Türk sanat müziğinin efsane ismi Zeki Müren, 17. ölüm yıl dönümünde kendi adını taşıyan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde düzenlenen defileyle anıldı. Defileye öğrencilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Zeki Müren'in şarkılarını seslendiren öğrenciler, daha sonra Zeki Müren maskeleri ile sanat güneşinin kıyafetlerini giyerek podyuma çıktı. Davetliler öğrencileri ayakta alkışladı. Bu arada öğrenciler, defile esnasında Zeki Müren'in resmini çizdi. 4 parçadan oluşan resim birleştirilince Sanat Güneşi'nin portresi ortaya çıktı.
Türk Eğitim Vakfı Bursa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan, Zeki Müren'i sadece ölüm yıldönümünde değil, doğum gününde de anacaklarını, geçen sene Onur Akay'ın önerisi ile doğum günü olan 6 Aralık tarihinin "Türk Sanat Müziği Günü" olduğunu ve her sene kutlanacağını söyledi. Bugüne kadar birçok öğrenciye burs verdiklerini anlatan Çalışkan, Türk Eğitim Vakfı'nın bütün bu hizmetleri Zeki Müren gibi gönlü yüce hayırsever bağışçılarının desteği ile yaptığını sözlerine ekledi.

Ayrıca Zeki Müren'in uzun yıllar stilisti ve yakın arkadaşı olan Muzaffer Çaha ise, sanatçının kelimelere sığmayacağını belirterek, "Çeyrek yüz yıl beraber olduğum kişiydi. Çok özel bir insan, çok değerli bir sanatçıydı. Türk halkı onu unutmayacak" dedi. Çaha, salondakilerin Zeki Müren'i ayağa kalkarak alkışlamasını istedi.
Editör: TE Bilisim