REDD’İN YENİ ALBÜMÜ “MÜKEMMEL BOŞLUK”

Redd’in uzun süredir beklenen "Mükemmel Boşluk" albümü 4 Mart'ta Pasaj Müzik etiketiyle yayınlandı. Doğan Duru, Güneş Duru ve Berke Özgümüş’ten oluşan Redd’in 6. Stüdyo albümü ‘Mükemmel Boşluk’ta 12 şarkı yer alıyor. Sanat Yönetmenliği Adnan Elmasoğlu, Miks’leri Mert Medeni, Mastering’leri ise Grammy ödüllü Evren Göknar tarafından yapılan “Mükemmel Boşluk” iki yıl süren yoğun ve titiz bir çalışmanın ürünü.

Her albümlerinde yeni arayışlar gözler önüne seren Redd, dünyada değişen müzik akımlarını başarılı bir şekilde kendi anlayışları ile birleştirerek kullanmaya devam ediyor. Önceki albümlere oranla daha fazla elektronik ögelere yer verdikleri ‘Mükemmel Boşluk’ duygularla melodilerin dansı niteliğinde.

Neden Mükemmel Boşluk
Redd yeni albümü ‘Mükemmel Boşluk'u “Dışarıdaki dünyanın fenalıklarından uzak, kendi iç dünyalarımızı sorgulayarak, kendi isteklerimiz doğrultusunda, daha etkin olabildiğimiz alanlar yaratarak değiştirebileceğiz belki de bu mevcut durumu. İçimizdeki dünyayı dinleyerek, derinlerdeki mükemmel boşluğa ulaşmak dışarıdaki kirliliği temizleyecek. Ve birimizin yarattığı içsel boşluklar diğerlerine eklenerek büyüyecek, genişleyerek dış dünyanın yükselen kötülük duvarlarını yıkacak sonunda.” şeklinde tanımlıyor.

Albüm Kapağının Sırrı
Redd’in, 6. stüdyo albümünün kapak tasarımı da diğer albümlerinde olduğu gibi daha albüm yayınlanmadan konuşulmaya başlandı. Grup albüm kapağı seçimini şöyle anlatıyor: "Kalbimizden sökülmeye çalışılan duygular, vicdansız bireylere dönüştürülmeye zorlanan bir toplumda yaşamaya çalışmanın verdiği zorluk yüzünden kendimize ait bir dünya hayalinden giderek uzaklaştırılıyoruz. Havada asılı kalmak, hem bedenen hem ruhen zamanı ve dünyayı unutup kalbimizin atışını duymak, nefesimizi hissetmek ve duygularımıza kulak vermek adına bir nefeslik direnç noktası ve her şeye yeniden başlama arzusunu temsil ediyor."

Albümün ilk videosu ‘Aşk Virüs'e çekildi.
‘Mükemmel Boşluk'un söz ve müziği Doğan Duru’ya ait “Aşk Virüs” şarkısına Cemil Ağacıkoğlu yönetmenliğinde çekildi. Alman model Lena-Marie Peterson'ın rol aldığı çekimlerin görüntü yönetmenliğini ise Gökhan Atılmış yaptı.
 
 
Editör: TE Bilisim