6. Bodrum Türk Filmleri Haftası bu yıl Bodrum ve Kos’ta eş zamanlı gerçekleşecek…

Bu yıl 6.’sı gerçekleştirilecek olan Bodrum Türk Filmleri Haftası 27 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında Bodrum’da gerçekleştirilecek. Türk filmlerini Bodrum Kalesi, köy meydanları ve Yunanistan’ın Kos adasında izleyici ile buluşturmaya devam eden etkinlikte ödüller 30 Eylül gecesi Bodrum Kalesi’nde törenle sahiplerini bulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Bodrum ve Kos Belediyeleri destekleri ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından Magazin Gazetecileri Derneği’nin işbirliği ile  düzenlenen etkinlik süresince bu yılın ses getiren pek çok filmi seyirciyle ücretsiz olarak buluşacak.

Bir hafta boyunca sürecek  etkinliklerde film söyleşileri, gala ve oyunculu gösterimler ile bazı filmlerin tanıtımı gerçekleştirilecektir. Bodrum Kalesi’nde yönetmen ve oyuncularının da katılımı ile halkla ilk kez buluşacak filmlerden bazıları;  Çakallarla Dans 4, Pamuk Prens, Keşif ve İkinci Şans.
Yunanistan’ın Kos Belediye Başkanı George Kiritsis  ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet  Kocadon, Bodrum Ticaret Odası ve pek çok sivil toplum örgütünün katıldığı ortak toplantıda Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın bu yıldan itibaren her iki ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirileceğini duyurdular.

SİSAY’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek…
Ülkemizde sinema işletmecilerini, yapımcı ve yönetmenlerle bir araya getiren bu çapta tek etkinlik olan buluşma Sinema Salonu Yapımcıları Derneği SİSAY'ın ev sahipliğinde gerçekleşen profesyoneller kuşağında, dağıtım ve yapım şirketlerinin yeni vizyonda gösterime sokacakları filmlerin salon sahiplerine  tanıtımları yer alacak. Bu çerçevede BKM, Avşar Film, Taff Pictures, TME, Özen Film, Chantier, Bir Film gibi sektörün güçlü yapımcı ve dağıtımcı kuruluşları filmlerinin sinema işletmecilerine doğrudan tanıtımı için Bodrum'da bir araya gelecekler.

Coca Cola, Dcinex, Medyaist, Matrix Mühendislik, Rentrak, PCO, Delta Mühendislik, Biletiva, Biletinial, Flix, Dcinex, Ymagis gibi sektöre hizmet ve lojistik destek veren firmaların da tanıtımlarının yer alacağı etkinlik Sinema Genel Müdürlüğü’nün de katıldığı sektör sorunlarının ve gelecek vizyonunun değerlendirildiği yuvarlak masa toplantısı ile son bulacak.   

Kos adası ve Bodrum Cinemarine salonlarında ücretsiz gösterilecek filmlerden bazıları; Kız Kaçıran, Nadide Hayat, Annemin yarası, Ertuğrul 1890, Deliormanlı, Sevimli Tahlikeli.
Editör: TE Bilisim