Türkiye’de gazeteciliğin en önemli isimlerinden Erol Simavi, dün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Medya, iş ve siyaset dünyasından çok sayıda ismin katıldığı cenaze töreni sonrası Simavi, Kanlıca Mezarlığı’ndaki aile kabristanında defnedildi.

HÜRRİYET gazetesinin kurucusu Sedat Simavi’nin oğlu Erol Simavi son yolculuğuna dün Kanlıca’dan uğurlandı.

Monaco’da 85 yaşında vefat eden Erol Simavi’nin cenazesi dün uçakla İstanbul’a getirildi. Atatürk Havalimanı’ndan ailesi tarafından teslim alınan cenaze, tören için Simavi Ailesi’nin yaşadığı Beykoz, Kanlıca’daki Kanlıca Camisi’ne götürüldü.

İMAMI ŞAŞIRTAN İSTEK


İkindi vakti Erol Simavi’nin cenaze namazını kıldıran imam Ali Aksu şöyle konuştu: “Namazdan önce yanında çalışan kardeşlerimiz geldi. ‘Hocam, çok ekmeğini yedik. Bir sor bakalım, o bize hakkını helal etti mi?’ dediler. İlk defa böyle bir şeye şahit oluyorum. Ve tebrik ediyorum. Rabbim cennetine layık eylesin. Günahlarını affetsin.”

AİLESİNİN YANINDA

Namazın ardından Erol Simavi’nin cenazesi daha sonra Kanlıca Mezarlığı’ndaki aile kabristanında defnedildi. Cenaze töreninde Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, Hürriyet yazarları Ertuğrul Özkök ve Doğan Hızlan’ın yanı sıra, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti adına Başkan Yardımcısı Vahap Munyar, işadamları Mustafa Koç, Ali Koç, Halit Narin, Erol Aksoy, Erdoğan Demirören, Cem Hakko, Selahattin Beyazıt, İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, İlber Ortaylı, Murat Bardakçı, Necati Zincirkıran, İsmail Tipi, Erol Evgin ve İzzet Öz’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

‘TÜRK BASIN TARİHİNİN EN ÖNEMLİ İNSANI’


Doğan Hızlan, Erol Simavi için şunları söyledi: “Türk basın tarihinin önemli bir adamı. Öncülüklerin, yeniliklerin lideriydi. Basın tarihini kitap, dergi açısından inceleyecekler, orada Erol Simavi’ye epeyce sayfa ayırmak zorundalar.”

İsviçre’ye yerleşmişti
EROL Simavi, babasının ölümünün ardından ağabeyi Haldun Simavi ile birlikte Hürriyet gazetesinin yönetimini üstlenmişti. Haldun Simavi’nin Web Ofset grubunu oluşturarak ayrılmasından sonra, Hürriyet tümüyle Erol Simavi’nin yönetimine geçmişti. Hürriyet’in yanında Kelebek eki ile Hafta Sonu, TV’de 7 Gün, Çarşaf, Gong, Gösteri gibi yayınlar çıkaran Erol Simavi, 1993’te Hürriyet’in yüzde 25’lik hissesini Erol Aksoy’a sattı. Simavi, geri kalan hisseleri de 1994 yılında Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’a satarak, medya sektöründen tamamen çekildi. 1993 yılında İsviçre’ye yerleşen Erol Simavi, Belma Simavi ile evli idi.

Hürriyet Gazetesi'nin kurucusu Sedat Simavi oğlu Erol Simavi ile
Editör: TE Bilisim