Türk müziğinin Divası Bülent Ersoy, Fahrettin Aslan'a hakkını helal etmediğini söyledi. İşte Ersoy'un tarihi açıklamaları ...

Fahrettin Aslan'a hem duacıyım hem de ona hakkımı helâl etmiyorum. Sacit çok iyi bilir. Ben 81 senesinde Londra'ya gidiyorum. O zamanlar dışarı çıkmak bile 2 senede birdi. Para transferi mümkün değildi. Ancak aracılar vardı. Onlar vasıtasıyla alış veriş yapmak için o şekilde çıkartırırdık.

Mösyö Simon vardı Fahri beyin adamı. O ona çıkartırdı. Fahrettin Aslan'da çalıştığım 81 senesinde ki ve Yaz fuar döneminde Ekici Över de ki çalışmalarımın hepsini Fahri beye verdim. Bunları dışarı çıktığım vakit bana verirsin diyerek. Fahri bey de paralar duruyor. Fahrettin Aslan'ı o zamanlar sağlam bir kasa olarak biliyorum. Ama ne yazık ki değilmiş. Şöyle ki değilmiş; neticede doktorlarla konuştum, Salı günü ameliyat olacağım. Hastanenin parası yatması gerekli. Burada Bülent Ersoy bir hastaneye giderse kimse para sormaz ama orada ben dünya starı mıyım? Parayı yatır diyecekler...
Fahri beyi aradım, Arzu hanım çıktı telefona. Görüştüm kendisiyle, Fahri beyi alabilir miyim dedim. Fahri beyle konuşuyoruz.
'-Bülent'cim ben para gönderdim' dedi.
-'Yok' dedim, gelmemiş.
'-Beni yarım saat sonra ara' dedi.
Aradım, o gün Fahri bey telefonlara çıkmadı, Arzu hanım çıktı. Çok kibar bir dille; '-Biliyorsunuz bunlar kanuni işler değil. Bu para arada gidip gelirken bir tersliğe uğradı, Londra'ya gitmedi. Yapacak hiçbir şey yok' dedi.
3 gün sonra hastaneye yatacağım. Türker İnanoğlu'nu aradım, durumu anlattım. 'Bana yardımcı olur musunuz?' dedim. Hiç düşünmedi, 3 bin küsür lirayı bana gönderdi. Oraya yatırdım. Oralarda naçar kalmadım. Nefes aldığım sürece ellerini, yanaklarını öperim.
Fahri beyi bu konuda affetmiyorum. Çünkü o benim emeğimdi. Benim paramdı ben kimseden hibe istemedim.”
FAHRİ BEY ERSOY'U DÖVMÜŞ!
Fahrettin Aslan'ın kendisini dövdüğünü de söyleyen Ersoy, bir gün arkadaşlarıyla birlikte Beyoğlu'nda gezmeye gittiği için Gazinocular Kralı'nın kendisini dövdüğünü söyledi. Ersoy, Aslan'ın neonları göstererek, 1,5 metre genişliğinde eni olan neonlardan ismini indirtmesinin 10 dakikalık bir iş olduğunu söylediğini belirtti. Ersoy o yıllarda dışarı çıkmam yasaktı diyerek; Aslan'ın “Sen hiç Cem Karaca'nın babasını (Muharrem Karaca) sokakta dolaşırken gördün mü?' diyerek sanatçıların göz ortasında olursa inandırıcılığını yitireceği düşünülürdü dedi...
TARKAN NASIL BULAMAMŞ?
Tarkan'ın evlenmeyi düşünmediğinin hatırlatılması üzerine, İzzet Çapa'ya; Neden evlenmiyormuş?” diye soran Ersoy'a Çapa “Ruh ikizini bulamıyormuş” diye yanıt verdi. Bunun üzerine Bülent Ersoy, “Nasıl bulamamış. Daha genç, bulur...” dedi.
TARKüN VE GÜLŞEN PARA İSTEMEMİŞ, ORHAN BABA İSTEMİŞ !
Tarkan ve Gülşen 1 lira para talep etmediler. Orhan (Gencebay) kendi büyüklüğüne yaraşır bir parayı almadı ama aldı. Orhan prensip sahibidir. O işe hayatını verdi, emekçilerin emeğini alabilmesi için! Bülent Ersoy değil, mezardan Münir Nurettin (Selçuk) gelse zannediyorum ondan da Sayın üstad, hoca kuralların ödenmesi babında ondan da isteyecektir.”
Orhan Gencebay'ın albümünde yer almamasıyla ilgili soruya Gencebay'ın yanıt verdiğini belirten Ersoy; “Bülent'çim çok yeni şarkımı okudu o yüzden böyle bir teklifi götürmedim” dediğini söyledi.
BURAK ÖZÇİVİT'İ SEVİYORUM
Burak Özçivit'i (Malkoçoğlu) seviyorum. Pargalı'yı da seviyordum ama biraz kilo almış. Özçivit beyi beğeniyorum. Son zamanlarda saçını uzattı. Kime sordu da bunu yaptı bilmiyorum...” OLCAY ÜNAL SERT
Editör: TE Bilisim