Hasan Yıldırım müzik ziyafeti çekti

Güzel sesinin yanı sıra, efendi kişiliğiyle de takdir gören Hasan Yıldırım Günay sahnesinde iki saat süreyle Halk Müziği eserlerinin yanı sıra sevilen arabesk ve fantezi şarkılar da seslendirdi.

Sanatçının programında özellikle İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur ve Müslüm Gürses eserlerine yer verdiği bölümler büyük alkış aldı.

Ünlü türkücünün Günay sahnesinde Neşet Ertaş’ı ve Kazım Koyuncu’yu da türküleriyle anması programına ayrı bir değer kattı.

7 AY SONRA İLK KEZ SAHNEDE

Geçtiğimiz yıl çıkardığı ’Tam Zamanında’ isimli albümden sonra talihsiz bir kaza geçirip ayağını kıran Nükhet Duru, sevenlerini çok üzmüştü.

Geçtiğimiz Nisan ayında evinde merdivenden düşüp sol ayak bileğini üç yerden kıran Duru, 7 aylık bir tedavi sonrası iyileşti ve Günay’da sevenleriyle buluştu.

Sanatçı arkadaşları Emel Sayın, Şehrazat, Hande Yener, Altay, Yeliz, Berksan, Yonca Evcimik, Yeliz Günay’da, Nükhet Duru’yu yalnız bırakmazken, Şadan Kalkavan, Mustafa Kefeli, Aziz Hortoğlu, Mehmet Dalmaz, Behzat Şenyıldız, Aziz Yengin, Fehim Dinçer, Yıldırım Uçar, Galip Öztürk, Polat Yağcı gibi iş ve cemiyet dünyasının ünlü isimleri de gecenin seçkin konukları arasında yer aldılar.

Nükhet Duru'dan önce sahneye Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Hasan Yıldırım çıktı. Başarılı sanatçı sevilen türkülerini seslendirdi.

Ünlü sanatçı sahne öncesi kuliste habercilerle bir süre sohbet etti. Ayağı kırıldıktan sonra ilk defa sahneye çıktığını belirten Duru şunları söyledi:

“Evde iki basamaklı bir yerden inerken bu kazayı yaşadım. Annem de o evde vefat etmişti. Çıktım o evden, terk ettim orayı. Kiradaydım, taşındım o uğursuz evden.”
KENDİM İÇİN DEĞİL EMUŞ İÇİN İSTİYORUM

Programının ilk bölümünde, müzik yaşamı boyunca kendisiyle birlikte ünlenen eserlere yer veren Nükhet Duru, Haydi Hayat, Anılar, Melankoli, Gerisi Vız Gelir Bana, Ben Yine Sana Vurgunum isimli eski şarkıları peş peşe söyledi.


POLİSLER SAHNEDEN KOSTÜMLE ALDI!

Şarkı aralarında sık sık konuklarıyla sohbet eden yorumcu eski şarkıların çok değerli olduğunu belirtti ve 12 Eylül 1980 ihtilali döneminde şarkı sözleri yüzünden gözaltına alındığını kaydetti. Duru o günlere ait bir anısını şöyle anlattı:

“Polisler beni sahneden kostümlü indirip Emniyet Müdürü Sadettin Tantan’ın karşısına götürdüler. Ben öyle full makyajlı, süslü püslü, uzun kirpikli filan şaşkın, gittim yanına. “Bunu niye getirdiniz daa!” dedi. “İhbar vardı” dediler. Tantan baktı, “Sen kominist misin?” dedi. “Nasıl münasip görürseniz” dedim. “Götürün, bırakın bunu aldığınız yere” dedi (Kahkahalar)

Yaptığı esprilerle Günay’ı dolduran sevenlerini sık sık güldüren Nükhet Duru, “Tanrım 3 de yetmez 5 tane, ver, ver, ver…” diye şarkı söylerken birden durdu ve en ön masadan kendisini isteyen Emel Sayın’ı göstererek, “Kendim için bir şey istiyorsam namerdim. Ben Emuş’um için istiyorum. Şöyle münasip bir şey olsun, bu sarışın bebeğin dilinden anlasın”
SEZEN AKSU, KULİSE ÇİÇEK GÖNDERDİ

Sözleri Aysel Gürel, bestesi Atilla Özdemiroğlu’na ait ‘Sevda’ isimli sevilen şarkıyı okuyan yorumcu, mikrofonu bir ara Emel Sayın’a uzattı. Oturduğu yerden şarkıya eşlik eden Sayın şarkının bitiminde, “Bu şarkı önce bana gelmişti, ben almamıştım; iyi ki almamışım” dedi.
Nükhet Duru bu sözlere gülerek, “Emuş genellikle dinler dinler, ‘Hay Allah karar veremedim’ der. Sen karar verene kadar ben kaptım, cepte. Ajda Pekkan da böyledir. ‘Beni Benimle Bırak’ ona gitti. ‘Allah’ım kadının kulaklarını kapat, beğenemesin’ dedim. Ajda dinlemiş ve besteciye, ‘Canım bana enerjisi daha yüksek bir şarkıyla gelebilir misiniz, beğenemedim” demiş… Allaaah; o da cepte. Ajda da bunun gibidir, o da beğenene kadar o şarkıyı da kaptım”

Türk Pop Müziği’nin kraliçesi Sezen Aksu programdan önce yakın arkadaşı Nükhet Duru’nun kulis odasına çiçek göndermişti.

“Sezoş’u davet ettim. ‘Ay Nükhet şimdi benim orada gözümden yaşlar fışkırır’ dedi. Onun dalağı düşük ; ya çok ağlıyor, ya çok gülüyor. İnşallah ikinci programına gelirim” dedi.
EMEL SAYIN İLE DÜET YAPTI

Sezen Aksu’nun albümlerine verdiği şarkılardan da okuyan Duru, şarkı aralarında yaptığı esprilere hayranlarının çok gülmesi üzerine, “ Tek başıma stanhd up yaparım. Cem Yılmaz bizden öğrendi bunları. Şuraya Sezenciğim de gelsin bak don kalıyor mu üzerinizde!” deyince salonda bir kez daha büyük bir kahkaha daha koptu.

Günay sahnesinde 3,5 saat şarkı söyleyen Nükhet Duru programının ikinci bölümünü tamamen Türk Müziği eserlerine ayırdı. ‘Dönülmez Akşamın Ufkundayız’ı da söyledi, “Bir Rüzgardır Gelir Geçer Sanmıştım’ı da, ‘Fikrimin İnce Gülünü’de, O Ağacın Altını da…

Nükhet Duru, ortestra ‘Tadı Yok Sensiz Geçen Ne Baharın Ne Yazın’ şarkısına girdiği zaman Emel Sayın’ın yanına gitti ve elinden tutarak, yakın arkadaşını sahneye davet etti. İkili, Türk Müziği’nin bu çok sevilen eserini sahnede birlikte okudular.
Dinleyicilerden çok büyük alkış alan Emel Sayın yerine oturduktan sonra Nükhet Duru bir kez daha mikrofon uzattı ve ‘Geçse de Gençlik Çağım’ isimli şarkıda bir kere daha düet yaptılar.

Şarkı sona erdiğinde Nükhet Duru sahneye dönerken mikrofondan şu andnsu yaptı:
“Böylece Emel Sayın’ın etinden, sütünden yararlanmış olduk!”

Hasan Yıldırım'ı ünlü işadamları Aziz Hortoğlu, Şadan Kalkavan ve Mustafa Kefeli izledi. 


Editör: TE Bilisim