Çorbacı da sahne aldığı iddia edilen Karaböcek için bu kez kırmızı halı yayıldı. İmza günü için gittiği Konya da playback yaparak söylediği 'Ağlıyorsam Yaşıyorum' adlı şarkısı sosyal medyada viral olan Gülden Karaböcek'e çok sayıda konser teklifi geldiği ve Türkiye turnesine hazırlandığı öğrenildi.

"Dilek Taşı", "Sürünüyorum", "Kırılsın Ellerim", "Sen Evlisin", "Boşuna Kazma Mezarcı Aşkımızı Gömemezsin (Kaybolan Hayaller), "Ben Olmalıydım",  "Duyar mısın Feryadı mı?", "Ağlıyorsam Yaşıyorum", "Hasretinle Yaşanmıyor", "Ayrılık Kolyesi", "Küstüm Sana Dünya", "Bahtıma Yanarım", "Tek Sevenim Saen Olsan" gibi unutulmaz eserlerinin yanı sıra Ahmet Kaya'dan "Kum Gibi", Sibel Can'dan "Kış Masalı", Sezen Aksu'dan "Sorma", Kayahan'dan "Yemin Ettim", Neşet Ertaş'dan "Sarmaşık Güllere Dolandım", Aşık Mahsuni Şerif'ten "Nem Kaldı" gibi eserleri de başarıyla yorumladı.

Sahneleri yoğun bir şekilde devam edecek!

Gülden Karaböcek'in Bursa ile başlayan konser turnesinin 1 Eylül de Afyonkarahisar da Motofest'te, sonrasında Çanakkale, Bandırma, İstanbul, Adana, Mersin, Kapadokya, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir gibi illerde de devam edeceği öğrenildi.

Sanatçının menajeri Yağız Yılmaz,  Karaböcek'in yeni bir şarkı üzerine çalıştığının da müjdesini verdi:
“İnanılmaz bir özveriyle çalışıyor, sahnedeki performansı şaşırtmakla kalmıyor, çığır açıyor… Repertuvarı güncellendi, her sahnesinde her şarkısı yüzlerce kişi tarafından hep bir ağızdan söyleniyor… Aynı zamanda çok yakında tekli bir şarkıyla karşınızda olacak. Bu konuda değerli aranjör Erhan Bayrak ile çalışılıyor. “Dilek Taşı” kadar etkili bir beste geleceğinden emin olabilirsiniz…”

Gülden Karaböcek kimdir?

Asıl adı "Saniye Gülden Göktürk" olan sanatçı, ilk ve ortaöğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra, Ankara Radyosu'nda Yaşar Aydaş'tan şan, nota ve solfej eğitimi aldı. Ankara'dan ailesi ile birlikte İstanbul'a gelerek ilk plağını 14-15 yaşlarında "Pathé" adlı firma hesabına "Yazılanlar Gelir Başa & Garip Kaldım" 45'liğini doldurdu. Bu plakta Karaböcek'e ünlü sanatçı Orhan Gencebay bağlamasıyla eşlik etti. İlk iki plağını Gülden Göktürk adıyla çıkartan sanatçı, yaşadığı aile içi gerilim sebebiyle dönemin ünlü yıldızı, ablası Neşe Karaböcek'in takma soyadını 1972 yılında mahkeme kararı ile alarak resmileştirdi.

70'li yıllarda Anadolu Pop Folk olarak adlandırılan türküler seslendiren Gülden Karaböcek, o dönem ayrıca "Yaralı Kalp", "Anca Beraber Kanca Beraber", "Taka Taka", "Dur Bırakma Beni" gibi aranjmanları başarıyla seslendirdi. "Non Ce N'est Pas Fini"nin Türkçe sözlü versiyonu " Dur Bırakma Beni[1]" adlı şarkıda Gülden Karaböcek'e vokalde Nilüfer ve Füsun Önal eşlik etti. Şarkının Türkçe sözleri Çiğdem Talu'ya, düzenlemesi ise Onno Tunç'a aittir. Gülden Karaböcek, o dönem Onno Tunç, Zafer Dilek, Norayr Demirci, Esin Engin, Ülkü Aker, Süheyl Denizci Orkestrası gibi başarılı müzisyenlerle birlikte çalıştı.

Gülden Karaböcek, 70'li yılların ilk yarısında Aşık Veysel, Aşık Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş, Aşık Nesimi Çimen ve Aşık Mevlüt İhsani gibi ozanların eserlerini başarıyla seslendirmiştir. Arif Sağ, Selahattin Bölük, Yücel Paşmakçı, Bedir Çağlayan gibi Türk halk müziğinin duayenleriye çalışan Gülden Karaböcek bu dönemde Aşık Veysel'den "Derdimi Dökersem Derin Dereye", Aşık Mahzuni Şerif'ten "Mehmet Emmi", "Dumanlı Dumanlı", "Nem Kaldı", "Dokunma Keyfine Yalan Dünyanın", "İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım" ve "Yalancısın", Sabahattin Ali'den "Aldırma Gönül", Ali Ercan'dan "Adaletin Bu mu Dünya", Neşet Ertaş'tan "Gönül Dağı", "Küstürdün Gönlümü' ve "Sarmaşık Güllere Dolandım", Aşık Mevlüt İhsani'den "Oy Beni Beni" ve "Oy Bende Yare Bende", Selahattin Bölük'ten "Gel Bari Bari", Pir Sultan Abdal'dan "Dostum Dostum", Aşık Ali İzzet Özkan'dan "Şu Sazıma Bir Düzen Ver" gibi eserleri seslendirir. Karaböcek'in bu dönem Şah Plak'ta yayınlanan çalışmaları Anadolu Pop-Folk olarak adlandırılmakla birlikte bazıları Progressive rock ve funky ögeler de içerir.

1975-1976 döneminde, Elenor'un bir diğer sanatçısı olan ve tıpkı kendisi gibi yeni yeni şöhretle tanışan Ferdi Tayfur'un bestelerinden etkilenerek sanatçının arabesk tarzdaki "Bana Gerçekleri Söyle", "Akşam Güneşi", "Kır Çiçekleri", "Alıştım", "Çeşme", "Ne Bilirdim ki" gibi ses getiren bazı bestelerine plaklarında başarıyla yer verir. Tüm bu dönemdeki çalışmalarında düzenlemelerine ünlü müzisyen Onno Tunç aranjör olarak imzasını atar. 1977 yılında yönetmenliğini Metin Erksan'ın yaptığı başrolleri Hülya Koçyiğit, Cemal Gencer ve Orhan Elmas'ın paylaştığı "Sensiz Yaşayamam" adlı sinema filminde Gülden Karaböcek'in "Bahtıma Yanarım" adlı bestesine yer verilir.

Gülden Karaböcek asıl şöhretini 1978 yılında çevirdiği ünlü Dilek Taşı filmi ile kazanmıştır. Hemen arkasından yayınlanan "Dilek Taşı" 45'liği sanatçının 1 numaralı başyapıtını 1978 yılının unutulmaz klasiği olarak zirveye çıkarmıştır. Dilek Taşı filmi ve 45'liği ile yaşadığı başarı, sanatçıya çok daha büyük bir başarının kapısını araladı ve böylece ünlü “Müzik ve Ben” albümü doğdu. 1979 yılında yayınlanan bu albümünde Karaböcek, besteci kimliğini, tüm müzik bilgisini ve yılların duygu birikimini açıkça ve doğal bir şekilde, içinden geldiği gibi ortaya koyarak başta "Sürünüyorum", "Ayrılık Kolyesi", "Kırılsın Ellerim", "Bahtıma Yanarım" ve "Kaybolan Hayaller" olmak üzere hit haline gelen pek çok esere imzasını attı.

Aydan Şener'e 6. Edremit Kitap Fuarı’nda büyük ilgi Aydan Şener'e 6. Edremit Kitap Fuarı’nda büyük ilgi

Fotoğraf (Copyright) : Olcay Ünal Sert

Gülden Karaböcek altın dönemini 80'li yıllarda yaşadı.  Arabesk'in yasak olduğu 1980 yılında 'Dilek Taşı', 'Kırılsın Ellerim' ve 'Sürünüyorum' adlı bestelerini TRT'nin  siyah beyaz yayın yaptığı tek kanallı günlerinde TRT Yılbaşı Özel Programı'nda seslendirince sanatçı bir anda geniş kitlelere ulaşarak halkın daha büyük bir sevgisini kazandı.

Ağlıyorsam Yaşıyorum ve Duyar mısın Feryadımı albümleri 80'li yıllarda büyük ilgi gören Gülden Karaböcek, 1983'te İngiltere'de London Palladium'da ve Avustralya'da konserler verdi. 1984'te dönemin ünlü gazinolarından Çakıl Müzikholü'nde (Selami Şahin ile birlikte) ve İzmir Fuarı'ndaki Ekici-Över Gazinosunda assolist olarak sahne aldı. Çakıl Gazinosu'nda sahne alırken Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Ferdi Tayfur gibi bir döneme damga vuran isimler sahnesini izlemeye gelmiş olup Zeki Müren ile Karaböcek aynı sahneyi paylaşmıştır. İzmir Fuarı'nda İbrahim Tatlıses, Barış Manço, Belkıs Akkale, Arif Sağ, Sezer Güvenirgil, Beş Yıl Önce On Yıl Sonra grubu ve Atilla Arcan gibi birçok ünlü ismi alt kadrosunda bulundurdu. Bülent Ersoy ve Ferdi Tayfur ile birlikte Avrupa turnesine çıkarak Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde konserler verdi. 1987 ve 1988 yıllarında İstanbul Gülhane Parkı'nda büyük katılımların olduğu halk konserleri verdi. Türkiye'nin ilk yerli CD'si Bir Mucize Allah'ım'ı 1987'de Düzgit Plak etiketiyle çıkardı. Aziz-Jet-Sedef adlı şirket hesabına 5, Düzgit hesabına 1 albüm daha çıkardı. Sanatçı, 1968-1987 yılları arasında sırasıyla Pathé, Şah, Elenor, Oscar ve Düzgit plak şirketlerinden 20 adet 45'lik ve 9 adet LP piyasaya sürdü.

1990'lı yılların başlarında "Anılar Bana Yeter", "Ara Beni Mutluluk", "Hatıran Yeter" gibi albümler çıkarmıştır. 1992 yılında "Kısmetse Olur" adlı pop albümünü çıkaran Gülden Karaböcek bu albümde usta müzisyen Garo Mafyan ile birlikte çalışmıştır. Sözleri Şehrazat'a ait "Kısmetse Olur", "Kırgınım Anılara"[14] ve "Zaman Hırsızı" adlı eserleri yorumlayan sanatçı, aynı zamanda bu eserlerin bestecisidir. Karaböcek 90'lı yılların ruhuna uygun olarak bu albümde daha önce İzzet Altınmeşe'nin yorumladığı "Kibarım" adlı türküye cover yaparak pop tarzında seslendirmiştir. Düzenleme tabii ki Garo Mafyan'a aittir. Sanat hayatı boyunca hemen her türde şarkılar yorumlayan Gülden Karaböcek; bu albümünde ayrıca sözleri Yusuf Hayaloğlu'na, bestesi Ahmet Kaya'ya ait "Hediyem Olsun" adlı şarkı ile ünlü şair Orhan Veli Kanık'ın "Güllerim Lal" adlı eserini başarıyla yorumlamıştır. Söz ve müziği Fatih Kısaparmak'a ait "Yalan mıydı" adlı eseri de seslendiren Gülden Karaböcek ayrıca bu şarkıya klip çekmiştir. Gülden Karaböcek 1993 yılında "Hayrını Gör" adlı albümde şair Nâzım Hikmet'in "Niye Böyle Geç Kaldın" adlı şiirini seslendirir. 1997 yılında Özer Plak'tan yayınlanan "Silemem" albümünü çıkartan Gülden Karaböcek, bu albümde yer alan "Günahkarım" adlı şarkıya klip çekti. Sözleri Mehmet Yüzüak'a ait "Anne" adlı şarkı büyük ilgi gördü. Gülden Karaböcek sonrasında gerek özel hayatındaki sorunlar gerekse müzik piyasasının içinde bulunduğu kriz sebebiyle müziğe uzun bir süre ara vermiştir.

Son albümü 2001 yılında çıkan Güldence'dir. Bu albümde Gülden Karaböcek Âşık Mahzunî Şerif, Âşık Nesimî Çimen, Musa Eroğlu, Ali Tekintüre, Cengiz Tekin, Fatih Kısaparmak, Ferdi Tayfur ve Özhan Eren gibi şair ve ozanların eserlerine yer verir. Sanatçı bu albümünde; Âşık Mahzunî Şerif'ten "Nem Kaldı", "Bitmez Tükenmez Geceler" ve "Dumanlı Dumanlı", Musa Eroğlu'ndan "Telli Turnam", Aşık Nesimi Çimen'den "Vay Deli Gönül", Özhan Eren'den "Kara Tren" adlı türküleri her zamanki Güldence tavrıyla başarıyla seslendirir. Karaböcek, söz ve müziği Ali Tekintüre'ye ait "Anadan Ayrı" ve "Sevmez Olaydım" eserlerin yanı sıra, Ferdi Tayfur'un "İçim Yanar", Cengiz Tekin'in "Diyemedim", Fatih Kısaparmak'ın "Ağlıyor Ağlıyorsun" adlı bestelerini okur. Gülden Karaböcek, albümün tek klibini sözleri Ali Tekintüre'ye müziği Adnan Aslan'a ait "Sevmez Olaydım" adlı şarkıya çeker.

Gülden Karaböcek 2004 yılında Murathan Mungan'ın tribute albümü Söz Vermiş Şarkılar'a "Otel Odaları" adlı şarkı ile katkıda bulunmuştur. 2006 yılında 22 yıl aradan sonra Muazzez Abacı ile birlikte yeniden İzmir Fuarı'nda Nostaljik Göl Gazinosu'nda sahne aldı. 2004 yılında aktif müzik yaşantısına dönmüş olup, Eylülist Müzik Kulübü, Paella, Cahide, Nahide, 5. Kat, Parkorman, Ghetto, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu gibi çok özel mekanların yanı sıra, Azerbaycan'da Haydar Aliyev Sarayı'nda (2010) ve Türkiye'nin dört bir yanında konserler vermeye başlamıştır.

Gülden Karaböcek 5 Nisan 2010 tarihinde Milliyet Gazetesi'nden Olcay Ünal Sert'e verdiği röportajında, "Şarkılarınızda isyan var. ‘Sürünüyorum’ da “Baştan yarat beni dertten eleyip, acı şu halime, sürünüyorum”, ‘Kırılsın Ellerim’de “Ne zaman bitecek Tanrım bu azap, yarını olmayan günlere kaldık” diyorsunuz. O yıllarda bu isyan niye? sorusuna "Bir dönemi yansıtıyor. 12 Eylül 80 ihtilali sonrası, sancılı bir döneme rastladı. Yokluklar, yağ, benzin kuyrukları... Acılı şarkılarda teselliyi buldu insanlar. Şu anda da bir yenisini yaşıyoruz. Ben besteciyim esasında bu şarkıları yazana sormak lazım." yanıtını vermiştir.

1990 yılında yayınlanan Hatıran Yeter albümü 2010 yılında AJS Müzik tarafından "Güneş Topla Benim İçin" adıyla CD olarak yeniden yayınlanmıştır. Özgün Müzik olarak adlandırılan eserlerin olduğu albümde; sözleri Ülkü Tamer'e bestesi Zülfü Livaneli'ye ait "Güneş Topla Benim İçin" adlı eserin yanı sıra, sözleri Bedri Rahmi Eyüboğlu'na bestesi Fatih Kısaparmak'a ait "Karadut" şiiri ile, söz ve müziği Ahmet Kaya'ya ait "Ağlama Bebeğim" gibi seçkin eserler yer almaktadır.

2012 yılında İstanbul Ataköy'de Sheraton Otel’de düzenlenen 18. Magazin Gazetecileri Derneği Altın Objektif Ödülleri töreninde Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne lâyık görülmüştür. Ödülünü alırken teşekkür konuşmasının ardından, şarkılarının halka mâl olduğunu belirterek "Şarkıların gerçek sahipleri sizlersiniz" demiştir.

Gülden Karaböcek'in dizilerde de sık sık şarkılarına yer verilmiştir. Kıvanç Tatlıtuğ'un başrolü oynadığı Kuzey Güney adlı dizide 80'lerin büyük hiti Ağlıyorsam Yaşıyorum adlı şarkıya yer verilirken, Tövbeler Tövbesi adlı dizide statlarda marş olan Sürünüyorum'a, Kalbim Seni Seçti adlı dizide Kırılsın Ellerim ve Sen Evlisin'e, Seksenler adlı dizide Ben Olmalıydım ve Ayrılık Kolyesi adlı şarkılarına yer verilmiştir. 2019 ve 2020 yılında Bir Zamanlar Çukurova adlı dizinin 35. bölümünde Ben Olmalıydım, 53. bölümünde Adaletin Bu Mu Dünya, 63. bölümünde Kırılsın Ellerim adlı şarkılarına yer verilir. Star Tv ekranlarında yayınlanan Avlu adlı dizinin 24. bölümünde Bahtıma Yanarım adlı şarkıya yer verildi.

Gülden Karaböcek, 2015 yılında Almanya'nın Dortmund, Köln, Essen, Berlin şehirlerinde konserler vermiş olup, 2016 yılının ilk konserini aynı zamanda doğum yeri olan Başkent Ankara'da vermiştir. 5 Temmuz 2016'da Didim'de, 7 Temmuz 2016'da Karaman'da 1. Uluslararası Başyayla Kiraz ve Kültür Festivali'nde sahne aldı. 5 Kasım 2016'da İstanbul'da Beyrut Performance Hall'de sahne alan Gülden Karaböcek doğum gününü sahnede kutladı.

Mu Tunç​’un yazıp yönettiği, Burak Deniz ve Büşra Develi​’nin başrollerini paylaştıkları “Arada” adlı sinema filminde Gülden Karaböcek'in 1972 yılında seslendirdiği ‘Şaka Yaptım’ adlı şarkının remiksine yer verilmiştir. Şarkının yeni düzenlemesi Orkun Tunç'a ait.

Gülden Karaböcek'in 1971-1973 yılları arasında Şah Plak etiketiyle yayınlanan plaklarının orijinal kayıtları ve Armageddon Turk remikslerinden oluşan albümü 2018 yılında Sony Music & Median işbirliğiyle 2 CD olarak yayınlandı. İlk CD'de Orijinal Kayıtlar yer alırken 2. CD'de düzenlemesini Orkun Tunç'un yaptığı remiksler yer aldı. Bu albüm daha sonra plak formatında da yayınlandı. Gülden Karaböcek İstanbul Babylon’da 'Kökler ve Filizler’ adını verdiği konserde albüm lansmanını gerçekleştirmiştir.

Gülden Karaböcek'in, 1969 yılında Gülden Göktürk olarak yayınlanan kariyerinin ilk iki plağındaki "Hayat Defteri", "Yazılanlar Gelir Başa", "Dünyaya Geldim Neden" ve "Garip Kaldım" adlı eserler 2018 yılında "Maziden Kalanlar" adıyla Gloss Müzik tarafından dijital platformlarda yeniden yayınlandı.

Gülden Karaböcek "Kalbime Azap" adlı şarkıda Mabel Matiz'le düet yapmıştır. Bu şarkı 2018 yılında Matiz'in "Maya" adlı albümünde yayınlanmıştır. Gülden Karaböcek, 14 Şubat 2019 da Mabel Matiz'le aynı sahneyi paylaşarak 'Kalbime Azap' adlı şarkıyı birlikte seslendirmişlerdir. Volkswagen Arena’da ki bu konserde Karaböcek yoğun istek üzerine "Dilek Taşı" adlı şarkıyı da seslendirmiştir.

16 Ekim 2018 tarihinde Gülden Karaböcek, Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde düzenlenen konserde Cahit Berkay, Semiha Yankı, Ercan Turgut, Bilgen Bengü, Ersan Erdura, İskender Doğan, Rana Alagöz, Selçuk Alagöz gibi bir döneme damga vurmuş isimlerle aynı sahneyi paylaştı. 'Annemin Şarkılar' adlı konserde Gülden Karaböcek'e sahnede kızı Nur Düzgit eşlik ederek 'Sürünüyorum' adlı şarkıya düet yapmışlardır.

Gülden Karaböcek 18 Ocak 2020'de Büyük Kulüp'te Gönül Yazar, Seyyal Taner, Semiha Yankı, İskender Doğan, Ersan Erdura ile nostaljik Aile Gazinosu konserinde sahne aldı. Şarkılarında aşk acısı ve ayrılık temasına sıkça yer verdiği için Hüzün Kraliçesi olarak anılmaktadır. Gülden Karaböcek'in 1984 yılında kaset olarak yayınlanan 'Dünyadan Zevk Almıyorum' adlı albümü 36 yıl aradan sonra 2020 yılının Aralık ayında Elenor Müzik'ten Plak olarak yeniden yayımlandı. Sanatçı son albümü üzerindeki çalışmalarını sürdürmekte olup sürpriz albümü beklenmektedir.

SİNEMA FİLMLERİ:

1978 Yapımı Dilek Taşı, 1985 Yapımı; Duyar mısın Feryadımı, Kenar Mahalle, Hasretinle Yaşanmıyor, Sevsen Ne Olurdu, 1986 Yapımı Ağlıyorsam Yaşıyorum olmak üzeri, 6 adet de sinema filmi vardır. Yaptığı albümler kadar seçme eserlerden oluşturulan nostalji kasetleri de sıkça basılmıştır.

ÜYE OLDUĞU DERNEK VE KURUMLAR:

Besteci kimliğiyle MESAM ve MÜYORBİR üyesidir.

ÖDÜLLER: 1978 Yılında Dilek Taşı bestesi ile Altın Plak ödülüne lâyık görülmüştür. 

2012 yılında İstanbul Ataköy'de Sheraton Otel’de düzenlenen 18. Magazin Gazetecileri Derneği Altın Objektif Ödülleri töreninde Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne lâyık görülmüştür. Sanatçı ödülünü bizzat katılarak kendisi almıştır.

İLKLER: 1983 Yılında Bülent Ersoy'un ardından İngiltere de London Palladium'da çıkan ilk sanatçıdır.

Sözleri Mehmet Yüzüak'a bestesi Gülden Karaböcek'e ait Düzgit Yapımı "Bir Mucize Allahım" adlı albüm Türkiye de yayınlanan ilk CD olarak literatüre geçmiştir. 

EVLİLİKLERİ:

İstanbul Beylikdüzü'nde yaşamakta olup Atilla Alpsakarya ile yaptığı 12 Eylül 1975 tarihli ilk evliliğinden 14 Haziran 1979 doğumlu Alpay adlı bir erkek çocuk ve Recep Armağan Düzgit ile 16 Ağustos 1986 tarihinde yaptığı ikinci evliliğinden 27 Şubat 1988 doğumlu Nur adlı bir kız çocuk annesidir. Müzikteki başarısını özel hayatında devam ettiremeyen Karaböcek, ikinci eşi Armağan Düzgit ile de üç kez evlenip üç kez boşanmıştır. Hürriyet'e verdiği röportajda; "Ablam beni ölmemi isteyecek kadar kıskanıyordu. Adım çıktı diye evlendim. İkinci eşim daha da beter çıktı. Üç kez nikah kıydı bana. Evliliğimizin ilk birkaç ayında borçlandı ve Etiler’deki evimi sattım." demiştir.

Diskografi
45'likler
1968: Yazılanlar Gelir Başa / Garip Kaldım
1968: Hayat Defteri / Dünyaya Geldim Neden
1971: Derdimi Dökersem Derin Dereye / Oy Bende Yare Bende
1971: Adaletin Bu Mu Dünya / Oy Beni Beni
1972: Hasta Gönlüm / Gönül Dağı
1972: Gözlerin Güldükçe / Unuttum Artık Seni
1972: Koşma Koşma / Dünyanın En Güzeli
1972: Yaralı Kalp / Anca Beraber Kanca Beraber
1972: Sevdim Sevdim Ne Kazandım / Şaka Yaptım Ben Sana
1973: Tövbe Ettim Sevmeye / Gözümüz Yok Ama Niye Olsun
1973: İşte Gidiyorum Çeşm-İ Siyahım / Dumanlı Dumanlı Oy Bizim Eller

1973: Dur Bırakma Beni / Güleceksin Ağlanacak Haline
1973: Kalbindeki Sevgili / Şaka
1974: Ahu Gözlüm / Artık Sorma Beni
1974: Nem Kaldı / Bitmez Tükenmez Geceler
1974: Şu Sazıma Bir Düzen Ver / Gitme Durnam
1975: Yalancısın / Ela Gözlüm
1975: Bana Gerçekleri Söyle / Dur Dinle Sevgilim
1976: Kır Çiçekleri / Dokunma Keyfine Yalan Dünyanın
1977: Çeşme / Ne Bilirdim Ki ?
1978: Dilek Taşı / Sevmek Nedir Ki

Albümler
1975: Anadolu'nun Bağrından
1975: Gülden Karaböcek
1975: Gülden Karaböcek 2
1977: Dostum
1977: Gülden Karaböcek 3
1978: Dilek Taşı
1979: Müzik ve Ben
1981: Çeşme
1982: Gülden Fırtınası
1982: Dertlerin Kadını
1983: Yalan Almanya
1983: Gülden'in Dünyası
1984: Dünyadan Zevk Almıyorum
1984: Yalvarmıyorum
1984: Ağlıyorsam Yaşıyorum
1984: Sev Yeter
1984: Öyle Yalnız Kaldım Ki
1985: Duyar Mısın Feryadımı
1986: Aşığım Seviyorum
1987: Adaletin Bu mu Dünya
1987: Hasret Pınarı
1987: Bir Mucize Allah'ım
1988: Zirvede On Yıl/Bestelerim
1989: Mutluluğa Geç Kaldım
1989: Hatıralar Silinir Mi?

1989: Hayatımın Şarkıları
1989: Gençliğim Kayboldu
1989: Mutluluğa Geç Kaldım
1989: Suçlu muyum
1990: Hatıran Yeter
1990: Anılar Bana Yeter
1990: Ara Beni Mutluluk
1990: Sevda Gözlüm
1991: Aşk Şiirleriyle Hasret Pınarı Var
1991: İkimizde Sevmiştik
1992: Sabrımın Bedelisin
1992: Kısmetse Olur
1993: Hayrını Gör
1993: Kırgınım Anılara
1994: Yalan mıydı
1994: Sevenlerin Duası
1995: Senin İçin
1997: Silemem
1997: Sen Bana Yetersin
2001: Güldence
2010: Hatıran Yeter/Güneş Topla Benim İçin
2011: Bir Mucize Allah'ım / Konuşsana Bir Tanem
2012: Senin Olsun
2018: Maziden Kalanlar
2018: 1971/1973 Orijinal Kayıtlar & Remixler

2020: Dünyadan Zevk Almıyorum - Elenor (36 yıl aradan sonra plak olarak yeniden yayınlandı)

Editör: Olcay Ünal Sert