Tasarımlarında daha fazla deri kullanmayı tercih eden tasarımcı Murat Aytulum ‘’DÜĞÜN/CENAZE’’ adını verdiği koleksiyonunu MERCEDES-BENZ FASHION WEEK ISTANBUL kapsamında teatral bir sunumla 16 Mart Çarşamba akşamı saat 18:30’da ‘Zorlu Center MBFWI" alanında sundu.

MURAT AYTULUM, 2016/AW Koleksiyonu ile, kendi hayatındaki iniş ve çıkışlardan ilham aldı. Alışılagelmişin dışında bir kadın siluetinin yaratılmak istendiği koleksiyonda, insana ait olan tüm duygular dile getirildi. Yaşanılan, görülen, dokunulan, sahip olunan, kullanılan ve kimi zamanda paylaşılan şeyler.

Tasarımlarında daha fazla deri kullanmayı tercih eden tasarımcı ‘’DÜĞÜN/CENAZE’’ adını verdiği koleksiyonunu teatral bir sunumla 16 Mart Çarşamba akşamı saat 18:30’da ‘Zorlu Center MBFWI" alanında sundu.

Koleksiyonda kullanılan insan silüetleri ve soyut denilebilecek türde işlenen çiçekler, Türk derisindeki nadide işçiliğin geldiği son noktayı vurguluyor. Birbirleriyle rahatça kombilenebilme özelliği taşıyan koleksiyonda; yıkanabilir deriler ve tüylü derilerin yıldızı parlıyor.

Müzikleri Gökhan Kırdar tarafından düzenlenen koleksiyon, aynı zamanda bir performans değeri taşıdı. Uzun bir aradan sonra ilk kez podyuma çıkan Şebnem Schaffer’da defilenin diğer bir sürprizi oldu.


Editör: TE Bilisim