Beyaz TV’de “Uyan Türkiyem” programına telefonla bağlanan yılların sanatçısı Orhan Gencebay, ekonomiye ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Tahir Sarıkaya’nın sorularını yanıtlayan sanatçı, yükselen döviz kurları ile ilgili “Bu kadar abartılı konuşulması, son derece rahatsız edici. Burada art niyet var, bilinçsizlik var. Doların ilk defa bu kadar çıktığını görüyor bazı insanlarımız. Yani yüzde 100 çıktı” dedi.

“BİZİ SOYDULAR, SÖMÜRDÜLER

“Bu, bana göre kasıtlı çıkarıldı” diyen Gencebay, şöyle devam etti:

“Yabancıların yapmak istedikleri planlarına, projelerine göre çıkmıştır. 90’larda, her yıl yüzde 100’e yakın çıkıyordu dolar. Biz bunları yaşadık. Yüzde 7 bin 500 faiz alınır mı? Alınıyordu. Türkiye faiz veren bir ülke durumuna sokuldu. Bizi soydular, sömürdüler. Türkiye bunları yaşadı. Evet, bir sıkıntı var, pandemi nedeniyle bütün dünya yangın yeri. Bu geçecek, abartmasınlar. Evet, sıkıntı var ama 70’lerdeki 90’lardaki sıkıntıların yanında hiçbir şey değil. 70’lerde can güvenliği bile yoktu. 3 yılda bir yurt dışına çıkılıyordu. Arabası olan 1 depo benzin alabiliyordu. Karneyleydi her şey. Kuyruklar, karneler. Can güvenliği yoktu” dedi.

Editör: TE Bilisim