Usta sanatçı Ali Poyrazoğlu; 'Yaşa Sevgili Dünya' kabare gösterisiyle ilgili olarak Olcay Ünal Sert'e konuştu.  Poyrazoğlu oyunla ilgili olarak; "Çok tutmuştu. Her yerde sahnelendi. Çok büyük ses getirdi. Arkamızda büyük orkestra vardı. Rıza Silahlıpoda Orkestrası." diyerek o dönemi anlatıyor. 

Tiyatro oyununun tanıtım fotoğrafı Stüdyo Yaşar'da çekilmiş, marjinal bir fotoğraf esasında... Nükhet Duru pavyonda çalışan bir şarkıcıyı oynuyor, yaşı küçük olduğu için bu oyun esnasında karakola giderek ifade vermek zorunda kalmış... Bakalım neler olmuş o yıllarda...70'li yıllarla 2020'leri kıyasladığımızda Türkiye'nin daha da muafazakârlaştığını görüyoruz. Sosyal medyaya baktığımda fotoğraf çok farklı tepkiler almış. Beğenenler de var, ahlaksız bulanlar da... Peki neye göre ahlaklı ya da ahlaksız? Günümüzde insanlar bir fotoğrafa bakınca onun rol ya da sanat gereği olduğunu algılayamıyorlar mı artık...

Ali Poyrazoğlu, Nükhet Duru ve Korhan Abay Gala Kulüp'te görülüyorlar 'Yaşa Sevgili Dünya' adlı kabare oyununun çekimlerinde görülüyorlar. (1977)

Editör: TE Bilisim