Sizi biraz daha yakından tanıyabilir miyiz?

27 yaşındayım. Bankacılık ve konservatuvar tiyatro bölümü mezunuyum. Ailenin en küçük oğluyum. Bir ablam bir abim var. Şu an okumuş olduğum her iki mesleğimi de yapıyorum. Hayvanları, doğayı, araştırmayı ve okumayı çok severim. Sanatın bütün dallarına ilgiliyimdir. Türk müziğini ve klasik müziği severim. Ülkemdeki iyi oyunları ve filmleri takip ederim. Dünyada mesleğime dair yapılan işleri takip ediyorum.

İlk ne zaman oyuncu olmak istediğinizi hatırlıyor musunuz?

İlkokul 2. sınıfta “Hayat Bağları” dizisine katılmamla başladı. 

Oyunculuk sizin için ne ifade ediyor?

Oyunculuk ince işçiliktir. Sizden zaman ister,  her yeni öğrendiğin deneyimin katkısıyla bir şeye dönüşür. Bir meslektir her şekilde. Siz ona istediğini verirseniz o da size istediklerini verecektir. Ben de hala oldum demediğim için her yeni deneyim de demin ifade ettiğim gibi bana büyük katkılar sağlıyor. İfade biçimi olarak da bir şeyin aynısını denemek ve yapmaya çalışmaktır oyunculuk. 

“OKTAY ABİ İLE FİKİR ALIŞVERİŞLERİ YAPIYORUZ”

Oktay Kaynarca kuzeni olduğunuzu duyduk? Sizinle ilgili ne düşünüyor?

Evet, halamın oğlu. Oktay abi benim yolculuğuma tabii ki saygı duyuyor. Kendisi de konservatuvar tiyatro mezunu ve bu yollardan geçmiş biri olarak bana güzel öğütler vermiştir. Şarkıyı da kendi hesaplarından paylaşarak destek oldu. Elinden tutma, el verme gibi deyimler ikimizin de hoşuna giden tutumlar değil. Herkesin yolculuğu farklı. Bu yolda tabii ki fikir alışverişleri yapıyoruz ancak ötesi kabul edilemez. Aksi taktirde kendi fikrimle ters düşmüş olurum, liyakatli olmaz.

Pandemi öncesi projelerinizden bahseder misiniz?

Okuldan geçen yıl mezun oldum. Okurken BKM’de oyunum vardı. 2 sezondur devam ediyordu. Fakat malum pandemiden dolayı kapandı. Süreç atlatılınca devam etmeyi düşünüyorum. Dizi olarak ise Savaşçı dizisine konuk oldum. İki tane reklam projem oldu. Ondan önce bilfiil tiyatro yapmıştım. Devlet Tiyatroları’nda bir yıl oynadım. O dönem oyunumuz “Romeo Juliet” Afife Jale’de yılın oyunu seçilmişti. 

İlk single çalışmanız “Uğramadı Yaz” tüm dijital platformlarda. Fikrin oluşması nasıl bir süreçti?

Zorlu bir süreçti diyebilirim. İşin maddi kaygılarıyla beraber içimize sinene kadar, tekrar tekrar denemekle geçti. Şarkının oluşumu ise 1 yıl öncesine dayalı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu arkadaşım Enes Danis’in sözleri bana göndermesi yine Enes’in arkadaşı Harun Kaldı’nın müziği yapmasıyla şekil aldı. Sonrasında Berkan Kaya’nın aranje etmesiyle son buldu. 

“YAPTIĞIM MÜZİK ALTERNATİF POP”

Müzik tarzınızı nasıl tanımlarsınız?

Müzik, sizin ilk duyduklarınızla bağlantılıdır. Benim rahmetli babam Türk Sanat müziğine gönül verenlerdendi. Benim kulağım ilk Türk müziğini duydu. Tarzım tam olarak Türk Sanat müziği diyemem ama hayatımın bir tarafında müzik zevkime yön veren beni en çok etkileyen tür olarak kalacağına eminim. Yapmış olduğumuz müzik türünü ise alternatif pop olarak tanımlayabilirim.

Müzik, hayatınızın neresinde? 

Evimde, sokakta, oturduğum cafede, telefonumda, gittiğim restoranda… Şarkımın özelinde konuşmam gerekirse bu dönemde sanat üreticilerinin çoğu risk almıyor. Çoğu kabuklarına çekilip sürecin atlatılmasını bekliyor. Fakat biz süreci iyi atlatabilmek adına böyle bir girişimde bulunduk. Müzik öyle bir yerdeki hepimiz için çoğu zaman ilaç gibi geliyor hele ki bu dönem de daha da fazla dinleniyor. Bizim de amacımız tam olarak bu. Çünkü iyi bir şarkı ortaya çıkardık.

Başka şarkılar da gelecek mi?

Evet, ilerleyen zamanlar için böyle bir planımız var.

Siz daha çok kimleri dinliyorsunuz? Etkilendiğiniz ya da örnek aldığınız bir sanatçı var mı?

Ben Sezen Aksu’yu çok severim. Çok başarılı işlere imza attı. 20 yıl önce yaptığı şarkıları da yakın dönemde yaptığı şarkıları da her yaş grubu tarafından sevilerek dinleniyor. Bu çok özel bir durum.

Oyunculuk ve müzik… Hangisi daha çok ağır basıyor?

Ben oyunculuk mezunuyum. Müziği lise yıllarımda yaptım. Haddimi bilerek en çok bildiğim, okuduğum meslek olan, oyunculuk becerim daha ağır basıyor olabilir. 

Gelecek planlarınızdan bahsedebilir misiniz?

Her şekilde üretmeye devam edeceğim ya da üretimin bir parçası olacağım. Elbet hayallerim var ancak bahsedebileceğim çok net planlarım yok.  Emin olduğum bir şey var ise o da daima çalışmaya ve yeni şeyler üretmeye devam edeceğim.

https://www.youtube.com/watch?v=iQ7WvpK0Ha4
Söz: Enes Danis
Müzik: Harun Kaldı
Aranje: Berkan Kaya
Gitar: Cem Çatık
Fotoğraf: Muhammet Çakır
Sanat Yönetmeni: Ece Durupınar

Editör: TE Bilisim