KKTC’de yaşayan Asım Ekren 2011’de lenf kanserine yakalanmıştı. Bir süredir İstanbul’da tedavi gören Ekren, dün 70 yaşında hayatını kaybetti.

Bugün Karacaahmet Mezarlığı’nda pandemi kurallarına uygun gerçekleştirilen cenaze törenine Ekren’in eşi Semra Ekren ve yakınları katıldı.

Ünlü baterist, kılınan cenaze namazınıın ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Acı haberi haberi dün sanatçı Şehrazat duyurdu. Şehrazat, Twitter hesabından üzüntüsünü, “Uzun yıllardır görüşemedik ama değişen bir şey yok Asımcım. Çok yıllı arkadaşım mekanın cennet olsun, nurlarda yat canım benim. Ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum” sözleriyle dile getirdi.

“SENİ HEP GÜLEN YÜZÜNLE HATIRLAYACAĞIZ”

Yakın arkadaşının vefatı ile sarsılan Ajda Pekkan da “Canım arkadaşım, kıymetlimiz, müzik dünyasında önemli yeri olan değerli müzisyen dostumuz Asım Ekren’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum… Seni hep gülen yüzünle hatırlayacağız. Çok ama çok üzgünüm… Nurlar içinde uyu” açıklamasını yaptı.

“ENFEKSİYONU ATLATSAYDI AKUT LÖSEMİ TEDAVİSİNE BAŞLAYACAKTI”

Acılı eş Semra Ekren, “Asım, akut lösemi oldu. Önce Kıbrıs’ta bir hafta yattı tedavi gördü. Sonra İstanbul’a gönderdiler Çapa’da tedavisi devam etti. Ancak ciğerlerinde enfeksiyon çok yoğundu. Bir süre uyuttular entübe oldu. Ve dün sabah da kalpten kaybettik. 11 yıl önce tekrar lenf kanseri geçirmişti ama atlatmıştı. Ancak şu iki ay içerisinde kan değerleri ciddi bir şekilde bozuldu. Ciğerlerde olan enfeksiyonu atlatsaydı akut lösemi tedavisine başlayacaktı. Şu an şoktayım. Sosyal medyada sevenlerinin paylaştıklarına çok bakamadım ancak hepsine teşekkür ederim” dedi.

1985-1990 yılları arasında 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal ile evli olan ve o dönem 'milli damat' olarak anılan baterist Asım Ekren, 80'li yıllarda hediye edilen Jaguar marka otomobil yüzünden zor günler geçirmişti. 

Zeynep Özal & Asım Ekren

5 KEZ EVLENMİŞTİ

Asım Ekren, 1951 yılında Adapazarı’nda doğdu. 1960’lı yıllarda Haramiler grubunda bateristlik yaptı. İlk evliliğini İstanbul Gelişim Orkestrası şefi Selçuk Başar’ın kardeşi Asuman Başar’la yaptı. Çiftin bu evliliğinden dünyaya gelen Binnaz ve Mert adında iki çocuğu var. Ardından Ekren, Mari Güngörmez ile nikâh masasına oturdu.

22 Temmuz 1985’te Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal ile evlendi. İkilinin bu birlikteliğinden Yağız ve Halil Uğur adında iki oğlu bulunuyor. 1990’da Zeynep Özal'dan boşandıktan 53 gün sonra eski nişanlısı Selma Güneri ile evlenip, 1992 yılında boşandı.

Ünlü baterist, son olarak 1997 yılında Semra Ekren ile dünyaevine girdi. 

ASIM EKREN KİMDİR?

 Asım Ekren, İstanbul Gelişim Orkestrası'nda Garo Mafyan, Attila Özdemiroğlu, Uğur Başar, Selçuk Başar ile çalıştı.

1990’lı yıllarda Kültür Bakanlığının Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu’nda pek çok müzisyen ile çalışmalarıma devam etti.

2009 yılında Cengiz Özdemir ve bas gitarist Eylem Pelit ile birlikte modernize edilmiş Türk Halk Müziği ezgilerini enstrümantal olarak yorumladığı Folkestra isimli bir grup kurdu.

Editör: TE Bilisim