6 nüfus, alkol düşkünü bir baba ve yoksulluk.. O zamanlardan biraz bahseder misiniz ?

 Yoksullukla gecen çocukluk yaşadım ama ilkokuldan beri öğretmen ve etrafımdakilerin dikkatini çeken bir çocuk olduğum için beni bu günlere taşıyan sesimin güzelliği o zamanlardan beri fark ediliyordu,çocukluğumdan beri beni birileri ses yarışmalarına soktuğu için şimdilik hatırladığım bunlar.  
Müziğe karşı ilginizi ve yeteneğinizi ilk kim fark etti ?
  Az önce söylediğim gibi etrafım bunu fark ediyordu ve bana da fark ettiriyordu.
Müzikle ilgili bir şey yapmaya öylesine kararlıymışsınız ki, henüz 15 yaşında Aysel Gürsaçer iken evden kaçmışsınız. Neler oldu o süreçte ? Neden sonra geri döndünüz ?
  Tabi ki çok yanlış bir şeydi.. Ben bu hatayı yaptım ve kimseye tavsiye etmiyorum çocukluk işte.. Çok küçük olduğum için ailemin yanına geri döndüm ve babam da o zamanlarda kararlılığımı anlayınca bana çok destek verdi.
Henüz genç kız iken Aysel düğün salonlarında, tavernalarda çalışmaya başladı.. Çok geçmeden Aysel kendisini dönemin en gözde eğlence mekânlarında Seda Sayan olarak buldu. O zaman bu genç kızı kim keşfetti? Bu serüveni bize anlatır mısınız ?
  Ben düğün salonlarından geldim ve o zamanlar çok organizatörler vardı.. Dediğim gibi sesiyle ve fiziği ile çok fark edilen biriydim. Ama benim asıl Seda Sayan olmama sebep Aysel iken ismimi değiştiren rahmetli Bahattin Esendemir idi.. Daha sonra ufak tefek gazino çalışmaları başladı çok küçüklüğümden beri Türk sanat musikisi eğitimi aldığım için assolistlik tekliflerini değerlendirdim ve 2. ve 3. sınıf gazinolarda assolistlik yapmaya başladım..
 
Seda Sayan ismini aldıktan sonra Gülizar’da devam ederken Müjdat Gezen ve Türker İnanoğlu tarafından keşfedildiniz. Sonra Türker İnanoğlu sizi Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan’ın yanına götürdü. O sırada neler oldu ? Neler hissediyordunuz?

  Evet ben inanamadım dalga geçiyorlar sandım çünkü Maksim benim hayallerimin çok üstündeydi.. Türker Abi ve Müjdat Gezen beni Fahrettin Aslan’a tavsiye ettiler o zamanlar küçücük bir kızdım ve Türker Abi beni Fahrettin Aslan’a götürdü.. Hayatimin en heyecanlı günüydü tabi.. Assolistlik teklif edildi bana ama sıkı bir eğitimden geçmem şartıyla..


Sonra Seda Sayan’a Yeşilçam’ın kapıları açıldı. Kaç sinema filminde rol aldınız ? İçlerinde unutamadıklarınız var mı ?

  6 sinema filmim oldu. Ben sinemayı pek sevmedim.. En Son Hababam Sınıfı Üç Buçuk'da  oynadım ve onu ayırıyorum. Artik teknoloji çok farklı senaryolar daha da güzel ve eğitici. Teklif gelirse tabi ki değerlendiririm.. Herkes çok sinema filmi çektiğimi sanıyor ama 6 tane sinema filmi çektim.
 
Ailenizi çok seviyorsunuz.. “Ailem için ölürüm, ailem benim her şeyim.” Diyorsunuz. O kadar çok örnek var ki parayı bulunca ailesini tanımayan.. O yılların acısı mıydı sizi ailenize bu kadar çok bağlayan, onları bırakamamanız?

Hayır ben kendimi bildim bileli aileme çok düşkünüm.. Kazandığım para ve ünüm aile bağlarında farklılık yaratmadı ben aynıyım..

Özellikle o deprem zamanlarında ‘Seda Sayan tırları’ halkın yardımına koştu. Siz göçük altında insan aradınız o zamanlarda.. O zaman sizden daha güçlü, varlıklı isimler vardı neden siz yaptınız bunları ? Neler yaşadınız o dönemde?

  Benim hayatımda neden diye bir şey yok.. Ben çocukluğumdan beri böyleyim.. Sanıyorum görevlendirildiğime inandığım için önce ben koşuyorum.

Seda Sayan hiç durmadı.. Bir ara “Yetiş Bacım” diyenin imdadına koştu, ‘Sabahın Sedası’ oldu, ‘Susma’ dedi ve bunun gibi 10 televizyon programına, 18 albüme, 2 single a ve 6 sinema filmine imza attı. Bir zaman sonra tüm bu işlerden elinizi eteğinizi çekip, inzivaya çekilmeyi düşünüyor musunuz?

  Hayır  benim için böyle bir şey yok ben oğlak burcuyum.. Oğlak burcu disiplini ve çalışkanlığı temsil eder.. İnziva bana göre değil.

Şuna adım kadar eminim ki; Türkiye’de Seda Sayan’ı tanımayan yoktur. Bir gün milyonlarca insan tarafından tanınıp, sevileceğiniz aklınıza hiç gelir miydi ? Veya henüz o düğün salonlarında iken bunların hayallerini kurar mıydınız ?

  Ben çok hayal kurardım ama bu bana biraz fazla geldi :)) Milyonlarca insan tarafından sevilip bu kadar tanınacağımı aklıma getirmemiştim.

"Ben çocukluğumdan beri Seda Sayan harici biri olmadım"
 
Biricik oğlunuz Oğulcan’ın isminin hikayesini anlatır mısınız ?

  Bir yapma bebeğim vardı onun adi Oğulcan idi bir gün oğlum olursa adını Oğulcan koyacağım dedim babası da karşı gelmedi ismi Oğulcan oldu.

Aysel Gürsaçer ile Seda Sayan’ın arasındaki fark nedir ?

  Hiç bir fark yok.. Tek farkım çocukluğumdan beri yardım sever oluşum, simdi gücüm sayesinde daha çok yapıyorum.

Seda Sayan olamasaydınız ne olurdunuz?

  Ben çocukluğumdan beri Seda Sayan harici biri olmadım ve hep şöhret olmak istedim ve başarıya endeksli yasadım..

Kendinizi nasıl tanımlarsınız ? Başka bir deyişle sizin için Seda Sayan ?

  Dürüst, sevecen, çok fazla vicdanlı..
 
Her şeyi insanlara anlatan, özel hayatınızı bile bir yere kadar gözler önünde yaşayan, hiç kapalı kutu olmayan bir insansınız ama ne yazık ki hala hakkınızda olumsuz ve saçma haberler çıkıyor. Bunu neye yorumluyorsunuz? Sizin mi bu insanlara kendinizi anlatamadığınızı düşünüyorsunuz yoksa onların sizi çok iyi tanıdığını biliyor ancak sizi reyting ve reklam amaçlı kullandıklarını mı düşünüyorsunuz ?

  Tabi benim geldiğim yerde milyonların sevgilisi olunca bunlarda olacak.. Bazen yalan haberleri görüp delirsem de işimizin bir parçası deyip geçiyorum..
" ... terk edilmemek için terk ediyorum."

Evlilikleriniz neden uzun sürmedi ? Seda Sayan’ı taşıyamadıkları için mi ? Seda Sayan adının yanında kendilerini ezilmiş mi hissettiler ? Nedir sizce ?

  Sanıyorum benim çok yoğun olmamdan.. O yoğunluğun içerisinde bana zaman ayrılmasını beklerken belki karsımdakinin de benden ayni şeyi beklediği için bitiyor. Ben karsımdakinin benden uzaklaştığını düşündüğüm için bitiriyorum.. Sanırım terk edilmemek için terk ediyorum.

Seda Sayan güzelliğini neye borçlu ?

  Sanırım biraz genetik, temizliğime düşkünüm spor yapmayı seviyorum ve elime pahalı veya ucuz önemli değil hangi krem geçerse geçsin illa ki kullanırım..

Seda Sayan hamileliği dışında hiç kilolu olmadı. Nasıl böyle zayıf kalabiliyorsunuz ?

  Ben hep hayatim boyu 3 kilo fazlam var diye yasadığım için korku ile yemek masasına oturuyorum.. Hep 3 kilo fazlam var diye yasadığım için yemek yerken kendimi frenleyebiliyorum.
Bikinili yakalanma korkunuz var mı ? Tatilde köşe bucak kaçanlardan mısınız ?

  Hayır bikinili, mayolu yakalanma korkum yok ama yazılar çok canımı acıtıyor.. Sonuçta yetişkin bir erkek evlat annesiyim.. Yakalanmasam iyi olur.. Yakalanınca da yazılanların kırıcı olmamasını temenni ediyorum.

Son zamanlarda çıkan haberlere değinmek istiyorum..


Ben Twitter’dan Erkan Çelik için size yazmıştım, az da olsa payım olmuştur belki. :) Erkan Çelik’i ilk tanıdınız sonra neler oldu ?

  Doğru bunda senin payın büyük Erkan Çelik ile ilk önce telefon ile konuştuk arkadaş olduk sonra Ahmet Özden ve eniştem Coşkun Yıldız ile tanıştırdım birlikte çalışmaya başladılar. Erkan zaten benim çok iyi bir arkadaşım. Aynı dili konuştuğum ve arkadaşlığından haz aldığım inşallah öyle de devam edecek güzel islere imza atacağımız yıllarca sürecek bir dostluk oldu.

Sabah uyandığınızda o haberlerle gözünüzü açınca neler hissettiniz ?

  Aşk haberleri mi? Alıştım ben çünkü bu bana yıllardır yapılıyor.. Beni Erkan Çelik ile ilişkisi var sözü o kadar etkilemedi ama ‘Erkan eşini Seda Sayan için boşadı’ sözüne çok üzüldüm çünkü benim için karısını boşayan adamı asla istemem ve kabul etmem. Erkan’ın eski eşi ile yaşadıkları beni asla ilgilendirmedi o onların özeliydi.. Bana mâl edilmesi beni çok üzdü..

Erkan Çelik’i tanıdığınıza pişman oldunuz mu hiç ?

  ASLA!! Erkan beni üzecek hiçbir şey yapmadı karakterine hayran olduğum bir insandır.. Yıllarca böyle sürmesini isterim..

Peki yeni yayın döneminde bizi neler bekliyor olacak? Nasıl bir formatla Seda Sayan’ı izleyeceğiz ?
  
  Çok fazla bir değişiklik olmaz.. İnsanların seda sayandan beklentileri var bir iki sürpriz ile beraber yine izleyecekler..
 
Yeni albüm, single çalışmaları var mı ?

  Eylül de singleım çıkacak en fazla 3 ya da 4 şarkılık bir single olacak.. Belki ileride sponsorlu bir Türk Sanat Müziği albümü çıkartabilirim.. En fazla 3 ya da 6 ayda bir single çıkarmayı düşünüyorum..


Erkan Çelik 'e verdiğiniz şansı yeni yeteneklere veriyormuşsunuz. Bu çalışmadan biraz bahseder misiniz ?


Erkan Çelik'de ki kabiliyeti fark ettim ve ona bir şans verdim, o bunu çok güzel değerlendirdi.. Ona verdiğim bu şansı diğer yetenekli insanlara da vereceğim. Bunun için Erkan Çelik 'in resmi sitesi ; erkancelikonline.com da bir beste yarışması düzenledik. Siteye girip üye olduktan sonra herkes bestesini yazabilir. Halk oraya giriyor ve beğendiği besteye oy veriyor. En çok oy alan  1. ve 2. kişiyi kendi programımda Türkiye'ye tanıtacağım. 3.ye ise adına imzalı albüm yollayacağım. 
 

Son olarak bana ve okuyucularımıza neler söylemek istersiniz ?
 
 Son olarak bu işe senin gönül vererek girişimde bulunduğunu görmek beni mutlu ediyor.. Sende benim Twitter'dan hayatıma kattıklarımdansın ve sizlerin böyle başarılı işler yaptığını görmek tabi ki çok güzel. Umarım bu yolda en iyi ve en dürüst şekilde ilerlersiniz..
 
Ve sevenlerim bana sosyal medya hesaplarından ulaşabilirler..
 
-Değerli zamanınızdan bana ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Sanırım yaptığım en uzun röportaj olarak kayıtlara geçecek :) Sizi seviyorum..
 
                                                                                                         
Editör: TE Bilisim