Ünlü isimlerden Sezen Aksu'ya destek 

 'Şahane Bir Şey Yaşamak' adlı şarkıda yer alan; 'Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e' sözleri nedeniyle sosyal medyada büyük tepki çeken ve linç kampanyasına tutulan Sezen Aksu'ya sanatçı, gazeteci, yazar ve edebiyatçılardan destek geldi.

Hz. Adem ve Hz. Havva'ya yönelik sözler nedeniyle hakkında 'Dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama' iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan ve dün akşam evinin önünde protesto gösterisi yapılarak, sosyal medyada tehdit edilen Sezen Aksu'ya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zülfü Livaneli, Mustafa Sandal, Sıla Gençoğlu, Sibel Can, Nazan Öncel, Aleyna Tilki, İlyas Salman, Gonca Vuslateri, Serra Yılmaz, Ahmet Utlu, Naim DilmenerOlcay Ünal Sert, Ceylan Ertem, Demet Akalın, Seda Sayan, Zerrin Özer, Şanışer, Bengü, Berkay Şahin, Simge Sağın, Aynur Aydın, Orhan Aydın, Elif Şafak, İsmail Saymaz, Can Dündar, Nasuh Bektaş, Nebil ÖzgentürkÖzgür Aras, İzzet Çapa, Pınar Deniz gibi isimler sanatçının linç edilmesine tepki gösterdiler.  İşte o açıklamalar:

Fotoğraf: Olcay Ünal Sert

Magazinsortie.com Yayın Yönetmeni Gazeteci Olcay Ünal Sert sosyal medya hesabından; "Sezen Aksu'nun şarkısında ki ironi'yi anlasalar bir şey demezler de. Bilinçli anlamak istemiyorlar sanki. 'Adem ile Havva' derken şarkıda genel anlamda insanlıktan bahsediliyor. İnsanlarda hata yapabiliyor. Orhan Baba'nın dediği gibi 'Hatasız Kul Olmaz'. #SezenAksu'nun bu fotoğrafını da yanan Mydonose Showland konserinde çekmiştim." notunu düştü.

Çok sayıda sanatçı sosyal medyada linç edilen Sezen Aksu'ya sahip çıktı.

Müzik eleştirmeni ve yazar Naim Dilmener sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Sezen Aksu canımızdır, kalbimizdir" notunu düşerek Medyascope’a yaptığı açıklamayı paylaştı.

Müzik eleştirmeni Naim Dilmener, Sezen Aksu’nun hedef gösterilmesi ile ilgili Medyascope’a açıklamalarda bulundu. Dilmener, Sezen Aksu’nun her daim toplumun yanında olduğunu ve doğru bir siyaset sergilediğini söyledi:

“Bütün bunlar bir mazeret. Ortada ciddi bir şey yok. Sezen Aksu muhalif düşüncesiyle şimşekleri üzerine çekmiştir. Şimdilerde bu sağ iktidar tarafından daha fazla incitilmek isteniyor. Ortada ciddiye alıp, cevap verilecek bir şey yok. Adem ve Havva’nın ilk insan olduğunu varsayarsak ortada dini bir sorun yok. Dinler insanlardan önce mi var oldu? Nereden baksanız saçma ve tutarsız. Sezen Aksu’nun her daim toplumun yanında olduğunu ve doğru bir siyaset sergilediğini ben söyleyebilirim. Sezen Aksu tıpkı Selda Bağcan, Nazan Öncel ve İlkay Akkaya gibi şarkılarına tutunarak yaşadığımız sanatçılardandır. Düştüğümüzde tutunup kalktıklarımızdandır.”

Dilmener, yaşananlardan sonra Sezen Aksu ile henüz konuşmadığını belirtti. “Bir dinleyicisi ve müzik eleştirmeni olarak gelen tepkilerden utandım’’ diyen Dilmener, “Dolayısıyla Sezen Aksu’ya öyle ya da böyle kötü bir şey yapmak bir yana onu pamuklara sarıp sarmalı, kollamalıyız. Kimileri için sadece kendi görüşleri önemli olduğu için kimseyi ciddiye almıyorlar. Fakat Sezen Aksu’yu seven, sahip çıkanlar da çoktur ve ne yaparlarsa yapsınlar ona hiçbir şey olmaz. Sezen ile daha konuşmadım ama konuşsam, ‘Boşver Naim, bu şarkılar hep ortada duruyor. 40 yıllık şarkılar’ diyeceğine eminim. Ama elim varmadı aramaya çünkü utanıyorum. Bir dinleyici olarak da bir eleştirmenden olarak da utandım. ‘Üzülme’ demeye çekindim. Neden üzülsün ki?” dedi.

Müzik yazarı Güven Erkin Erkal sosyal medya hesabından; "Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunulmuş. 70'lerde bir benzerini Orhan Gencebay yaşamıştı. "Batsın Bu Dünya" sözleri nedeniyle, "Allaha isyan mı edilir? Yuh kâfir" diye gerici kesim basmıştı feryadı. Şimdi Orhan'la sarmaş dolaş olanlar cadı avlıyor." açıklamasını yaptı.

Sibel Can "Türkiye'nin bir tane Sezen Aksu'su var. İncitmeyelim"

Sıla Gençoğlu "O, Sezen Aksu. Bir milleti sinesine sığdırmış, yalnızlık hafifletmiş, umut aşılamış koskoca Sezen Aksu. İyi okumak gerekir. Okuduğunuzu anlamak gerekir. Evvelce art niyetten arınmak gerekir." açıklamasını yaptı.

Gonca Vuslateri: Kimsesi olmayan çocuklara avazı çıktığı kadar "Aç kardelen! Aç!" diye bağırdı. Arnavutköy'de klip çekti. Doğasına sahip çıktı... Adile Naşit'in son nefesinde hastane odasında ellerini tutandı. Bin tane derdi arasında daima hepimizi sardı sarmaladı. Saçmalamayın artık. #sezenaksu 

Mustafa Sandal: Bu ülkenin en önemli ozanlarından Sezen Aksu'ya yapılan eleştirilere bir meslektaşı olarak reaksiyon verdim.Çünkü; onun ruhunu, kalbini biliyorum. Hala kafasında soru işareti olanlar varsa buyrun "Diyanet"in resmi sitesindeki meale bakın. Araştırınca gerçek ortaya çıkıyor:Okuyun.

Mustafa Sandal tweetinde "Sen otur oturduğun yerde gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatçının ne dediğini anlamaya çalışmakla yakma güzel kardeşim!.. Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır." dedi.

Zülfü Livaneli: Sezen Aksu’ya şarkı sözlerinden dolayı bir linç kampanyası başlatıldı. Bu sözleri çarpıtanların, sanatla, kelimelerle, kültürle hiçbir ilgisi yok. Sanat deryasını, daracık siyaset pencerelerinden izleyip yorum yapıyorlar. Cahil kelimesi halk şiirimizde, tecrübesiz genç, dünyayı görmemiş anlamında kullanılır. Neşet Ertaş’ın “Cahildim dünyanın rengine kandım” türküsünde olduğu gibi. Bir halk türküsünde “Ergen kız, cahil oğlan/ İnkardan gelinir mi” denildiği gibi. Sezen’in de Adem ve Havva’nın cennetten atılmalarına yol açan hatayı gençliklerine ve bilmemeye bağlayan sözlerinden, hakaret anlamı çıkarmak ilkel bir zorlamadır. Ve bu halkın bağrına bastığı Sezen Aksu’ya böyle haksız bir saldırı, saldıranı küçültür Sezen’i daha da büyütür.

Şair ve yazar Ömer Zülfü Livaneli sosyal medya hesabından Sezen Aksu ile birlikte fotoğrafını paylaşarak uzun bir tweet ile destek verdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından, "Sanatçıdır konuşacak. Sanatçılar bu ülkenin iç sesidir. Kimse gündem değiştirmek için bu sesleri kısamaz #Tarkan #SezenAksu #MustafaSandal" sözlerini paylaştı.

Nazan Öncel, sosyal medya hesabından sanatçı Sezen Aksu ile birlikte fotoğrafını paylaşarak Minik Serçe'ye sahip çıktı.

Nazan Öncel "İyi ki bizim Sezen Aksu'muz, Minik Serçe'miz, yegânemizsin. Müziğini, edebiyatını, hicvini, mizahını, insanlığını sevdiğim iyi ki de varsın. #sezenaksu "

Demet Akalın, sosyal medya hesabından "Sezen Aksu tüm canlılar için annedir." #SezenAksuManeviDeğerimiz hastag'i ile Minik Serçe'nin fotoğrafını paylaşarak destek verdi.


Aleyna Tilki "Bazen sanatın izahı olmaz! Çünkü hiçbir sanatçının yazdığı yazıyı manasıyla algılayıp onun kelimeleri ele alış niyetini tam olarak tarifleyemezsiniz. Bazen sanatçıyla şarkı sözleri arasında mahrem bir ilişki olur. Hangi isim veya kelimeyi ne niyetle söylediğini bilemezsiniz. Ben artık buranın, tüm yaşanmışlıkları ve hikayeleri yok sayıp bir günde insanı vezir bir saniyede de rezil edebilme halini kaldıramıyorum. Sezen Aksu'nun bile hakkıyla sahip çıkılmadığı bir dönemin kadını olmak, beni simülasyonda gibi hissettiriyor. Bırakın, deli olmak hakkımdır."

Sanatçı Serra Yılmaz'da sosyal medya hesabından Sezen Aksu'nun fotoğrafını paylaşarak #sezenaksuyalnızdeğildir hastag'i ile paylaştı.

Ceylan Ertem "Şarkı sözlerini çarpıtmalar, abuk bir yerden tutmalar, iyice zıvanadan çıktı insan aklı. Bir daha dünyaya gelirsek başka bir yaratık olmak istiyorum, ‘insanlık’ yerlerde sürünüyor Neyi gündem yapacağını şaşırdılar. Memleket elden gitmiş, insanlar aç, konuya bak! Diz boyu cehalet."

Ahmet Utlu sosyal medya hesabından "Sezen Aksu sadece kalbi ile yaşar. Başkasının koyacağı kuralı tanımaz. Saldırıların, karalama gayretlerinin en ufak bir faydası yok. Söyleyeceğini söylemeye devam edecek. Yazdığı binlerce şiiri hepimiz biliyoruz. Bunların arasından sadece birini çekip almak ve buradaki ironiyi bile bile bundan siyaset çıkarmaya kalkmak ülkenin neşesine, hüznüne, sevincine ihanettir, cehalettir, ortalamanın altı bir zekanın kanıtıdır. Hiç kimseye ihtiyacı yok ama yalnız da kalmayacak. İnsanlık tarihini biraz bilenler onun elinde olup da kullanmadığı gücün farkındalar. #sezenaksu " açıklamasını yaptı.

Can Dündar: Yobazlığın, her türlü söze pranga vurmaya meraklı linç kampanyalarına karşı elbette #SezenAksu’nun yanındayız.

Orhan Aydın "Dün Enes Kara için basın açıklaması yapan gençlere saldırıp yerlerde sürükleyip gözaltı yapan polis, bugün Sezen Aksu için linç çağrısı yapıp evinin önünde toplanmaya çağıran SS yandaşlarına ne yapacak birlikte göreceğiz."

Şanışer "Bıktım artık dincilerin ota boka mağdur olmalarından. Hiç politik davranamıyorum kusura bakmayın. Okuduğunuzu anlamaktan acizseniz Sezen Aksu dinlemeyin, gidin Uğur Işılak falan dinleyin abi."

Gazeteci Olcay Ünal Sert sosyal medya hesabından sanatçının fotoğrafını paylaşarak; "Sezen Aksu'nun şarkısında ki ironi'yi anlasalar bir şey demezler de. Bilinçli anlamak istemiyorlar sanki. 'Adem ile Havva' derken şarkıda genel anlamda insanlıktan bahsediliyor. İnsanlarda hata yapabiliyor. Orhan Baba'nın dediği gibi 'Hatasız Kul Olmaz'. #SezenAksu'nun bu fotoğrafını da Yeşilköy'de Mydonose Showland konserinde çekmiştim. Orası da sonradan yandı." notunu düştü.

Gazeteci Nasuh Bektaş sanatçı Serenad Bağcan ile birlikte görülüyor.

Nasuh Bektaş "Düşünün artık Sezen Aksu’nun yaşamı garanti altında değil ülkemizde, bunu sağlayan bizzat ülkeyi yöneten hükümet ve ortağı partiler. Nasıl ileri demokrasi gördünüz mü?
İstemedikleri her insanın doğrudan yaşamını tehdit ediyorlar. Nasıl özgürlük değil mi?"

Gazeteci ve yazar İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Bengü "Sezen Aksu'yu kalbenle hisseder, beyninle değerlendirirsin." #SezenAksuManeviDeğerimiz notunu paylaştı.

Simge Sağın, "Sezen Aksu Türkiye'nin kalbidir." #SezenAksuManeviDeğerimiz notunu paylaştı.

İlyas Salman "Yandaş eliyle yaratılmış suni hassasiyetlerle Minik Serçe hırpalayacaklarmış. Hırpalatmayız! Bu arada Sezen, sen de bu vesileyle siyasal İslamcılardan demokratlık beklenmeyeceğini iyice anlamış ol ve bizi bir referandum daha üzme lütfen. SezenAksuYalnızDeğildir"

Oyuncu Pınar Deniz, Sezen Aksu'nun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak destek verdi.

BARIŞ YARKADAŞ 'DEĞER MİYDİ SEZEN AKSU?'

Gazeteci Barış Yarkadaş korkusuz.com.tr'deki köşesinde Sezen Aksu için bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı;

Şarkıcı Sezen Aksu, sanırım biraz da babasının etkisinde kaldığı için uzunca bir dönem AKP’yi destekledi.

Aksu, iktidar destekçiliği konusunda kendisini bir ara öyle bir kaptırdı ki; ağzından çıkanı kulağı duymaz oldu.

Hatırlarsınız; Şarkıcı Sezen Aksu, AKP ve FETÖ’nün yargıyı dizayn etmek amacıyla düzenlediği 2010 referandumu öncesi ‘’Hayır’’ oyu vereceğini açıklayanlar için “İki cihanda lekelisiniz’’ demişti.

 ‘’Yetmez ama evet’’çilerin rüzgarına kapılan Aksu, boyundan büyük laflar edince, kamuoyunun büyük bir kesiminden de tepki görmüştü.

AKP ve Fethullahçı medya ise Sezen Aksu’yu yere göğe sığdıramıyordu.

‘’SAZAN AKSU’’

Aslında o gün Sezen Aksu’ya en güzel cevap dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’dan gelmişti.

Anayasa Profesörü Süheyl Batum, Sezen Aksu’nun bu hadsiz ve terbiyesiz yaklaşımına tepki göstererek “Sezen değil Sazan Aksu’’ demişti.

Batum’un bu tanımı gayet güzel ve yerindeydi…

Zira; belki de hiç bilmediği bir konuda, sırf iktidarı ve cemaati desteklemek adına Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir oylama öncesi ‘’Sazan’’ gibi oltaya takılmış, milyonlarca insana hakaret etmişti.

ŞARKIYI BEĞENMEDİM

Toplumların ya da bireylerin gerçeği görebilmesi için bazı olayları yaşaması gerekir.

Siz ne kadar anlatırsanız anlatın; bu çabanız kimi zaman sonuç vermez.

Sanırım Sezen Aksu’nun da o gün kendisini uyaranların iyi niyetini anlaması için, birkaç gündür yaşadığı saldırıları bizzat görmesi gerekiyordu.

Biliyorsunuz; Sezen Aksu’nun Yaşar Gaga ile birlikte söylediği ‘’Şahane Bir Şey Yaşamak’’ adlı şarkısı birdenbire gündem oldu.

2017 yılında yapıldığı belirtilen birkaç gün önce ise klibi çekilen şarkı oldukça kötü… 

Şarkıda bir tad tuz yok… Sezen Aksu’nun sesi ise zaten tartışmalı bir konu…

Birçok müzik otoritesi, Sezen Aksu’nun sesinin şarkı söylemek için yeterli olmadığını söylüyor.

Aksu’nun bu kötü ve zorlama şarkısını, sosyal medyada yaşanan tartışma sonrası mecburen dinlemek zorunda kaldım.

O SÖZLERİ UNUTMADIM

“Zorunda kaldım’’ dememin sebebi açık:

Aksu’ya yönelik sempatim, 2010 yılındaki referandumda söylediği sözlerden dolayı bitmişti.

O sözleri hiçbir zaman affetmedim. Bana ve benim gibi düşünen milyonlarca insana “İki cihanda da lekelisiniz” gibi küstahça sözler eden bir şarkıcıyı dinlemenin ve değer vermenin bir anlamı yok.

Bu yüzden, neredeyse şarkılarıyla büyüdüğümüz Sezen Aksu’yu silmiştim…

Benim gibi milyonlarca kişi de aynı duyguyu yaşadı ve yaşıyor.

Zaten Sezen Aksu, kendisini var eden toplumsal kesimle arasındaki bağı kopardıktan sonra bir daha üretemedi…

Akılda kalan tek bir şarkı bile yapamadı. Şarkıları dillerden dillere dolaşmadı.

Sezen Aksu’yu görenler, ‘’İki Cihanda Lekelisiniz’’ sözünü hatırladı.

AKP İÇİN KENDİSİNİ YAKTI

AKP için kendisini imha eden Sezen Aksu, dünden beri AKP’lilerin sosyal medyadaki saldırılarına maruz kalıyor.

Bir zamanlar cansiperane savunduğu AKP’liler yaptığı son şarkıda geçen “Adem ile Havva cahiline söyleyin’’ dizesi yüzünden Aksu’yu topa tutuyor.

AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Yeter! Sanat, müzik kisvesi altında değerlerimize yaptığınız saldırılara artık son verin, ‘Modanız Geçti’, toplumumuz sizin gibilerden bıktı! Haddini Bil Sezen Aksu’’ diye twit atıyor.

AKP’li vekilin twiti, yine AKP’liler tarafından beğeni yağmuruna tutuluyor.

TEHDİT KAPIYA DAYANDI

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin ise sosyal medya hesabından Sezen Aksu’yu tehdit ederek, evinin önünde açıklama yapacaklarını söylüyor.

Şahin, “14 Temmuz 2016’da ‘CUNTA’ imalı şarkının sözlerini yazan, dün de dini hassasiyetlerimize hakaret içeren şarkı sözlerini piyasaya sürerek kinini kusan,
FETÖ’nün ‘aziz dostum’ dediği Sami Yıldırım’ın kızı #sezenaksu yarın 20:30’da kapındayız…” diyerek, şarkıcıyı aleni bir biçimde tehdit ediyor.

TANIDIN MI AKP’Yİ SEZEN AKSU?

Sizin de gördüğünüz üzere, Sezen Aksu, referandum sırasında “Hayır” oyu vereceğini açıklayan milyonlarca kişiye hakaret etmesine rağmen, ne kapısına dayanan oldu, ne de AKP’li vekil gibi tepki gösteren…

AKP’nin üst yönetiminin gözünü öyle bir kin bürümüş ki; 

AKP’ci Sezen Aksu’ya bile tahammülleri yok. Oysa ki; Sezen Aksu, kendisini AKP için feda etmişti.

ŞARKI SÖZÜYLE SORALIM…

AKP’li üst düzey isimlerin Sezen Aksu’ya yönelik tepkilerini görünce, şunu düşündüm…

Acaba Sezen Aksu ‘’Ben ne yaptım? Kimlere ne için destek vermişim… Nasıl bir felakete yol açmışım’’ diye düşündü mü?

Acaba bir pişmanlık duygusu yaşadı mı?

Bugün referandum yapılsa, kendisine tahammül edemeyenler için yine oy ister mi? Bizler için yine “İki Cihanda Lekelisiniz” der mi?

Acaba, son pişmanlık fayda eder mi?

Bir zamanlar “Değer mi hiç? Değer mi, değer mi değer mi söyle” şarkısıyla dillerden düşmeyen Sezen Aksu’ya şimdi sormak gerekir:

“AKP için değer miydi Sezen Aksu?

Değer mi, değer mi, değer mi söyle…”

İzzet Çapa Instagram hesabından Sezen Aksu'ya sahip çıktı.

Kıyamet kopuyor...
Neymiş; Sezen Aksu kutsal değerlerimize hakaret etmiş...
Sabah Tarkan’ın cuppasından cuntacı çıkartan arkadaşlar, şimdi de kafayı fena halde Sezen’e takmışlar...
Sezen’in ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı şarkısındaki
‘Binmişiz bir alâmate
Gidiyoruz kıyamete
Selam söyleyin o cahil
Havva ile Adem’e’ sözleri kutsala saygısızlıkmış...
La havle...
Yapmayın be dostlar böyle...
Binlerce şarkı yazmış, aşklarımıza mutluluklarımıza, ayrılıklarımıza acılarımıza bunca sene tercüman olmuş, bu toprakların yetiştirdiği en koca yürekli ozana böyle pervasızca, nefretle saldırmayın...
Zira...
Sevenlerinin kalbindeki Sezen’i bir kelimeyle asla silemezsiniz...
Sevmeyene de sabaha kadar dinletseniz mümkün değil sevdiremezsiniz...
Velhasıl demem o ki...
Bir Tarkan, bir Sezen Aksu...
Bu memleketin en azından bizim için medarı iftiharlarıdır...
Elbette insandırlar, hata da yapabilirler...
Ama hemen hemen her anı gözlerimizin önünde yaşanan bunca yıldan sonra, bu kadar kolay linç edilmeyi de hak etmemeliler...
Elinizi vicdanınıza koyun...
Türkiye’nin en naif yüreği, bir başkasını incitme pahasına hiç onun kutsalına hakaret eder mi...

Seda Sayan, sosyal medya hesabından Minik Serçe'nin fotoğrafını paylaşarak "Sezen Aksu saf sevgidir" #SezenAksuManeviDeğerimiz notunu paylaştı.

Duayen sanatçı Banu Kırbağ sosyal medya hesabından ilginç bir açıklama yaptı bugün. Banu'nun açıklaması şöyle:

"Dinlere Göre Adem ve Havva 7000 yıl önce yaşadiysa'ki bu konuda Tam bir sayı vermek mümkün değil,yani o zaman cahiliye diye bir dönem yokmuydu? Adem Babamız ve Havva anamız yoksa OXFORD'dan mı mezun olmuşlardı.?. yoksa şimdi CAHİLİYE DÖNEMİNİ yaşayan bizlermiyiz.?..Yok vaz geçtim Zir cahil dönemi olsa gerek bu devir diye düşünmekteyim..böyle kafamda Deli sorular..?"

Aynur Aydın "Sezen Aksu bu ülkenin yetiştirdiği en büyük müzisyendir! İnsana, hayvana, doğaya karşı son derece hassastır."

Elif Şafak "Sanatçılarını hakaret, linç ve iftiralarla yıpratan, çok ama çok yalnızlaştıran bir toplum olduk. O kadar kolay ki insanlara saldırmak. Sezen Aksu bu ülkenin en değerli sanatçılarındandır. Şarkıları ve sesi kaç kuşağın yüreklerinde yer etmiş."

Seyfettin Araç "Sezen Aksu’ya tehdit, sanata, edebiyata, sinemaya, müziğe nefret! Nasıl bir lanet çağda yaşıyoruz bu nasıl bir nesil Allah aşkına? Adem ile Havva’nın kutsal gerçeğini bilmeden, neden cennetten kovulduklarını okumadan siyasal islama sahip çıkma komedileri!"

Berkay Şahin, "Sezen Aksu siyaset üstüdür." notuyla  #SezenAksuManeviDeğerimiz hastag'ini paylaştı.

Nebil Özgentürk:  SEZEN’İN HAYAT ARKADAŞIYDI AHMET UTLU KARDEŞİM.. Eşiydi Sezen’in, kırgın olmaya onun da çokkk hakkı var elbet, Sezen’i en iyi tanıyanlardandır.. Öfkesinin, satırlarının ortağıyım.. Ne güzel ve anlamlı yazmış.. #Repost @ahmetutlu with @make_repost
"Sezen Aksu sadece kalbi ile yaşar. Başkasının koyacağı kuralı tanımaz. Saldırıların, karalama gayretlerinin en ufak bir faydası yok. Söyleyeceğini söylemeye devam edecek. Yazdığı binlerce şiiri hepimiz biliyoruz. Bunların arasından sadece birini çekip almak ve buradaki ironiyi bile bile bundan siyaset çıkarmaya kalkmak ülkenin neşesine, hüznüne, sevincine ihanettir, cehalettir, ortalamanın altı bir zekanın kanıtıdır. Hiç kimseye ihtiyacı yok ama yalnız da kalmayacak. İnsanlık tarihini biraz bilenler onun elinde olup da kullanmadığı gücün farkındalar. #sezenaksu"

Özgür Aras sosyal medya hesabından; "Sezen Aksu yerli ve millidir. Sezen Aksu ❤️ #sezenaksumanevideğerimiz " mesajını paylaştı. 

Duayen gazeteci ve belgesel ustası Nebil Özgentürk, Sezen Aksu'nun eski hayat arkadaşı Ahmet Utlu'nun paylaşımı repost ederek. "Sezen'in hayat arkadaşıydı Ahmet Utlu kardeşim. Eşiydi Sezen'in, kırgın olmaya onun da çokkk hakkı var elbet, Sezen'i en iyi tanıyanlardandır.. Öfkesinin, satırlarının ortağıyım. Ne güzel ve anlamlı yazmış.." notunu düştü.

Zerrin Özer sosyal medya hesabından "Benim tanem lokumum, anlatabilmek ile anlayabilmek arasındaki derin fark burda zaten! Sen benim ve Türkiyemizin herşeyisin. Benim Lokumum." mesajını paylaştı.

Selçuk Ural " Arkadaşlar...S. Aksu'yu müzik dünyasında en eski tanıyan benim...1974 senesinde İzmir de onu keşfedip müzik dünyasına getiren bir kişi olarak.. Bu meslekte onun kadar hayırsever ..ve yaptığı hayırları asla konuşmayan.10larca sanatçıyı şarkılarıyla meşhur eden..Deprem bölgelerine tırlarla yardım yollayan.. Sıkıntıda olan bir çok sanatçıya yardim eli uzatan... Milyonlarca insanı şarkılarıyla mutlu eden.. bir sanatçıyı 2 cümleyle yargılamak çok yazık ...Şarkılardaki sözlere bakarsanız çok kişiyi yargılayabilirsiniz. Lütfen bu büyük değere saygı duyalım."

Karikatürist Öznur Kalender, sosyal medya hesabından Minik Serçe için özel olarak çizdiği karikatürü paylaşırken "Sezen Aksu bizim kalbimizdir..." yazısı dikkat çekti.

Sezen Aksu Hayran sayfasında yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Bu ülke de sistemli olarak değerlerimize her gün artarak devam eden bir şiddet var. Bir şarkının içinde ki anlamı,nükteyi düşünmeden üstelik bugün yazılmamış, zaten var olan bir şarkıyı bugün farketmek mi...Adeta diyorlar ki "Kime değer veriyorsunuz, durun bugün de onunla ilgili bir şey yapalım" tarzıyla. "Biz ne zaman bu hale geldik?" demenin zamanını geçirdik. "Biz buradan nasıl çıkacağız?" zamanındayız artık. Ne Metin Akpınar ne Müjdat Gezen ne Sezen Aksu daha kimi isterseniz. Sürekli bizi yargılayan o komşu var ya giydiğimizden konuştuğumuza kadar gözü bizde olan o komşuya bir beğendiremedik kendimizi. Ve kendimizi beğendirmek için dertlenmediğimiz o komşuya yeri geliyordu en çok biz sahip çıkıyorduk.

Sezen yazdığı şarkıların hesabını hep vermek zorunda bırakılmıyor muydu zaten? Mesela "Şıkıdım" ilk çıktığında "Sezen de artık nasıl şarkılar yazıyor yahu?" diyenler sonra tüm Avrupa ile bu şarkıyı söylediler. Kendi şarkılarında inandiklarini bile yine soran Onursuzda Olabilir Aşk diyecek kadar kendine yeniden ama yeniden bakan ve gören kadın öylesine bir kalemle öylesine kelimeler yazmıyordu. En çok göz yaşarttığı gibi en çok güldüren birinden bahsediyoruz. Kendine yeniden bir yol çizip işin mutfağındayım diyerek deklare etse de asla kendinden,hayattan ve bizimle kurduğu bu ülkeyle kurduğu bağdan vazgeçmemiş.Her yaramıza tuz basmış, arkadaşlarını,aşklarını uğurlarmış bu dünyadan kimini bir cami minaresinin altından kimini bir kiliseden..."Benimde sınavım budur" diyerek yine yola devam etmiş. Peki şimdi ne yapılıyor? Cımbızla kelime seçerek şarkının bütününde bambaşka bir şeyi anlatan durumu istediğiniz gibi algılıyor algılatıyor bir de hedef gösteriyorsunuz. 47 yılı aşkın bir müzik hikayesi ve bu ülkenin müziğine yön veren bir kadını üstelik kimseyi bir kediyi bile ötekisaymayan Sezenimizin bir telaş evini basıyorsunuz.
Herkes kendi gibi davranıyor ve davranacakta Sezen yine kalemini alacak ve şu an o hissettiğini tahmin bile edemediğimiz duyguyu bize anlatacak.Biz hep beraber henüz kelimeleri dahi olmayan o şarkıyı hep bir ağızdan söyleyeceğiz.

#SezenAksu #sezenaksuyalnizdegildir

'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısının sözleri:

Acısıyla, tatlısıyla

Ne şahane bir şey yaşamak

Dibe vurmak, dimdik durmak

Bin bahane, bin oyun kurmak

Binmişiz bir alâmate

Gidiyoruz kıyamete

Selam söyleyin o cahil

Havva ile Adem'e

Aha yine, aha yine

Önümüz uçurum, ardımız dağ

İlle yanacağız, yanacaklar

Elbette

Gül de var, diken de

Aşk da var, savaş da

Her şey hepimiz için

Kısmet hayatta

Yazın veda edişi

Şölenlerle, şarkılarla

Baharların gelişi

Kırmızı, mor, yeşil lila la la ne şahane

Editör: TE Bilisim