“Bir nevi genel ev formatı gibi! Bu camiada bir yere gelmek istiyorsanız özellikle bayanlar açısından zengin adamlarla birlikte olmanız gerekecek. Bazı kişilerle onun bunun altına yatacaksınız! Erkekler için de çarpık ilişkiler de olacaksınız…‘Bunun yolu bizden geçer’ diyenler oluyor.”





GÜZEL BAYANLAR TARAFINDAN BEĞENİLMEK HOŞ BİR DUYGU!..”





Güzel bayanlar tarafından ilgi görmek her erkek gibi Özer Alçiçek’i de mutlu ediyor…





Özer Alçiçek, Olcay Ünal Sert'in sorularını yanıtladı


-Sizi tanıyabilir miyiz?
-1984 doğumluyum. Modellik yapıyorum. Bursa’da yaşıyorum. Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Y.O’nda iki yıl Muhasebe eğitimi aldım. 3 ve 4. sınıf olmadığı için İşletme eğitimine devam ediyorum. 3 bitti 4. son senem, sonra askerlik.
-Muhasebe eğitimi alıp mankenlik mi yapıyorsunuz?
-Muhasebe eğitimi aldım, mankenlik yapıyorum. Öncesinde Ticaret Lisesi okuduğum için yatay geçiş hakkımı kullandım.
-Türkiye de mankenlik hakkında ne düşünüyorsunuz?
-Mankenlik mesleği Türkiye’de bitti gibi. Yurt dışında fazla iş yapamayan yabancı mankenler burada daha ucuza iş yapıp Türk modellerin önünü kapıyorlar. Firmalar da yabancı mankenlerle çalışma hastalığı var. Bu aynı bilinç altına yerleşen bir duygu gibi. Bir mal alırsın yerli malı mı ithal malı mı daha iyidir gibi bir şey… Yabancılar daha kalitelidir diye bir ön yargı var bu yanlış. Bu yüzden fiyatlar düşüyor, rekabet ortamı daralıyor. O yüzden kendimize iyi bakmamız gerekiyor bu işten para kazanmak istiyorsak. O yüzden sporumuza, uykumuza, beslenmemize her şeyimize dikkat etmek zorundayız.
-Kayak yapmayı biliyor musunuz?
-Yok, çok enteresandır uzun yıllardan beri Bursa’da yaşıyorum, Bursa’da doğdum inanır mısınız, kışın Uludağ’a kar yağdığında toplasanız 2 ya da 3 kez çıkmışımdır. Hep yazın çıkmak kısmet oldu. O yüzden kayak bana uzak.
-Öğrenmeyi düşünüyor musunuz?
-İsterim tabii ki.


FARKLI TEKLİFLER OLUYOR!”



-Bursa sanatkârları ile meşhur bir ilimiz. Zeki Müren, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar, İlhan İrem.
-Bursa Türk Sanat Müziği adına çok önemli isimler yetiştirmiştir. Yetiştirdiği sanatçılar yüzünden zaman zaman esprilere de konu olmuştur. “Bursalımısın” gibi… Bülent Ersoy yüzünden belki de; aslında Bülent Ersoy’la ilgisi yok bunun, eski Osmanlı’dan gelme bir olaydır. Padişahlık döneminden gelme bir olaydır.
-Bu tür ilişkilere nasıl bakıyorsunuz?
-Pek tasvip etmiyorum ama gay arkadaşlarımız da var. Saygı duymak istiyorum ama bazen saygı duyamıyorum çünkü bizim sektörümüzde çok olduğu için bazı şart koşmalar oluyor: ‘Bunun yolu bizden geçer’ gibilerinden… Moda ve sanat camiasında bu tip olaylar çok olduğu için, bazı insanlar kendi gücü ve alın teriyle bir yere gelemiyorlar. İllâ bazı şeylere göz yummak, bazı şeylere mecbur kılıyorlar sizi, o yüzden saygı duymak istiyorum ama bu sebepler yüzünden saygı duymuyorum. Açıkçası çok nefret ediyorum, yapmak istemiyorum işten soğudum gibi!
-Farklı teklifler mi alıyorsunuz açıkçası?
-Farklı teklifler oluyor tabî. Bir yarışmaya giriyorsunuz bir şeyler oluyor. Bir yerde çalışıyorsanız, katolog çekimidir vs. tacizler oluyor! Bunlar rahatsız ediyor tabii.

-Kadınların ilgisi nasıl? İlginç teklifler alıyor musunuz?
-Güzel bayanlar tarafından beğenilmek hoş bir duygu. Öbür türlü teklifler hoşuma gitmiyor. Açıkçası hayır. Hoşuma giden bayanla zaten birlikte olurum, para falan bana ters gelen şeyler.
-Erkek mankenlere jigolo yakıştırması yapılıyor mu zaman zaman?
-Evet oluyor bazen. Ben şimdiye kadar direkt öyle bir teklif almadım, kulağıma gelen bir şey olmadı. Ben genelde yaşam tarzıma, hayatıma çok dikkat eden bir insanım. Öyle ortalarda dolaşan biri değilim. Hiç öyle şeylere prim vermedim hayatımda. Bursa da yaşıyorum ve işim olduğunda İstanbul’a geliyorum, işim bittiğinde memleketime İrfaniye’ye dönüyorum.
-Hobileriniz neler?
-Pop müzik dinlerim, yabancı müzik sevmem. Serdar Ortaç, Tarkan, Gökhan Özen ve Sezen Aksu dinlerim. Ege ve Akdeniz müzikleri hoşuma gider. Seyahat etmeyi çok seviyorum.
Bunun haricinde spor yapmayı, yüzmeyi çok seviyorum. Vücut çalışıyorum. Modellik yaptığım için vücudumun formda olmasına dikkat ediyorum.
-Burcunuz ne?
-Biraz sürtük burcum vardır benim; Yay burcuyum! Özgürlüğü çok seven, bir yere bağlı kalamayan devamlı seyahat etmeyi seven birisiyim.
-Oyunculuk teklifi aldınız mı?
-Teklif aldım. Birkaç proje oldu ama şansızlık mı diyelim hep yarım kaldı. Zor Aşk diye bir dizi çektik yarım kaldı. Sinekli Bakkal çekilecekti o da olmadı. Bazı projelerde de devre dışı bıraktılar.
-Best Model yarışmasında 2007 en iyi yüz seçildiniz ama ilk beşe girememişsiniz bu nasıl oluyor?
-Verilen ödüllere baktığınız zaman torpil dönüyor tabii. Verilere baktığınız zaman ben Best Model’de En İyi Fizik ve En İyi Yüz Ödülü’nü alıyorum ama ilk beşe giremiyorum bu biraz saçma değil mi? Mankenlik nedir zaten ‘en iyi fizik’, ‘en iyi yürüyüş’, ‘en iyi bakış’ değil mi? İstedikleri her şeyi yapmadım.
-Denilenleri yapsaydınız bugün daha farklı bir yerde olur muydunuz?
-Açıkçası ben en başta o tür şeylere tavrımı koydum. Prim vermediğim için, o cesareti vermediğim için olamadım. Bazı tavizler verseydim, bazı şeyleri yapmış olsaydım daha farklı yerlerde olurdum. Ama benim için bu önemli değil. Yetişme tarzımdan, karakterimden hiçbir zaman ödün veremem.
SARIŞIN BAYANLARDAN ÇOK HOŞLANIYORUM”


-Ne tür kızlar hoşunuza gider?
-Ben de enteresan bir durum oluyor. Sarışın bayanlardan çok hoşlanıyorum. Aradan zaman geçiyor bir esmer manyaklığı başlıyor. Sonra kızıl…
-İlk bakışta nereye dikkat edersiniz?
-Bayan da ilk bakışta göğüs ve popoya çok dikkat ederim. Bir de bayanların bileklerine dikkat ederim. Ayak bileklerinin ince olması hoşuma gider.
-Bayanlar en çok nerenizi beğenir?
-Yüz hatlarımı çok beğenirler. Burnumu, dudaklarımı, kaş yapımı beğenirler. Yüzüme odaklanırlar. Ellerime dikkat edenler de var. Fiziğimi beğenirler genelde.
-Futbol oynadınız mı?
- Bursa da TOFAŞ’ta oynadım lise çağlarımda. Sonra bir sakatlık geçirdim ve bırakmak zorunda kaldım.
-İlk aşklar unutulmaz derler, ilk kaç yaşında aşık oldunuz?
-Ben geç oldum. Lise 2’ye gidiyordum, güzel bir okul aşkı yaşadık. Bir de Üniversite’de aşık oldum. 2 kez tattım o duyguyu, onu yakalamak gerçekten çok zor! Bir daha da yakalayamadım.


“YENİ BİR AŞKA YELKEN AÇMAK ÜZEREYİM”


-Şu anda kalbiniz dolu mu boş mu?
-İkisinin arası bir şey. Yeni bir aşka yelken açmak üzereyim. Bu camiadan birisi.
-Bu camiadan koca çıkmaz diyenler var meslektaşlarınızdan…
-Doğrudur, haklılar çünkü pak bir camia değil! İyiler aralarında mutlaka var ama % 95’i bozuk! Bizim ortamımız çok bozuk…
-Neler yapıyorlar genç mankenler?
-Pek içinde değilim, sürekli uzak tutuyorum kendimi açıkçası ama duyuyoruz. Bu konuda çok konuşmak istemiyorum. Bir nevi genel ev formatı gibi!
-Ciddi misin?
-Ciddiyim. Bu camiada bir yere gelmek istiyorsanız özellikle bayanlar açısından zengin adamlarla birlikte olmanız gerekecek. Bazı kişilerle onun bunun altına yatacaksınız! Erkekler için de çarpık ilişkiler de olacaksınız ki önünüz açık olsun! Onun haricinde kendi işini yapıp, adam akıllı alın teriyle çalışarak bir yere gelmen mümkün değil!..
-Mankenlikten oyunculuğa geçen bir çok ünlü isim var. Onlara da sordum her hangi bir taviz vermediklerini söylediler. Sizce onlar da mı taviz vermişlerdir?
-Gözümle görmedim ama açıkçası duydum. O onun sevgilisi, bu bunun sevgilisi, o onunla oluyor, bu bununla birlikte oluyor, “o yüzden yarışmayı kazandı” diye duydum.
-Kimler için denildi?
-Kenan için Uğur Yücel’in sevgilisi denildi, ne kadar doğru bilmiyorum, gazeteler de okuyoruz. Gözümle görmediğim için onları incitmek istemiyorum.
-Dedikodular herkes için çıkabiliyor…
-Tabii ki… Çok kötü bir camia olduğunu bildiğim için bunları da yapmadan bir yere gelinemeyeceğini biliyorum. Çünkü bazı şeylere göz yumduğunuz zaman bir yerlere geliyorsunuz. Belki de mesleklerinde çok başarılı oldukları için oradalar… Kıvanç’a Kenan’a Tolga’ya baktığımız zaman normal şartlarda da bu insanların derece alması gerekir, yakışıklılıklarına diyeceğim bir şey yok. Ayrıca modellik olsun, oyunculuk olsun çok beğendiğim, örnek aldığım isimler.
-En çok kimi beğeniyorsunuz?
-Tarık Akan, Kıvanç Tatlıtuğ ve Erkan Can’ı beğeniyorum ve kendime örnek alıyorum.
-Hedeflediğiniz nokta neresi?
-Oyunculuğu çok istiyorum. Ama birkaç tane proje iptal olunca şevkim kırıldı. İyi bir proje olursa yapabilirim. Bu olana kadar katolog çekimleri devam edecek. Yurt dışına İtalya’ya gitmek istiyorum.
YERİNE GÖRE MAÇOYUM!”


-Maço musunz?
-Yerine göre. Öyle çok maço değilim ben.
-Görüntünüz maço gibi?
-Sakallar öyle gösteriyor. Onları kesince değişiyorum hemen, parlak oluyorum.
-Erkekte boy önemli mi?
-Boy pos tabii ki önemli.
-Eli yüzü düzgün olunca biraz farklı yakıştırma yapanlar olabiliyor?
-Öyle bir şey olmadı hiç.
-Metroseksüel misiniz?
-Bu isim hiç hoşuma gitmiyor benim. Bakımlı bir erkeğim. Kendime dikkat etmeye çalışan temiz bir erkeğim.
-Boxer mi slip mi?
-Boxer. Slip çok nadir giyiyorum.
-Mayo mu şort mu?
-Şort giyiyorum çok nadir altına mayo giyerim, güneşleneceğim zaman çıkarıyorum…
Olcay Ünal Sert www.magazinsortie.com - (2008)
Editör: TE Bilisim