle orada idim.
Tekerlekli sandalyeyi kullanan ise kendi ekibimden birisi idi
Binanaleyh nacizene bendenizin arzu ve talepleri doğrultusunda olmamış oldurmazdımda zaten .
Kaldıki başımdaki şapkam o ziyaretim esnasında ki hava şartları nin fevkalade kötü oluşuna mani olabilecek bir şekilde ve büyüklük de idi örneğin şemsiye tutulması ise , sanırım en büyük komutan Büyük Atatürk ün zamanın da ifade buyurdukları üzere
“Beyler hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız."Dediği gibi Büyük Ata’nın bu sözlerini baz alarak kendilerince gerek yaşıma, gerekse sanatima bir saygı sunmak adına naçizane bendenize yapmış oldukları bir favördü bu görüntulerde ki hal ve tavırlar sanırım.
Bendenizin bu şemsiye vede şemsiye tutan değerli komutanın varlığından bile haberim yoktu, bende herkes gibi bu bahsi geçen olay fotoğrafı ancak basın yayınında gördüm.

O nedenle, bu konularin vebali de bendenize ait değildir.
Benim üzüntüm sadece amacı Büyük Atatürk ün sözleri doğrusunda hareket eden nazik,centilmen ve saygılı komuta düzeyindeki bu kişilerin bazı prosudurler var ise bunları aşıp ceza almalarından ötürü yaşadıkları bu durumlardır.
Basta sayın komutan ve emri iradelerindeki konuyla ilgili cezalandirilan her kimler ise o kişilere maddi ve manevi her türlü imkanlarımi da seferber edeceğimi kendilerine Bülent Ersoy sözü ile hazır olduğumu bildiririm.saygılamla efendim.

Bülent Ersoy, sosyal medya hesabından saygı duruşunda bulunurken yer aldığı görseli paylaştı.

Bülent Ersoy, kendisi ile ilgili eleştirilere resmi instagram hesabından yanıt verdi. 

Diva Bülent Ersoy, Atatürk'ün yanı sıra İsmet İnöünü'nün de kabrini ziyaret ettiğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim