İBB Şehir Tiyatroları’nın ve Türk Tiyatrosu’nun değerli sanatçısı Sezai Aydın, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.  

Eraslan Sağlam’ın sunuculuğunu yaptığı cenaze töreninde sırasıyla İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, İBB Şehir Tiyatroları Sanatçısı Ayşegül İşsever, sanatçının oğlu Şehir Tiyatroları oyuncusu Arda Aydın, kızı İdil Aydın, sanatçılar Orhan Alkaya, Selma Kutluğ, Uğurtan Atakan, Mert Turak, Hilmi Zafer Şahin, Sevtap Çapan, Yonca İnal, Elif Acehan, Levent Üzümcü ve İrem Arslan söz aldılar.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan konuşmasında “Sezai Aydın ömrünü sanata adadı. Sezai Aydın’ın izlerini öğrencilerinde, babalık, abilik yaptığı gençlerde, onun tedrisatından geçmiş, sahnelerde ve ekranlarda gördüğümüz yüzlerde görmeye devam edeceğiz.

Son derece önemli film ve dizilerde seslendirme yaptı. Kim unutabilir Rocky’i, Ayı Yogi’yi, Redkit’teki Joe Dalton’u. Robert De Niro, Al Pacino deyince yine onun sesi kulağımızda duyuluyor. 

Lüküs Hayat’tan, Pazartesi Perşembe’ye ayakta alkışladığımız, ekranlarda ise Kaynanalar’dan Yahşi Cazibe’ye saymakla bitmeyen birçok projede yer alan Sezai Aydın’la kim bilir ne çok anı biriktirdik. Hepimiz için çok önemli bir kayıp. Yolu açık olsun. Alkışlarla dolu olsun. Işıklar içinde uyusun,” dedi.

Sanatçının ailesi kendisinin nasıl bir baba ve oyuncu olduğunu anlattılar. Sanatçının dostları Sezai Aydın’ın onlara nasıl yol gösterdiğini, dostluklarını anlattılar, hatıralarını paylaştılar.
Tören, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, İBB Şehir Tiyatroları Sanatçısı Ayşegül İşsever, Şehir Tiyatroları Müdür Yardımcıları Mehmet Karaosman, Oytun Askeroğlu, sanatçının çocukları oyuncu Arda Aydın, İdil Aydın, Hüseyin Aydın, sanatçılar Hikmet Körmükçü, Selçuk Soğukçay, Bennu Yıldırımlar, Şevket Çoruğ, Mehmet Ergen, Aziz Sarvan, Hüseyin Köroğlu, Şebnem Köstem, Ali Gökmen Altuğ’un da aralarında olduğu sanat camiasının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Sezai Aydın’ın naaşı, cenaze namazı kılınmak için Üsküdar’daki Şakirin Camii’ne getirildi. Çocukları İdil Cemre Öztep, Arda Aydın, Hüseyin Aydın ve yakınları Sezai Aydın için taziyeleri kabul etti. Sezai Aydın'nın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze namazı öncesi açıklamalarda bulunan usta sanatçının oğlu Arda Aydın, şunları söyledi:

“Öncelikle Türkiye’nin başı sağ olsun. Tabii ki benim hem babam hem meslektaşımdı ve senelerdir aynı işi yapıp, aynı sahneye çıkıp, aynı stüdyolarda seslendirme yaptık. En iyi bilinen tarafı insanlara yol gösterici olmasıydı onun.”

“Çok kişinin hayatına dokunmuş biriydi babam. Daha da önemlisi televizyonun Türkiye’de yayına girdiği tarihten itibaren yaptığı seslendirmelerle televizyonda sunduğu programlarla oynadığı oyunlarla hemen hemen yaptığı her şeyle çok sayıda insanı hem büyüledi hem yetiştirdi, onların yetişmesine çok önemli bir yere sahip babam.”

“Çiğdem öldükten sonra tek bir şey söyledi. ‘Ben artık yaşamak istemiyorum’. Tam kırkıncı gün gitti. Tam kırkıncı günde o da dünya değiştirdi. Muhtemelen yukarıda bir yerlerde beraberlerdir şimdi. İkisi de nur içinde yatsın.”

Usta sanatçı Sezai Aydın’ın kızı İdil Cemre de “Halkın sanatçısıydı, herkesin sanatçısıydı ve herkes tarafından seviliyor olması çok değerli bir şey. Herkese eli değdi ancak öyle söyleyebilirim. Var olma sebebimiz” diye konuştu.

EŞİ DE GEÇEN AY VEFAT ETMİŞTİ

Sezai Aydı’'ın eşi Fatma Çiğdem Aydın, kasım ayında kanser nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Sezai Aydın kimdir?
Sezai Aydın 15 Şubat 1952’de Ankara’da doğdu. Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı. Yaptığı seslendirmelerle ünlendi.
Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Aydın, Şehir Tiyatroları sanatçısıydı ve bugüne kadar birçok oyunda oynadı. Sinema ve dizi filmlerde rol alan sanatçı, bu çalışmalarıyla pek çok ödüle layık görüldü. Yıllarca birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yaptı ve seslendirme alanında verilen ilk ödülün de sahibi oldu. Seslendirme ve oyunculuk eğitimleri verdi, bu işi meslek edinmek isteyen insanlara öncülük etti.
Şehir Tiyatroları’nda, Lüküs Hayat, Pazartesi - Perşembe, Tekrar Çal Sam, Nekrassov, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı, Rumuz Goncagül, İstanbul Efendisi, Hadi Öldürsene Canikom, Shakespeare oyunlarında rol aldı. Son oynadığı oyun Biraderler Yapım’ın Bir Yaz Gecesi Rüyası oldu. 
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Hadi Be Oğlum oynadığı filmlerden bazıları ve sayısız dizi filmde izleyici karşısına çıktı. 
Sezai Aydın 3 çocuk, dünya değiştirecek kadar sevdiği bir eş ve 1 kedi sahibiydi.

Editör: TE Bilisim