Muğla'da sanatçı Ajda Pekkan'a, Bodrum'un 'kültür ve sanat elçisi' unvanı verildi.

Pekkan, ilçedeki bir otelde düzenlenen Bodrum Tanıtma Vakfı'nın (BOTAV) 25'inci yıl kutlama konserinde sahne aldı.

Konserin sonunda Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras, Ajda Pekkan'a, değerli taşlarla süslenmiş ve ilçenin simgesi mavi balık sembollü "kültür ve sanat elçisi" beratı ile nişanı takdim etti. Takdim sırasında sanatçı, duygusal anlar yaşadı.

Pekkan, yaptığı konuşmada, ilçenin kültür ve sanat elçisi olmanın kendisi için büyük onur olduğunu söyledi.

Bodrum'u merhum sanatçı Zeki Müren sayesinde tanıdığını belirten Pekkan, "Sanat güneşimiz Zeki Müren'in Bodrum sevgisini bilmeyen yoktur. Burası hakkında çok sohbetlerimiz oldu. Benim Bodrum'a olan aşkım Zeki Müren sayesinde başladı. O, Bodrum'un hiç sönmeyen sanat güneşi olarak kalbimde." dedi.

Belediye Başkanı Aras da Ajda Pekkan'ın düzenleyeceği üç konserden ilkinin gelirini okul öncesi eğitim, ikincisini sokak hayvanları, diğerini de kütüphane için kullanacaklarını ifade etti.

Geceye Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Başkanı olan Ahmet Aras ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, sanatçılar, iş insanları ve turizmciler katıldı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Pekkan söylediği şarkılarla herkese kendi hayran bıraktı.

'Bodrum Kültür ve Sanat Elçisi' seçilen; Ajda Pekkan: Artık halkın içine katılmak istiyorum!

Bodrum’un kültür ve sanat elçisi olan şarkıcı Ajda Pekkan, beratını alırken duygusal anlar yaşadı. Pekkan, "Artık balık tutup, halkın içine katılmak, çarşı-pazar gezmek istiyorum!" ifadelerini kullandı

Dün akşam Bodrum'da dinleyicileriyle bir araya gelen Ajda Pekkan, 'Bodrum Kültür ve Sanat Elçisi' unvanını aldı.

Pekkan’a bu unvanı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından, değerli taşlarla süslenmiş Bodrum’un simgesi olan mavi balık sembollü Kültür ve Sanat nişanı ile takdim edildi.

Bodrum'un Kültür ve Sanat Elçisi seçilen Ajda Pekkan, berat ve nişanını Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras'ın elinden aldı.

"ARTIK ÇARŞI-PAZAR GEZMEK İSTİYORUM!"

O esnada duygusal anlar yaşayan 75 yaşındaki şarkıcı, "Artık balık tutup, halkın içine katılmak, çarşı-pazar gezmek istiyorum!" dedi.

"BÜYÜK BİR AŞK HİKAYESİ"

Ajda Pekkan, konser sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Pekkan, "Mavisi ve yeşiliyle insana huzur veren, sıcacık insanlarıyla Bodrum benim için sonsuza kadar sürecek büyük bir aşk hikayesi diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim