Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Bülent Ersoy’dan Tarkan’a kadar çok sayıda ünlü isimle çalışan genç müzisyen Yıldıran Güz’ün vefat ettiğini duyurdu. Akay, “Bülent Ersoy’dan İbrahim Tatlıses’e, Ajda Pekkan’dan Tarkan’a kadar sazının virtüözü olarak tanınan udi Yıldıran Güz’ü kaybettik. Kalp krizi nedeni ile 45 yaşında aramızdan ayrılan Güz’le 2015 yılında özel bir röportaj yapmıştık. Mekânı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullanarak. O röportajı ve Güz’ün Tarkan’la çekilmiş fotoğrafını paylaştı.

1974 yılında dünyaya gelen Yıldıran Güz, 20 sene TRT’de sözleşmeli olarak çalıştı. Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, İbrahim Tatlıses, Tarkan, Orhan Gencebay, Sibel Can, Hakan Altun ve Ata Demirer gibi çok sayıda ünlü ismin albümlerinde ve sahne çalışmalarında yer almıştır.

"20 SENE SİGORTAMI KENDİM ÖDEDİM"

2015 yılında TRT’nin ‘stajyer sanatçı’ alımı sınavları torpil iddiaları nedeni ile çok konuşulmuş ve hak etmeyenlerin sınavı kazandığı iddia edilmişti. O dönemde TRT’ye 20 yıl emek vermiş ancak sınavı kazanamamış udi Yıldıran Güz ise, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay’a konuşmuştu. Aydınlık Gazetesi’nde yayınlanan o röportajda, “TRT’ye 20 sene emek verdiniz. Bu durum karşısında neler söyleyeceksiniz?” sorusuna, “TRT’ye hakkımı helal etmiyorum” diyen Yıldıran Güz, TRT’de akitli çalışanların sigortasının olmadığını ve sigortasını 20 yıl kendisinin ödediğini sözlerine eklemişti.

Güz, Ata Demirer’in de yakın arkadaşıydı. Demirer, Güz ile çekilmiş bir fotoğrafını Instagram’dan paylaştı ve “Her ölüm zamansızdır ama bu çok çok ani oldu maalesef. Seni çok özleyeceğiz kardeşim Yıldıran Güz… Nurlar içinde uyu Allah ailene sabır versin hepimizin başı sağ olsun” ded

Editör: TE Bilisim