11.Gününde Taksim gezi parkında yapılacak konserin iptal olması sebebiyle konser verecek olan Sanatçılar Taksim gezi parkına gelerek kalabalıkla kucaklaştılar ve toplanan herkese destek verdiler,resimler çekildiler.

Taksim gezi parkına gelen Sanatçılar Zülfü Livaneli, Edip Akbayram,Volkan Konak,Yavuz Bingöl, Şevval Sam, Kerem Alışık,Berhan Şimşek,Gazeteci Mustafa Mutlu,Gazeteci Ümit Zileli, Gazeteci Can Dündar,CHP Genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin,Prof.Dr.Orhan Kural,Ceyda Düvenci,Zeynep Öden,sivil toplum kuruluşları,sendikacılar ve kalabalık bir halk topluluğu 11.günde bile birbirlerine kenetlenerek bir festival havasını sürdürmeye devam ettiler.

Prof.Dr.Orhan Kural'da gezi parkına gelerek destek verdi ve geri dönüşüm için çöplerden pet şişe, kağıt, kola kutuları, bira kutuları ve bardak toplayarak poşetlerle dolu geri dönüşümü yetkililere teslim etti.

Taksim dayanışma grubunun gezi parkı içinde kurdukları platforma gelen sanatçılar birer kısa konuşma yaparak gezi parkı olaylarında ölenler için ve yaralananlar için burada olduklarını konser havasında olmadıklarını ileriki günlerde konserleri gerçekleştireceklerini söylediler. İnsanların halen biber gazı yediği ülkemizde konserin henüz erken olduğunu söyleyen sanatçılar vatandaşlarımızla kucaklaşmak bizim için daha uygun dediler ve vatandaşlarla kucaklaşarak resimler çekildiler.

Gezi parkındaki platforma ilk olarak çıkan Zülfi Livaneli '' Güzel günler göreceğiz çocuklar '' dedikten sonra gezi parkı alkışlarla inledi.

Daha sonrada Edip Akbayram'da söz alarak '' Arkadaşlar daha 3 gün önce Moskova da konserdeydik.Oradan Nazım Hikmet'in selamıyla geldim.Nazımın söylediği gibi güzel şeyler oluyor benim ülkemde.Nazımın selamını getirdim size. '' dedikten sonrada gezi parkı alkışlarla yıkıldı.Sanatçılar daha toplu olarak gezi parkındaki halkı selamlamak için bir uçtan bir uca kadar gezdiler ve Taksim meydanına gelerek şehit olanlar ve yaralananlar için anma töreninin olduğu yerde toplandılar.


Yazı ve Fotoğraflar:
Muharrem ERDEMİR
Editör: TE Bilisim