Türk sanat müziği sanatçısı ve yazar Onur Akay, “Ne gelen ne soran var!” başlıklı bir yazı yazarak, Taşken’in mezarına 19 yıldır hiç kimsenin uğramadığını söyledi.

Çok sayıda sevilen şarkının bestecisi ve Devlet Sanatçısı Ziya Taşkent, eşi, kızı ve torunları ile 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybetmişti. Taşkent’in 19. ölüm yıldönümü için bir yazı yazan ünlü sanatçı Onur Akay, “O tarihten bu yana mezarı başında hiç anma töreni yapılmadı, bestelerini yorumlayan o sanatçılar bir kere bile mezarına uğramadı. 19 sene oldu ve şarkısında olduğu gibi, Ziya Taşkent’in mezarına ne gelen ne soran var!” ifadelerini kullandı ve Ziya Taşkent’in mezarının fotoğraflarını ve yine o dönemlerde kendisi gibi TRT’nin şefi olan sanatçı Kutlu Payaslı ile çekilmiş, Taşkent’in bilinmeyen bir fotoğrafını ise arşivinden paylaştı.

Ziya Taşkent gençlik yıllarında görülüyor.

İşte Onur Akay’ın o yazısı:

“Dinmiyor hiç bu akşam ne gözyaşım ne acım, Ne gelen ne soran var, acı geçti günlerim gibi çok sayıda sevilen şarkının bestekârı ve ses sanatçısı Ziya Taşkent, 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybetmiş, Hicaz’ları ve Hüzzam’ları öksüz bırakmıştı. Devlet Sanatçısı Ziya Taşkent ve ses sanatçısı eşi Ulviye Taşkent, 99 yılının Ağustos ayında Yalova’ da bulunan yazlığında kızları Rengin Dalmanoğlu ve torunları Efe ve Ece ile tatil yapıyordu. O gece herkesi uykuda yakalayan deprem, Taşkent ailesinin de sonu olmuştu.

Ziya Taşkent ve eşi Ulviye Taşkent’e TRT Ankara Radyosu’nda tören düzenlendikten sonra, cenazeleri Kocatepe Camii'ne getirilmiş ve buradaki törene ise dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yine dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay ve çok sayıda sanatçı katılmıştı. Kocatepe Camii’nde düzenlenen törenin ardından Ziya Taşkent, eşi Ulviye Taşkent, kızı Rengin Dalmanoğlu ve torunları Ece ve Efe Dalmanoğlu ile birlikte, Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

O tarihten bu yana mezarı başında hiç anma töreni yapılmadı, bestelerini yorumlayan o sanatçılar bir kere bile mezarına uğramadı.

Sanatçımız Ziya Taşkent’e, ailesine ve o depremde vefat eden tüm vatandaşlarımıza rahmet diliyorum.”

17 Ağustos Marmara depreminde Yalova'nın Çiftlikköy.beldesinde hayatını kaybeden efsane sanatçı Ziya Taşkent, ses sanatçısı eşi Ulviye Taşkent, kızı Rengin Dalmanoğlu, torunları Ece ve Efe Dalmanoğlu ile birlikte aile kabirstanında yan yana yatıyorlar.

Ziya Taşkent ve Kutlu Payaslı birlikte şarkı söylerken.

Editör: TE Bilisim