Türk Müziği'nin Divası Bülent Ersoy, sosyal medya hesabından ilginç bir açıklama yaptı. Ersoy'un açıklaması şöyle.

" Sevgili Suna Akyıldız;
Bugünkü Posta gazetesinde ‘“ Kürkçü Dükkanına Geri Dönmüş “ başlıklı , şahsıma atfedilen bir yazını okudum. “Huylu huyundan vazgeçmez ,yakında yeni model kürklerle görürsek şaşırmayalım ” demişsin benim için yazının içeriğinde . Bunu söyleyebilmen için önce benimle konuşacaksın, neden ve niçinlerini bana soracaksın , sonra klavyenin tuşlarına basıp yazını yazacaksın. Bunun üzerine ben de sana , bu kürkçülerin benim 30 senelik arkadaşlarım olduğunu ; sadece arkadaşım olmaları vasfı ile oraya gittiğimi , yeni kürk almadığımı ve almayacağımı da söylerdim sana.Ama doğrular işinize gelmez! Çünkü o vakit haber niteliği olmaz ; istediğiniz tirajı yakalayamazsınız.
Bak kardeşim ; seni çok yakinen tanıyan, bilen bir kişi olarak , senin yatır yatır, türbe türbe ve tekkeleri gezdiğini bilirim . Ama ne yazık ki halâ daha ruhunu kötülüklerden arındıramamış, iyi insan olamamışsın. Zira 30 yıllık bir dostluğum olan o kişilerle yeniden barışmamı nasıl oluyor da yeni kürk alışverişlerim olacağına bağlıyorsun. Unutma ‘en büyük hak kul hakkıdır.’ (Nisa suresi 10. ayet 29. ve 31. ayet, Bakara süresi 177. ayet ve 215. ayet) Ve sen orada önyargılı ve kışkırtıcı nitelikli haberinle bunu ziyadesiyle başarmışsın.

Posta gazetesi Magazin Müdürü Suna Akyıldız, 22 Mart 2021 Pazartesi günü köşesinde yayınlanan yazısında şu ifadelere yer vermişti:

Bülent Ersoy’un Nişantaşı’ndaki kürkçüsü geçtiğimiz ay Instagram sayfasında Diva’nın kürklü fotoğraflarını paylaşınca, hayvanseverler ortalığı ayağa kaldırmıştı. Bülent Ersoy bana telefonda “Onlar yeni değil, eski. Uzun zamandır kürk almıyorum, almayacağım” demişti. Reklam için kullanıldığını, nefret unsuru haline getirilmeye çalışıldığını, boşuna linç edildiğini saatlerce anlatmıştı. Hak vermiştim... Sonrasında kürkçüsü ile arasına mesafe koydu. Hatta yardımcısını yollayıp eşyalarını toplattı... Ama öğrendim ki, kürkçüsüne tekrar gidip gelmeye başlamış. Demek ki insanın en büyük düşmanı yine kendisi. Diva’yı yakında yeni model kürklerle görürsek şaşırmayalım. Huylu huyundan vazgeçmiyor işte...

Editör: TE Bilisim