17 Temmuz 2020'de hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu; nam-ı diğer Huysuz Virjin bıraktığı mirası ile çok konuşulmuştu. Mirasının büyük bir bölümünü ÇYDD'ye bırakan Dursunoğlu'nun vasiyetine yakınlarının itiraz ettiği iddia edildi.

Dursunoğlu, birçok kez belirttiği gibi Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na oturduğu Üsküdar’daki evini ve banka hesabında yer alan tüm maddi birikimini bıraktı.

Ünlü sanatçı, yeğeni Güliz Buyrukbilen’e ise evinde yer alan şahsi eşyalarını miras bırakırken yardımcısı Ümit Yazıcı’ya kullandığı Land Rover marka cipini vasiyet etti.

ŞAHİTLER DİNLENECEK

Milyon TV’de yayınlanan ‘Üçü Bir Yerde’ programının iddiasına göre; Seyfi Dursunoğlu'nun yeğenlerinden bu karara itiraz geldi. İddiaya göre; usta sanatçının yeğenleri derneğe bağışlanacak olan mirastan pay istedi.

Programın sunucularından Özgür Aras, “Seyfi Dursunoğlu’nun yeğenlerinden bazıları itiraz edip mirastan pay istiyorlar. Mahkeme, Huysuz Virjin’in buna rızası olup olmadığıyla ilgili şahitleri dinleyecek" dedi. 

"VASİYETE İTİRAZ ETMEYECEĞİZ"

Seyfi Dursunoğlu'nun cenaze töreninde sanatçının vasiyetiyle ilgili konuşan avukat olan yeğeni Gizem Özköseoğlu, “Vasiyetinde ne var tam olarak bilmiyoruz, biz de ailesi olarak tüm dileklerini sonuna kadar yerine getireceğiz. Ben de bir avukatım ve biz de vasiyetine karşı herhangi bir itirazda bulunmayacağız, sonuna kadar vasiyetinin arkasında ve destekçisi olacağız, bize her hangi bir şey bırakmaması bizi üzmedi, biz zaten bunların farkındaydık, derneğe bir vasiyet yazdığını biliyorduk, dayımız doğrusunu yaptı. Aile olarak onunla çok gururluyuz ve ona saygı duyuyoruz. Kendisi çok örnek alınması gereken bir insan” ifadesini kullanmıştı. 

Seyfi Dursunoğlu, 17 Temmuz 2020'de vefat etti. 

SEYFİ DURSUNOĞLU KİMDİR?

1932 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Seyfi Dursunoğlu 87 yaşında hayatını kaybetti. Haydarpaşa lisesini bitiren Seyfi Dursunoğlu, İngiliz Filolojisi bölümünde eğitimine devam etti. Buradaki eğitimini yarıda bırakarak Sosyal Sigortalar Kurumu'nda memur olmaya karar veren Dursunoğlu 18 yıl devlet memurluğu yaptı.

SAHNE HAYATI

Devlet memurluğunun ardından Seyfi Dursunoğlu ilk kez 1970'te Huysuz Virjin mahlasıyla sahneye çıkmaya başladı. Küçük kulüplerde sahne alan Dursunoğlu'nun ünü kısa sürede yayıldı ve büyük kulüplerden de teklif almaya başladı. Özellikle İzmir Fuarı'nda her yıl tanınmış solistlerle sahne alması şöhretine şöhret kattı. Seyfi Dursunoğlu'nun "Huysuz Virjin" karakteriyle TRT'de katıldığı bir yarışma programı kariyerinde sıçrama yapmasına sebep oldu. Aynı programda, tek kanalın seyredildiği bu dönemde Huysuz Virjin'in Öztürk Serengil'e verdiği esprili cevapları gördükten sonra herkes ondan bahsetmeye başladı. 

Şöhretinin katlanmasıyla beraber pek çok ülkede sahne almaya başlayan Seyfi Dursunoğlu, Huysuz Show adlı programıyla kendini tüm Türkiye'ye tanıttı ve sevdirdi. Dursunoğlu, bir dönem Popstar Türkiye yarışmasının ikinci sezonunda, İbrahim Tatlıses, Garo Mafyan ve Deniz Seki gibi şarkıcı ve sanatçılarla birlikte jüri üyeliği de yaptı. Seyfi Dursunoğlu, 2007 yılında RTÜK tarafından programının yayınlandığı televizyon kanallarına dolaylı olarak baskı yapıldığı ve sansür uygulandığını gerekçe göstererek Huysuz Virjin'i artık canlandırmayacağını açıkladı ancak 2012'de Show TV'de yayınlanan Huysuz'la Dans Eder misin? programını sundu.

Aynı yıl Star TV'de yayınlanmaya başlayan, Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı. Programın final bölümüne son kez Huysuz Virjin olarak sahneye çıktı ve "Bu benim son kantom" diyerek yaşından dolayı bir daha kanto yapamayacağını anlattı. Ayrıca 15 milyon TL tutarındaki mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağını açıkladı.

Editör: TE Bilisim