Efsane sanatçı Ferdi Tayfur ile Ata Demirer arasında görülen 'çalıntı senaryo' davasının duruşmasına Çağlayan Adalet Sarayı 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde devam edildi. Şahitlerinde katıldığı duruşmada Ferdi Tayfur hazır bulunurken, Ata Demirer katılmadı. Demirer'in avukatı ve kardeşi Cenk Demirer hazır bulundu. Ferdi Tayfur'un şahidi Veysel Boğatepe'nin tanıklık yaptığı dava'da "Senaryoyu 4 yıl önce okuduğunu, hatta filmin oyuncu kadrosunu kendisinin hazırlayacağını, yapımcılığını da Şükrü Avşar'ın yapacağını söyledi.

Dava 17 Haziran'a ertelendi!

Duruşmada Cenk Demirer ile Ferdi Tayfur'un yeğeni Cumali Tayfur arasındaki beyanların çelişkili olması nedeniyle dava Ferdi Tayfur'un avukatının itiraz etmesi sonucunda nihai karara bağlanmak üzere 17 Haziran 2014 tarihine ertelendi. Ertelenme sebeplerinın arasında Cenk Demirer'in senaryoyu imha etmek üzere aldıklarını ve sadece Cumali Tayfur ile bir kez konuştuklarını ve adres vermediklerini iddia etmesi üzerine, Cumali Tayfur da bunun doğru olmadığını, aksine 2 defa görüştüklerini ilk görüşmede senaryoyu vermek üzere adres istediğini söyledi. Görülen çelişkiler üzerine dava 17 Haziran 2014 tarihine ertelendi.

Adaletin olmadığı yerde ülkede olmaz, köyde olmaz...

Çıkışta AKŞAM Gazetesi'ne konuşan Ferdi Tayfur, "Önümüzde ki duruşmada 17 Haziran'da nihai karara bağlanacağını ümit ediyorum. Adalete güvenmezsek dünyada daha neye güveneceğiz. Adalet olmayan ülke olur mu? Adalet herkese hazım olur. Adaletin olmadığı yerde ülke de olmaz, köyde olmaz, şehirde olmaz. Adaletimiz bizim evvelallah sağlamdır! Hakim senaryoyu aldın mı diye soruyor, çokta dikkatli soruyor soruları, Cenk Demirer 'almadım' diyor, Cumali itiraz edince bu kez 'İmha etmek üzere aldık' diyor.

Kendisine yazık etti, ondan böyle birşey beklemezdim!
Tayfur, Ata Demirer için "Kendisene yazık etti, ondan böyle birşey beklemezdim. Hayatımda bir defa gördüğüm birisi bana bunları etti. Ona yakışmadı bu yaptıkları eminim vicdan azabı da çekiyordur. Bana söyleyeseydi, 'bu filmi çekeceğim' deyip sırf benin öykümden esinlendiğini söyleseydi hiçbir sorun olmazdı. Bugün bu dava da burada görülmezdi. Ona yakıştıramadım doğrusu. Bilirkişi raporlarında senaryoyu aldıklarına dair tespitler var. Bilirkişi 'senaryoyu almış' diyor, ama şahidi almadım' diyor! Sonra da 'aldım ama imha etmek üzere aldım' diyor, bu nasıl şey? İnsan doğruyu söyler, bu kadar da yalan olmaz ki" dedi. Olcay Ünal SERT / Akşam
Editör: TE Bilisim