Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, arşivine Türkiye sinemasının ‘Çirkin Kral’ lakaplı ölümsüz yönetmeni Yılmaz Güney’in filmografisinden geniş bir seçki ekliyor. Gerek Türkiye’de gerekse dünyada pek çok festivalde gösterilen, derslere konu olan sinemanın kült ismi Yılmaz Güney’in filmleri BluTV’de!

İlk gösterimini Cannes Film Festivali’nde yapan ve yönetmenin filmografisinin en önemli filmlerinden biri olan ‘Umut’, Güney’in senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini ise Zeki Ökten’in üstlendiği bir Türkiye panoraması sunan filmi ‘Sürü’ gibi eserleri sinemaseverlerle BluTV aracılığıyla yeniden buluşuyor.

'Sürü' filminden bir kare.

Gerçekçi bakış açısıyla imza attığı zamansız filmleri sadece çekildikleri döneme değil Türkiye sinemasının her dönemine damga vuran Yılmaz Güney’in 1968 yapımı filmi ‘Seyyit Han’, yazıp yönettiği aynı zamanda da başrol olarak yer aldığı ‘Aç Kurtlar’,1972 yapımı, kaçakçılık yapmak için yola çıkan bir adam ve arkadaşlarının bulundukları yere uyum sağlama sürecinde yaşadıklarını anlatan ‘Ağıt’ ile Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden ‘En İyi Film’ ödülü dahil toplamda 5 ödülle dönen ‘Endişe’ seçkinin dikkat çeken filmleri arasında yer alıyor.

Yılmaz Güney, 'Aç Kurtlar' sinema filminde görülüyor.

Yönetmenin sinemasından daha pek çok filmin yer aldığı seçki ile sinemaseverler, daha pek çok filmin yer aldığı seçki ile usta yönetmenin sinemasında zamansız bir yolculuğa çıkacak.

YILMAZ GÜNEY FİLMOGRAFİSİ

Seyyit Han: Toprağın Gelini / 1968

Aç Kurtlar / 1969

Umut / 1970

Vurguncular / 1971

İbret / 1971

Ağıt / 1972

Endişe / 1974

İzin / 1975

Zavallılar / 1975

Sürü / 1978

Editör: TE Bilisim