Usta tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu "Hayatım Roman" adlı yeni oyununu Trump Towers'da sahneledi.

Ali Poyrazoğlu'nun hayatından kesitler taşıyan müzikli oyun seyirciden büyük ilgi gördü. Oyunu izleyenler arasında Şahnaz Çakıralp, Eser Ali gibi oyuncular ile cemiyet dünyasından Tilda Tezman, gazeteciler İlker Gezici ve Olcay Ünal Sert hazır bulundu.

Poyrazoğlu 'nun sanat hayatına atıldığı figüranlık günlerinden Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun kuruluşu ve sonrasında birlikte çalışmalar yaptıkları Müjdat Gezen, Aziz Nesin, Haldun Dormen, Gülriz Sururi, Yıldız Kenter, Genco Erkal, Sezen Aksu, Nükhet Duru, Korhan Abay gibi sanat ve edebiyat dünyasının önde gelen isimleri ile olan anılarını paylaşan usta sanatçı o günleri anlatırken adeta yeniden yaşıyor.

Ali Poyrazoğlu anılarının haricinde ünlü isimlerin cenaze törenlerinde yaşananlardan yola çıkarak hayali olarak kendi cenaze töreninde yaşananları kurgulayarak sahnelediği kısım oldukça enteresan. Arkadaşı da olan ünlü isimlerin arkasından yaptığı konuşmaları esprili bir dille canlandıran Poyrazoğlu, güldürürken bir hayli düşündürüyor.

Zeki Müren'in de seslendirdiği 'Seven Ne Yapmaz' ve Zülfü Livaneli'den dinlediğimiz 'Karlı Kayın Ormanında' adlı eseri de seslendiren Poyrazoğlu, tek kişilik oyununda sık sık lâiklik, Cumhuriyet ve Atatürk vurgusu yapıyor.

AŞIK DEĞİLSEN ÖLÜSÜN!
Müzikli, kimi zaman hüzünlü güldürü ile ilgili olarak Ali Poyrazoğlu; 
"Aşık değilsen ölüsün. Aşk hikayelerimizden yola çıkarak yaşamı okumanın yollarında dolaşan bir güldürü 'Hayatım Roman'.  
Sürekli 'Hayatım Roman' deriz. Kovulamayacağımız tek cennet olan anılarımızı her anlatışımızda farklı bir şekilde paylaşırız. Her seferinde öykülerimizin kırılma noktalarının altını çizeriz.
En zor okuma, insanın kendini okumasıdır. Herkes en azından bir gün kendini okumak istediğinde nereden okuyacak.
Aynayı tuttum yüzüme.
Ali göründü gözüme.
Nazar eyledim ben özüme. 
Ali göründü gözüme. 
Özüne nazar eyleyip,
kahkahalarla yaşama meydan okumanın yol haritası."
diyor...

"2 GÜNÜ AYNI OLANIN 1 GÜNÜ KAYIPTIR"
Duayen sanatçı Ali Poyrazoğlu;  "Tiyatro da gülüyorsun, eğleniyorsun. Ben her zaman söylerim; seyirciler bizim meslektaşımızdır. Meslektaşımızsınız. Akşamları toplanıyoruz böyle, ben sahnenin üstünde, siz koltuklarınızda birlikte gülüp, düşünüp, eğleniyoruz. Sonra oyun bitince siz buradan gidiyorsunuz ama oyun sizinle beraber gidiyor. Oyundan kalan kahkahalar, göz yaşları, düşünceler hepsi birlikte hayatınıza yeni birşeyler katıyor. Her sabah yeni bir gündemle uyanıyorsunuz... Bende öyle kalkıyorum. Hz. Muhammed'in hadisinde buyurduğu gibi; '2 günü aynı olan adamın 1 günü kayıp demektir.' Ben her günümün farklı olması için elimden geleni yapıyorum ve yolculuğu göze alıyorum. Çünkü insanın yapacağı en zor yolculuk anılarına yapacağı yolculuktur. İnsanın en zor yapacağı okuma bireyin kendini okumasıdır. Bireyin kendini okuması kadar zor bir şey yoktur. Kendini okuma cesareti gösterebilen insanlar geçmişlerine dönüyorlar. Farklı kimlikleriyle ve hatalarıyla da yüzleşebiliyorlar." diyor.

Ali Poyrazoğlu'nu yeni oyunu 'Hayatım Roman'ın İstanbul galasında Magazinsortie.com Yayın Yönetmeni Olcay Ünal Sert yalnız bırakmadı. 

Ali Poyrazoğlu, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında 7 ve 14 Kasım da 'Şıngır da Şıngır' adlı yeni oyunu ile Emek Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Haber ve Fotoğraflar: Olcay Ünal SERT

Editör: TE Bilisim