3 Eylül’de Türk Sineması’nın efsane ismi Cüneyt Arkın için düzenlenecek gece ile başlayacak olan festival, 4 Eylül’de, Türkiye’nin Küçük Hanımefendi’si Belgin Doruk'un anıldığı gece ile devam edecek. Festivalin son günü olan 5 Eylül’de ise birçok filmde hem yönetmen, hem de senarist olarak imzası bulunan Ziya Öztan’a onur ödülü verilecek.

Festival kapsamında iki senedir verilen emek ödülünün bu yılki sahipleri ise ünlü senarist&yapımcı Gani Müjde ve adını Yeşilçam'a altın harflerle yazdıran usta oyuncu Suzan Avcı… Ayrıca Datça Belediyesi Türk sinemasına katkılarından dolayı Nuri Alço, Şemsi İnkaya, Yusuf Sezgin ve Tanju Gürsu’ya teşekkür plaketleri takdim edecek.

Festival kapsamında geçmiş yıllarda adlarına gece düzenlenen ‘Yeşilçam’ın Dört Yapraklı Yonca’larından Türkan Şoray ve Filiz Akın ise bu sene festivale ödül vermek için katılım sağlayacaklar. Ödül vermek için festivalde bulunacak diğer usta isimler ise Müjdat Gezen, Rutkay Aziz ve Mustafa Alabora.

Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören belgesel film yarışmasının da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek. Tülin Özen, Ertuğrul Karslıoğlu, Burçak Evren gibi isimlerin jüri olarak yer alacağı yarışma sonucunda birinciye 5000 TL, ikinciye 3000 TL, üçüncüye ise 2000 TL para ödülü verilecek.

Her gecenin sonunda gerçekleşecek film gösterimleri Cüneyt Arkın Gecesi’nde Ferhat Göçer, Belgin Doruk Gecesi’nde Göksel ve Ziya Öztan Gecesi’nde Selda Bağcan konserleriyle renklenecek.
Editör: TE Bilisim