Ajda Pekkan, Nasa Uzay Sergisi'ni gezdi

Süperstar, “Gerçekten uzaya gitmek ister miydiniz?” sorusuna “Ne işim var uzayda? Evden çıkıp Etiler’e gitmek istemiyorum bu trafikte” yanıtını verdi.

Marmara Forum’daki sergiyi Kanarya İlkokulu öğrencileriyle dolaşan Ajda Pekkan, hem simülatörü denedi hem de Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın koleksiyonunda yer alan uzaya gitmiş gelmiş 100’den fazla parçayı inceledi.
Simülatörden indikten sonra soruları yanıtlayan Pekkan, “Başım dönmedi de, hakikaten sert hareketler. Herhalde bunun bir sporu var, yemek yeme şekli var. Tek başıma binseydim, ‘Kimse yok mu?’ diye bağırırdım, bayağı bir sarsıyor, çekindim doğrusu” dedi.

Süperstar Ajda Pekkan “Ne işim var Uzay’da evden çıkıp Etiler’e gitmek istemiyorum bu trafikte” dedi.

Uzay'a gitmek ister miydiniz sorusuna; Ajda Pekkan; “Hiç düşünmedim. Ne işim var uzay'da, İstanbul da evden çıkıpta Etiler’e gitmek istemiyorum, ne Uzay’ı. Birgün hakikaten çıldırıpta, Uzay'a gidiyorum dersem sırf İstanbul’un trafiğinden dolayı söyleyebilirim; ‘ben Uzay’a gitsem daha iyi olacak, orası daha sakindir’ diye." dedi.
Ufolara inanıyorum ama görmüyorum!

Ufolara inanıyor musunuz sorusuna Pekkan; “Ufolara inanıyorum ama görmüyorum. Çünkü kimse göstermiyor. Hani bir sürü ufolar geçyiordu, niye bugün gelmiyor, ben varım diye mi” diyerek esprili bir yanıt verdi.

Eurovision'da taraf tutuyorlar!

Türkiye’nin Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmayacak olmasıyla ilgili olarak Ajda Pekkan; “Ben memnun oldum. Çok taraf tutuyorlar, insan üzülüyor o zaman o kadar emeğe. Çünkü Türkiye o anlamda sanatçısına çok yatırım yapıyor. O puanlamalar da son dakika muhakkak bir oyunlar oynanıyor, birbirlerini tutuyorlar. O yüzden bence daha iyi, çocukların da morali bozuluyor çünkü. Daha ileriki yıllarda tekrar karar değiştirip gidebilirler, bu yılki karar bu sene için. Politik durumlarda var. Ayrıca düzgün olmaması. İyi bir müzikle, iyi bir şarkıyla girmek lazım. Dünya genelinde müzisyenlerle çalışmak lazım. Hep kendimizi çok beğeniyoruz ama bence çok başka müzikler var.” dedi.

1980 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’na katıldığı Petr’oil adlı şarkının hâlâ beğenildiğinin hatırlatılması üzerine; “Haklısınız doğru ama o zaman böyle imkanlar yoktu, politika yine vardı ama daha yalındı her şey. Şimdi çok daha değişik. Teknolojiyle beraber herşey başka bir tarafa gitti.” dedi.
Günümüzdeki müziklerden şikayetim yok ama çokta mutlu değilim!

Günümüzde ki müziklerle igili olarak Ajda Pekkan; “Çok şikayetim yok ama çokta mutluyum diyemiyorum. Albümler eskisi gibi satmıyor. İşte o zaman çok bedbahtım çok üzgünüm. Bir anda o kadar emek boşa gidiyor. O yüzden single’a döndük. 12 şarkı bulmak, onları yapmak, onlara zaman harcamak epeyce para ’ dedi.
Ajda Pekkan, üzerinde; 'lütfen dokunmayın' yazan uzay aracına bizzat dokundu.

Yazarlıkta katiyen sizin kulvarınızda değilim!

Köşe yazarlığıyla ilgili Pekkan; “Hiç öyle iddiam yok. Bazen sessiz oturmak, sadece sahnede şarkı söylerken durmak belki beni biraz ajite etti. Biraz kendi kendimi sıkmaya başladım. Dedim ki; ‘benim ne günahım var, biraz da ben yazayım bakayım şöyle ne oluyor? Önce belki yadırgayan olmuştur ama katiyen sizin kulvarınızda değilim. Sakın öyle kabul etmeyin. Biraz kendimle dertleşiyorum ben. Hatta biraz daha da dertleşeceğim. Bu ana kadar biraz çekinceliydim, şimdi biraz daha rahatım.” dedi.

Süperstar Ajda Pekkan, Kanarya İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte.

'İlk yazınız için sabaha kadar düşünmüşsünüzdür her halde' diye sorulması üzerine Süperstar; “Evet, uykum kaçıyor. Bilseydim şarkı sözü yazardım.” dedi.


Editör: TE Bilisim