Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Oğuz Yılmaz’ın ölümü sanat dünyasını derinden sarstı.

Bas bas paraları Leyla’ya, Çekirge, Gördün mü?, gibi şarkılarıyla hafızalara kazınan Oğuz Yılmaz’dan acı haber gelmiş, ünlü sanatçı kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Oğuz Yılmaz’ın ölümü beraberinde İbrahim Tatlıses tartışmalarını da beraberinde getirdi. Magazin dünyası Oğuz Yılmaz, İbrahim Tatlıses ile küs gitti haberleriyle sarsıldı.

Oğuz Yılmaz ve İbrahim Tatlıses 2005 yılında yayınlanan İbo Show programında tartışmışlar, Tatlıses, "Ben çalma dedim mi Bent deresi'nde çalmazlar. Namusuma çalmazlar...' demiş,  Oğuz Yılmaz da 'Senin demenle olmaz hocam bu işler' diyerek yanıt vermişti. Tatlıses bunun üzerine, "Oğuz bu kadarsın şimdi biraz daha büyü." diyerek yanıt vermişti...

2005 yılında Oğuz Yılmaz ile İbrahim Tatlıses arasında neler yaşanmıştı?

İbrahim Tatlıses ile İbo Show’da konuk ettiği Ankaralı şarkıcı Oğuz Yılmaz arasında, ‘Bent Deresi’ lafı yüzünden tartışma çıktı. ‘İbrahim Tatlıses onurumu kırdı’ diyen Yılmaz, şunları söyledi: ‘TBMM’nin 85’inci yılı nedeniyle İbrahim Bey’le aynı yerde sahne aldık. Program için İstanbul’a zamanında yetişmeyeceğini düşünüp, çekimleri Arı Stüdyosu’nda yapmaya karar verdi. Beni de konuk olarak çağırdı. Yeni albüm hazırlığında olduğumdan hiçbir yerde çıkmıyordum, buna rağmen kabul ettim. O ise programda bana karşı yanlış hareketlerde bulundu, onurumu kırdı. Elini yere doğru uzatıp ‘Sen daha büyümedin, dur bakalım küçüksün’ dedi, ardından da Ankara’da genelevin bulunduğu Bent Deresi’nde şarkılarımın dinlendiğini söyledi. Tartıştık. Ara verildiğinde ‘Daha sonra görüşürüz’ deyip programı terk ettim. Kendisi İbrahim Tatlıses olabilir, ama benim de bir hayran kitlem var. İnsanlara insan gibi muamele yapılması gerek.’

Tüm bu haberler sonrası İbrahim Tatlıses sosyal medya hesabındaki açıklamasıyla iddialara son noktayı koydu.

Tatlıses Oğuz Yılmaz’ın ölümünden sonra “Ankara’nın yetiştirdiği nadir sanatçılarımızdan Oğuz Yılmaz kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesi ve yakınlarından ise başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” yorumunu yaptı.

İbrahim Tatlıses'in Oğuz Yılmaz'ın vefat ettiği hafta Ankara yöresinden sanatçıları konuk ettiği 'İbo Show' programı dikkat çekti.

Oğuz Yılmaz hayranları İbrahim Tatlıses'e sosyal medyadan tepki göstererek 'en azından bir hafta sonra yayınlayabilirdiniz' diyerek duygularını paylaştılar.

İşte o yorumlardan bazıları..

Editör: TE Bilisim